ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Επτά ημέρες παραλία

Facebook Twitter
0

γάτα στην παραλία

 

(Οι απόρρητες σημειώσεις ενός λουόμενου)

 

Δευτέρα

 Αγαπημένο μου ημερολόγιο

 

Μόλις γύρισα από την παραλία .Έχω ακούσει επτά φορές τον Μύρωνα Στρατή να τραγουδάει «Μα πάνω απ όλα θέλω να με θέλεις εσύ» από τα ηχεία του διπλανού παρκαρισμένου αυτοκινήτου και νομίζω ότι τελικά δεν κινδυνεύει το δέρμα μου από έγκαυμα αλλά ο εγκέφαλος . Τι οδηγεί τους ανθρώπους να αφήνουν ανοιχτή την πόρτα του παρκαρισμένου τους αυτοκινήτου και να βάζουν τέρμα Μύρωνα Στρατή , αυτό το καλοκαίρι  ;

 

Τρίτη

 

Αγαπημένο μου ημερολόγιο

 

Το ξέρεις ότι τα αγαπημένα τάπερ των μανάδων αυτό το καλοκαίρι έχουν πράσινο καπάκι ;Τα παρατηρούσα όλη την εβδομάδα. Τέσσερα στα πέντε ήταν πράσινα .Άρα είναι τάση. Σκέφτηκα την Μήδεια καθώς έβλεπα τις μανάδες να κυνηγούν τα πιτσιρίκια για να τα ταίσουν .Μπουκιά -βουτιά -κλάμα –μπουκιά .

 

(λίγο αργότερα)

Καθώς περνούσε η ώρα κοιτάζοντας μανάδες και πιτσιρίκια μου ήρθε στο μυαλό η Ράνια Θρασκιά που γέννησε αγόρι. Σαν στερεόγραμμα  εμφανίστηκε μπροστά μου η μορφή της .Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει. Τελευταία ακούω μάνα και δεν σκέφτομαι την Παναγία αλλά την Ράνια Θρασκιά .Ελπίζω να έρθω στα ίσα μου τον Δεκαπενταύγουστο .Λες να είμαι αμαρτωλός που κάνω τέτοιες σκέψεις ;

 

Τετάρτη

Αγαπημένο μου ημερολόγιο

 

Να κάτι τέτοια βλέπω και λέω «Τα πενήντα θα είναι η καλύτερη ηλικία». Αυτούς τους Λαμπροκωνσταντάρες να κυκλοφορούν με μαγιό πολίστα και περήφανες κοιλιές , ανάμεσα μας.

«Δεν πας να πνιγείς ρε Mens Health και εσύ και το 6-pack.Ότι γουστάρω θα φάω. Τα ακούς ότι γουστάρω.»

 

Πέμπτη

Αγαπημένο μου ημερολόγιο

 

Δεν έχω δει τις πωλήσεις των βιβλίων τελευταία αλλά το καινούριο του Κοέλιο πρέπει να πάει πολύ καλά . Πετσέτα , ρακέτες και Κοέλιο. Σαν σετάκι .Σαν να τα δίνουν και τα τρία , μαζί δώρο.

 

Και όταν θα έρθει εκείνο το βροχερό βράδυ του Νοέμβρη αγαπημένο ημερολόγιο ,και οι αναγνώστες του Κοέλιο ανοίξουν τυχαία το βιβλίο , θα πέσει η άμμος μέσα από τις σελίδες του θυμίζοντας τους μεσημέρια με Κόπερτον και βράδια με πανσέληνο. Γαμώτο συγκινήθηκα .Μπορεί να είναι οι σημειώσεις ενός κτήνους αλλά έχω  καρδιά μαρουλιού !

 

Παρασκευή

 

Αγαπημένο μου ημερολόγιο

 

Μια παρέα με πέντε κυρίες που φορούν λαστιχένια παπούτσια κάθονται δίπλα μου . Έχουν έρθει με πούλμαν. Με ρωτάνε τι ώρα είναι και μου έρχεται να τους πω ότι «είναι η ώρα να βγάλετε τα ρημάδια τα λαστιχένια παπούτσια σας , να κολυμπήσετε στον ωκεανό , να κοπούν οι φτέρνες σας , να παίξετε την ζωή σας κορώνα γράμματα με τους καρχαρίες και τις φάλαινες» αλλά επειδή η κοινωνία είναι κλειστή τους λέω «πέντε παρά είκοσι».Ύστερα σχεδόν ταυτόχρονα και οι πέντε φορούν τα λουλουδένια σκουφιά τους .

 

Σάββατο

 

Αγαπημένο μου ημερολόγιο

 

Λίγη έκκριση αδρεναλίνης δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Το αντίθετο! Κολυμπάω και δεν ξέρω αν θα βγω αρτιμελής .Αν αυτό δεν είναι περιπέτεια τότε τι είναι ;Σκαφάκια ,σκαφάρες , ιπτάμενα περνούν ξυστά και σου θυμίζουν πόσο σύντομη είναι αυτή η ζωή που ζούμε .Αν το καλοσκεφτείς σου κάνουν καλό. Απο εδώ και πέρα θα ζω την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία !

 

(λίγο αργότερα)

Το έχω παρατραβήξει. Είμαι μισή ώρα μέσα και δεν έχω πάθει τίποτα. Καλύτερο και από το Τζόκινγκ του χειμώνα στο δάσος όταν οι σφαίρες των κυνηγών περνούσαν ξυστά πάνω από το κεφάλι μου!

 

 

Κυριακή

 

Αγαπημένο μου ημερολόγιο

 

Είναι όλοι εδώ. Όλοι. Κάνω πολύ βρώμικες σκέψεις για τους συνανθρώπους μου. Όχι , όχι δεν μπορώ να σου πω τίποτα. Μην επιμένεις

 

 

 

 

 Bitch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ