TO BLOG ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ

Kakumeiteki Himote Domei

Kakumeiteki Himote Domei

"Make tea, not Love"

 

 Επαναστατική Συμμαχία των Ανδρών που δεν είναι δημοφιλείς στις γυναίκες

Kakumeiteki Himote Domei Facebook Twitter

Οι "αντιδημοφιλείς άνδρες" της Ιαπωνίας λοιδορούν τον ρομαντισμό των Χριστουγέννων

Μια συμμαχία ανύπαντρων "επαναστατών", εμπνευσμένη από την ταξική πάλη, εναντιώνεται κάθε χρόνο στις γιορτές που δοξάζουν τον έρωτα.

Philippe Mesmer

Le Monde, 24.12.2021

Τα Χριστούγεννα δεν είναι οικογενειακή γιορτή στην Ιαπωνία. Ακόμη και αν οι δρόμοι και οι βιτρίνες των καταστημάτων στολίζονται με φωτισμένα δέντρα, ενώ και η διάσημη μελωδία Jingle Bells ηχεί στις τέσσερις γωνιές των εμπορικών κέντρων, τα βράδια αυτής της γιορτής που δεν αποτελεί αργία και δεν σημαδεύεται από κανένα χριστιανικό θρησκευτικό συμβολισμό, είναι κυρίως αφιερωμένα στον έρωτα και τον ρομαντισμό.

Νεαρά, καλοντυμένα ζευγάρια συρρέουν στα πιο κομψά εστιατόρια για να δειπνήσουν με κεριά και να ανταλλάξουν μικρά δώρα. Μια παράδοση που μπορεί να φέρνει σε απόγνωση τους ανύπαντρους, και εξοργίζει την Επαναστατική Συμμαχία των Ανδρών που δεν είναι δημοφιλείς στις γυναίκες, την Kakumeiteki Himote Domei (ή Kakuhidou), η οποία οργανώνει συνεχώς διαμαρτυρίες. Η οργάνωση διαδήλωσε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στους δρόμους της Σιμπούγια, μιας πολυσύχναστης συνοικίας του Τόκιο και δημοφιλούς τόπου συνάντησης για τους νέους εραστές.

Οι περίπου είκοσι ακτιβιστές, συνοδευόμενοι από μερικούς αστυνομικούς, ζήτησαν να "καταστροφούν τα Χριστούγεννα" και όλες οι άλλες ρομαντικές εκδηλώσεις. Απαιτούσαν όλοι την "ελευθερία να μην αγαπούν" και την "ελευθερία να μην παντρεύονται". Ένα πανό έγραφε "Μην παρασύρεστε από την αγορά του έρωτα", ενώ οι άνδρες διακήρυτταν τη ματαιότητα των σεξουαλικών σχέσεων και φώναζαν, όχι χωρίς χιούμορ, "Ζευγάρια, μετανοείτε!"

Η συμμαχία διοργανώνει τέτοιες συγκεντρώσεις εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Ο Katsuhiro Furusawa ίδρυσε την Kakuhidou το 2006 μετά από δύο σημαντικά γεγονότα στη ζωή του: όταν τον εγκατέλειψε η φιλενάδα του ανακάλυψε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο. Η ανάγνωση του έργου των Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι η δημοτικότητα στις γυναίκες συνδέεται με την ταξική πάλη και μπορεί να αποτελέσει παράγοντα διακρίσεων.

Έκτοτε, η συμμαχία, με τη μαρξίζουσα φιλοσοφία της, διοργανώνει εκδηλώσεις "αλληλεγγύης προς τους συντρόφους που δεν λαμβάνουν αγάπη", σε διάφορες γιορτές που παρουσιάζουν μια ρομαντική χροιά: τα Χριστούγεννα, όπως είδαμε, αλλά και την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου και το White Day, στις 14 Μαρτίου, όπου τα ζευγάρια ανταλλάσσουν για δυό μέρες σοκολάτες και δώρα. Για τους επαναστάτες της συμμαχίας, αυτές οι γιορτές δεν είναι τίποτα άλλο παρά "μια αιματηρή συνωμοσία που ξεκινάει από τους καπιταλιστές καταπιεστές της σοκολάτας".

Εκτός από τα συλλαλητήριά της, η Kakuhidou θέλει πολύ σοβαρά να προσφέρει "ψυχολογική υποστήριξη σε όλους τους αντιδημοφιλείς ανθρώπους στον κόσμο" και να "ανατρέψει τον  καπιταλισμό της αγάπης". 'Ολα "για το χτίσιμο ενός λαμπρού μέλλοντος για τους αντιδημοφιλείς".

Αλμανάκ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ