Το χαμένο νόημα των λέξεων

Το χαμένο νόημα των λέξεων Facebook Twitter
0

 

Όχι , δεν ήταν αυτή η εικόνα από την νίκη της Εθνικής που έκλεψε τις εντυπώσεις. Τις εντυπώσεις έκλεψε το γκολ, η πρόκριση και το selfie. Είναι όμως από τις «φάσεις» που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Δεν μπορεί να καταλογιστεί καμία προσποίηση στον πρωταγωνιστή. Συζητήσεις και σχολιασμοί είναι περιττοί. Όταν ο άνθρωπος πλέει σε πελάγη τεράστιας ευτυχίας ή όταν καταβυθίζεται στον πάτο της μεγάλης δυστυχίας, ξεπροβάλει ο πραγματικός του χαρακτήρας. Είτε η κάμερα είναι στο on είτε στο off. Για να μην σου πω ότι η πρώτη περίπτωση, η μεγάλη ευτυχία, είναι καταλληλότερος δείκτης για να το ποιος είσαι πραγματικά. Προσθέτοντας και παλιότερες εικόνες που τον έδειχναν αγκαλιά με ένα παιδάκι με σύνδρομο Down, συμπληρώνουμε άλλο ένα μικρό κομματάκι στο παζλ για το χαρακτήρα του συγκεκριμένου παίχτη

 

Για τους πολλούς, σημασία δεν έχει τι είναι αυτός που έβαλε το γκολ, ακόμα και αν είναι ο χειρότερος του κόσμου αλλά να μπει το γκολ. Και έτσι είναι. Αλλιώς δεν θα ήταν ποδόσφαιρο αλλά διαγωνισμός καλοσύνης. Όμως καλό είναι, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, να μείνουμε σε αυτή την εικόνα. Να ξαναέρθουν στην επιφάνεια έννοιες όπως «άμιλλα», «ευγενή», «αγώνας», «αντίπαλος» και να ξανασκεφτούμε το χαμένο νόημα τους. Είναι χαμένο μέσα σε όλη αυτή την βία και τον χουλιγκανισμό που παρατηρείτε στις μέρες μας. Εντός και εκτός γηπέδου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ