Αρχείο

Αρχείο Facebook Twitter
Ντέιβιντ Τζέιμς
0

» Με θλίψη και τον αρμόζοντα σεβασμό που ταιριάζει στονεκλιπόντα υποδέχτηκε το λογοτεχνικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο στις ΗΠΑ τηνείδηση του θανάτου του συγγραφέα Κερτ Βόνεγκατ, ο οποίος εγκατέλειψε ταεγκόσμια την περασμένη Τετάρτη στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 84 χρονών. Οι New York Times έγραψαν για τοσυγγραφέα του Σφαγείου Νούμερο Πέντε: «Όπως κι ο Μαρκ Τουαίην, ο Βόνεγκατ χρησιμοποιούσε το χιούμορ και το σαρκασμόπροκειμένου να διαχειριστεί τα βασικά ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης: Γιατίβρισκόμαστε σ' αυτόν τον κόσμο; Υπάρχει τελικά μια προεδρική φιγούρα που θαδώσει νόημα σ' όλα αυτά, ένας θεός που στο τέλος, παρ' όλο που κάνει τουςανθρώπους να υποφέρουν, τους εύχεται να πάνε όλα καλά;». Η Washington Post επισήμανε ότι σ' όλη τηδιάρκεια της ζωής του «παρέμεινε ένα αγαπητό στο κοινό δημόσιο πρόσωπο, τοοποίο έδινε διαλέξεις, έγραφε και μιλούσε για την παράνοια του πολέμου και τις "απάνθρωπες"πλευρές της τεχνολογίας, του υλισμού και άλλων θεσμών της μοντέρνας ζωής».Ακόμα κι ο «συνάδελφός» του Γκορ Βιντάλ -ο οποίος παλιότερα είχε δηλώσει ότι οΒόνεγκατ είναι ο χειρότερος συγγραφέας του κόσμου- παραδέχτηκε μεγαλόψυχα στον Guardian, όπου κλήθηκε νασχολιάσει το μακαρίτη, ότι «αντίθετα με πολλούς της γενιάς μου, που βγήκαν στηλογοτεχνία τη δεκαετία του '40 φρέσκοι από το τραύμα του πολέμου και ήταν κάπωςανιαροί, ο Κερτ δεν υπήρξε ποτέ βαρετός»...

» Όλα τα αγοράκια παθαίναμε μικροί ένα (ανομολόγητο) δέος μετις στολές των Ναζί, αλλά ο Bryan Ferry το παράκανε πρόσφατα, εξομολογούμενος στον γερμανικό Τύπο τοθαυμασμό του όχι μόνο για τις ταινίες της Λένι Ρίφενσταλ και την αρχιτεκτονικήτου Άλμπερτ Σπέερ, αλλά ακόμα και για τις ναζιστικές παρελάσεις, τις σημαίεςκαι τα εμβλήματα, ενώ δήλωσε ότι αποκαλεί το προσωπικό του γραφείο «τοκαταφύγιο του Φύρερ». Για να μπαλώσει την κατάσταση και το σούσουρο πουπροκλήθηκε στη Βρετανία, ο μάνατζέρ του αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση στηνοποία τονίζεται ότι «είναι παράλογο να εξισώνουμε την εκτίμηση για την τέχνηκαι την αρχιτεκτονική ενός καθεστώτος με την αποδοχή των πράξεων αυτού τουκαθεστώτος»...

» Ο τερματοφύλακας της Πόρτσμουθ και μέχρι πρόσφατα και της ΕθνικήςΑγγλίας Ντέιβιντ Τζέιμς («μορφή» γενικώς...) έκανε πρόσφατα έκκληση μέσα από τηστήλη του στο sportblog της Guardian ναεκδηλωθούν δημόσια όσοι ποδοσφαιριστές είναι γκέι, για να πάψει να είναι τοεπαγγελματικό ποδόσφαιρο ο μοναδικός επαγγελματικός χώρος με άτομα ακόμα«κλεισμένα στην ντουλάπα». Στρέιτ ο ίδιος (αλλά, ως περιστασιακό μοντέλο τουΑρμάνι και ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει ακούσει διάφορα), πιστεύει πως το γεγονόςότι από του χρόνου θα είναι παράνομα τα ομοφοβικά συνθήματα στις εξέδρες είναιη καλύτερη αφορμή για να τελειώσει το «μάτσο» παραμύθι και εντός αγωνιστικούχώρου...

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ