Έναρξη εμπρηστικών εργασιών

Έναρξη εμπρηστικών εργασιών Facebook Twitter
0
Μετά τα περυσινά φρικαλέα συμβάντα στην Ηλεία και τις γνωστές εξελίξεις με την υπερβραδυπορούσα παροχή βοηθείας στους πυρόπληκτους, ο φρόνιμος πολίτης -πάντα καλός στις εξετάσεις κρίσεως- άρχισε να πιστεύει ότι η μαφία των εμπρησμών, για κάποια χρόνια τουλάχιστον, θα έκανε κράττει. Ακόμα κι ο Θεός θυμώνει καμιά φορά, οπότε ας μην το παραχέσουμε. Οι πιο περπατημένοι, όμως, φρονούν το αντίθετο· η τρέχουσα θερινή (και εμπρηστική) περίοδος θα είναι η χειρότερη όλων. Δεν θα βρει παπάς να θάψει. Ακόμα και στην Ηλεία θα καεί ό,τι δεν κάηκε. Να λοιπόν που οι πυροπροφήτες επαληθεύτηκαν ήδη. Σε πανελλήνια «πρώτη», στο δασικό «θέατρο» των Γλυκών Νερών, εκδηλώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η έναρξη των φετινών εργασιών. Η αιτία; Παραμένει άγνωστη, πλην όμως οι κάτοικοι αφήνουν υπόνοιες για εμπρησμό, καθώς προηγήθηκαν ήδη δυο «προσπάθειες» για να καεί το δάσος. Η πικρή ειρωνεία -που δεν λείπει σε αυτές τις περιπτώσεις- είναι ότι το φόκο μπήκε σε υδάτινη περιοχή - στην οδό Αιγαίου Πελάγους. Πάνω από το «Αιγαίο» πέταξαν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Καιρός για αεροπλάνους στοχασμούς, όπως θα έλεγε και ο Παλαμάς.
Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ