Πολύνεκρη Αθήνα

Πολύνεκρη Αθήνα Facebook Twitter
0
Ξεκινώνταςαπο μηδενική πληθυσμιακή βάση (το 1832αριθμούσε μόλις 4 χιλιάδες κατοίκους),η Αθήνα κατόρθωσε αρχομένου του 21ουαιώνα να αριθμεί 5 εκατομμύρια και νααποτελεί πια κράτος εν κράτει. Μητρόποληχωρίς γκρίζες και σκοτεινές ζώνες δεννοείται, άρα η εγκληματικότητα αποτελείένδειξη ισχύος, προόδου, σύνδρομοπλούτου, ευζωίας και ασίγαστου κοινωνικούπολέμου. Τέσσερις δολοφονίες μέσα σετριάντα ώρες! γράφουν οι εφημερίδες,ενώ πρώτη είδηση στην οθόνη ειναι ηαπαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.Ο Ελληνοαιγύπτιος Αντώνιος Μισέλ (διςισόβια) μόλις ξεπόρτισε απο τη φυλακήυπέστη τη θανατική ποινή των εμπόρωνκοκαΐνης. Ένα 26χρονο πρεζόνι στον Πειραιάέπεσε θύμα αλάθητης σκοποβολής. Τα ίδιαστο Μενίδι και στα νερά του Πειραιά όπουβρέθηκε το πτώμα κάποιου Σύριου (δεμένου,φιμωμένου και με μπαταρία αυτοκινήτουβραχιόλι στο λαιμό). Γνωστό πια ότι οιξενοι οργανώθηκαν σε αγαστή συνεργασίαμε τους ντόπιους: μιλάμε για ρώσικημαφία, για αλβανική μαφία, για αθηναϊκήμαφία. Οι εκτελέσεις είναι καθημερινήείδηση διότι πάντα σε αυτά τα συνδικάτακάποιοι περισσεύουν. Έστω και άφαντο,υπάρχει μνημείο «πεσόντων» μαφιόζων.Άνθρωποι είναι κι αυτοί.
Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ