Πεδίον του Άρεως

Facebook Twitter
0

Και τι πεδίο; Μισογκρεμισμένο το θέατρο, ξεκοιλιασμένες οι πλατείες, σκαμμένα τα δρομάκια για να περαστούν αποχετευτικοί σωλήνες, ξεσκισμένα παραβάν ένα γύρω με την κομψή ταμπελίτσα «συγνώμη για την ενόχληση» κι από κάτω με μαρκαδόρο: «πουσταράδες, πότε θα τελειώσετε;». Ένα γύρω, στο γνωστό περίπτερο που λειτουργεί ως αυτοσχέδιο καφενείο και μαζεύει  ταβλαδόρους επαγγελματίες που διακυβεύουν τις άγονες στιγμές τους με τα ζάρια, είναι φανερή η δυσαρέσκεια για το κακό που έγινε. «Τι τους έφταιγε ο τόπος; Μια χαρά περνούσαμε!»

Στην υπερυψωμένη ταμπέλα, λεωφόρος Αλεξάνδρας, σημειώνεται το ποσό των 9 εκατομμυρίων και 150 χιλιάδων ευρώ, επιδότηση της Ε.Ε. και άλλων  πηγών. Μια εργασία που θα περατωνόταν μέσα σε λίγους μήνες (αν ανήκε στα ολυμπιακά έργα) τώρα τρενάρει νεοελληνικά, νεοελληνικότατα, χωρίς ελπίδες περαίωσης. Είναι γνωστό ότι καθυστερεί επειδή κάποιοι πολίτες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη με την καταγγελία πως τα έργα δεν σκοπούν στη βελτίωση του άλσους αλλά σε άλλους σκοπούς. Μάλιστα, καθώς τα καφενεία στην αλάνα των δικαστηρίων έκλεισαν και ο τόπος ολόγυρα ρήμαξε - με εξαίρεση τους Αλβανούς που το έχουν κονάκι-, η γενική εικόνα θυμίζει εγκατάλειψη και αποτυχία.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ