«Απευθυνόμαστε στους επαναστάτες της γεύσης και της ποιότητας»

«Απευθυνόμαστε στους επαναστάτες της γεύσης και της ποιότητας» Facebook Twitter
Η ΣΥΝΤΑΓΗ Τη γεύση την προσφέρει η φύση, όχι η χημεία, υποστηρίζει ο δημιουργός της Πειραϊκής Ζυθοποιίας.
0

H επιλογή του «βιολογικού» είναι ουσία ή μόδα;

Σαφέστατα ουσία, και μακάρι να γίνει γενικευμένη στάση ζωής. Τη γεύση την προσφέρει η φύση και όχι η χημεία. Για μας η επιλογή να χρησιμοποιήσουμε πρώτη ύλη βιολογικής καλλιέργειας ήταν μονόδρομος, μολονότι αύξανε σημαντικά το κόστος παραγωγής και την τελική τιμή του προϊόντος, κάνοντας δυσκολότερη την τοποθέτησή του στην αγορά. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μια δυσκολία στο να υιοθετήσουμε μια συνειδητοποιημένη βιολογική άποψη. Εμείς, παρά τις αντιξοότητες, επιμένουμε σταθερά σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Λένε ότι η μπίρα έχει πολλά προτερήματα. Παχαίνει; Μεθάει; Τι ισχύει τελικά;

Όπως στην Ελλάδα λέμε «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα», οι Γερμανοί συνηθίζουν να λένε «το ζυθοποιείο είναι το καλύτερο φαρμακείο» (die Brauerei ist die beste Apotheke). Οι ευεργετικές ιδιότητες της μπίρας είναι γνωστές από την αρχαιότητα και σχετίζονται άμεσα με τα προτερήματα του συμπλέγματος βιταμινών Β, που περιέχει σε μεγάλη ποσότητα. Με την προϋπόθεση ότι η μπίρα ζυθοποιείται και ωριμάζει αβίαστα, χωρίς τεχνικές, χημικές ή θερμικές παρεμβάσεις, που καταστρέφουν τόσο τα γευστικά όσο και τα θρεπτικά συστατικά.

Επίσης, δεν παχαίνει! Αυτά που παχαίνουν είναι τα φαγητά με τα οποία συνήθως καταναλώνουμε την μπίρα, οι πίτσες, τα σουβλάκια, τα τσιπς… Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως η θερμιδική αξία της μπίρας είναι πολύ χαμηλότερη από άλλων ποτών, όπως άλλωστε και η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ. Στην πραγματικότητα συνήθως έχει τους μισούς αλκοολικούς βαθμούς (5-6 βαθμοί) απ’ ό,τι το κρασί (12 βαθμοί). Όμως, ας είμαστε προσεκτικοί, η μπίρα δεν παύει να είναι ένα αλκοολούχο ποτό και η κατανάλωσή της χρειάζεται μέτρο.

Τον τελευταίο καιρό συναντάμε την Πειραϊκή σε όλο και περισσότερα σημεία. Πού πουλάει περισσότερο η μπίρα σας;

Η Πειραϊκή απευθύνεται στους επαναστάτες της γεύσης και της ποιότητας, είτε αυτοί είναι έμποροι που επιλέγουν χωρίς συμβιβασμούς και εξαρτήσεις να την τοποθετήσουν στο κατάστημά τους είτε καταναλωτές που δεν χειραγωγούνται και γνωρίζουν να διακρίνουν τη διαφορά. Πουλάει λοιπόν εκεί που υπάρχει απαιτητική εμπορική αντίληψη και σεβασμός και ειλικρίνεια στον καταναλωτή.

Περιμένατε τόση επιτυχία;

Ξεκίνησα το όλο εγχείρημα με μεγάλη αγωνία. Για να παραχθεί το προϊόν που επιθυμούσα χρειάζονταν εξαρχής μία άρτια και σύγχρονη εγκατάσταση, που απαιτούσε μεγάλη οικονομική δαπάνη. Έπρεπε να χρησιμοποιηθούν ίδιοι πόροι, καθώς υπήρχε τεράστια επενδυτική επιφύλαξη από το χρηματοπιστωτικό σύστημα σχετικά με τη βιωσιμότητα και την προοπτική μιας τέτοιας επιχείρησης. Η επιμονή μου σε συγκεκριμένες επιλογές, όπως ο βιολογικός προσανατολισμός, η εφαρμογή του γερμανικού νόμου «περί καθαρότητας» του ζύθου, ο παραδοσιακός τρόπος ζυθοποίησης και ωρίμανσης και η επιλογή παραγωγής «φρέσκου» προϊόντος, τρίμηνης διάρκειας, σαφώς δεν ήταν αποδεκτή εμπορικά. Εξάλλου, η συνολική αντίληψή μου για τη γευστική και ποιοτική δυνατότητα της μπίρας ήταν εντελώς αντίθετη με τη γενικότερη κουλτούρα που επικρατεί στην Ελλάδα και αντιμετωπίζει την μπίρα εμπορικά και γευστικά σαν να πρόκειται για αναψυκτικό! Και είμαι χαρούμενος που βρέθηκαν πολλοί να συμμεριστούν αυτήν την αντίληψη και να μας ενθαρρύνουν καθημερινά να συνεχίσουμε χωρίς συμβιβασμούς.

Και για το μέλλον τι προβλέπετε;

Ο διπλός στόχος της αλλαγής αντίληψης για την μπίρα, αλλά και της προτίμησης σε ένα «φρέσκο» ποτό (μην ξεχνάμε ότι η «Πειραϊκή» εκτός από ημερομηνία λήξης έχει και ημερομηνία παραγωγής, ενώ ενδείκνυται να διατηρείται στο ψυγείο), δεν κατακτιέται εύκολα. Είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ