Ανακαλύψτε την Αθήνα πιο εύκολα από ποτέ

Ανακαλύψτε την Αθήνα πιο εύκολα από ποτέ Facebook Twitter
1

ADVERTORIAL

Η Αθήνα είναι οι άνθρωποί της. Εκείνοι της δίνουν ζωή, χρώμα, αισθητική, έκφραση και την κάνουν μία πόλη πλουραλιστική και ποικιλόμορφη. Σε μία πόλη που έχει τα πάντα –φύση, τέχνη, αρχιτεκτονική, design, μόδα, μουσική, κινηματογράφο– μπορεί να βρει κανείς τη δική του μοναδική πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, να αποτυπώσει τον χαρακτήρα και το ταλέντο του, να εξερευνήσει τις ανησυχίες του, γιατί αυτή η πόλη έχει να μας δώσει τίποτα λιγότερο από τα πάντα.

Με μία βόλτα στην Αθήνα μπορεί να νιώσει κανείς την ξενοιασιά και την ένταση, τον ρυθμό και την ηρεμία – όλα την ίδια στιγμή. Αν την αφήσεις, μπορεί να σε ταξιδέψει και να σε κάνει να χαθείς ανάμεσα στα γραφικά της σοκάκια, την πολύχρωμη τέχνη του δρόμου και τις πολυσύχνατες γειτονιές της. Αν ακούσεις προσεκτικά, θα καταλάβεις πως η μουσική της δε σταματά ποτέ, όπως και η συνεχής ανάγκη αυτών που την κατοικούν να δημιουργούν, υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Στην πόλη μας, θέλουμε να κινούμαστε εύκολα και γρήγορα, χωρίς περιορισμούς ή εμπόδια - το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι με δύο κινήσεις στην οθόνη του smartphone μας, να καλέσουμε ένα UberTaxi και να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση.

View this post on Instagram

A post shared by Costas Spathis (@spathumpa) on

Η ευκαιρία να ανακαλύψουμε την πόλη μας, μας δίνεται και μέσα από την τέχνη και τη δημιουργία μερικών από τους πιο «ανήσυχους» καλλιτέχνες της, με βάση τις πιο ιδιαίτερες πτυχές της. Χρησιμοποιώντας το Instagram, ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης αλλά και δημιουργικότητας της εποχής, ο Κώστας Σπαθής - ή αλλιώς ο γνωστός σε όλους @spathumpa - έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αποτυπώσει με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και ζωντάνια, τις γωνιές αυτής της πόλης. Η Uber έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Σπαθή να δημιουργήσει τη δική του ξεχωριστή ομάδα με Instagrammers, οι οποίοι με τη σειρά τους ξεκίνησαν να δημιουργούν τα μοναδικά έργα τους, αντλώντας έμπνευση από απλά, καθημερινά πράγματα - όπως ένα UberTaxi.

View this post on Instagram

A post shared by PANAGIOTIS KOUTROUMPIS (@goatherd_k) on

Ο Panagiotis Koutroumpis χρησιμοποιεί τη τέχνη του street photo και δείχνει την πόλη του μέσα από διαφορετικές γωνιές, εν κινήσει. 

View this post on Instagram

A post shared by Gregory Masouras (@gregorymasouras) on

Ο Gregory Masouras χρησιμοποιεί το illustration για να χρωματίσει τη γκριζάδα της πόλης με φανταστικούς χαρακτήρες.

View this post on Instagram

A post shared by Fanis Pavlopoulos (@fanellas) on

Ο Fanis Pavlopoulos επεξεργάζεται τις διαφορετικές μορφές που εμπλέκονται σε ένα μέρος, ίσως με τον ίδιο προορισμό, όπως το λιμάνι του Πειραιά, μέσω της φωτογραφίας και του editing.

View this post on Instagram

A post shared by Aris Katsigiannis (@aris_katsigiannis) on

O Aris Katsigiannis χρησιμοποιεί το drone του για να δημιουργήσει γρήγορα videos σε timelapse, που αποτυπώνουν με ιδιαίτερο τρόπο τους εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς της πόλης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Venios George (@vengio) στις


Ο George Venios χρησιμοποιεί τη τέχνη της φωτογραφίας για να αποτυπώσει τη ξεχωριστή μορφή που παίρνει η Αθήνα τα βράδια, όταν τα φώτα της, της δίνουν μία ρομαντική χροιά.

View this post on Instagram

A post shared by irini giotopoulou (@irini_ioto) on

  

Η Irini Giotopoulou χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική και τη φωτογραφία για να αποκαλύψει τις διαφορετικές πτυχές ενός σύγχρονου κτίσματος, κάνοντάς το να μοιάζει με έργο τέχνης.

Η Αθήνα μας αποκαλύπτεται μέσα από την έμπνευση και τη δημιουργία των καλλιτεχνών της, από τη δική τους μοναδική οπτική γωνία. Μέσα από τις ινσταγκραμικές γωνιές της, μας δίνεται η ευκαιρία να τη δούμε με διαφορετικό τρόπο και μας εμπνέει να βγούμε εκεί έξω και να την ανακαλύψουμε ξανά, είτε βγαίνοντας για μία βόλτα στη γειτονιά μας, είτε παίρνοντας ένα UberTaxi και ξεκινώντας για έναν νέο προορισμό.

Urban Culture
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Αθήνα / Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Πέρα από τα πάρκα και τους λόφους της Αθήνας, που όλοι γνωρίζουμε και επισκεπτόμαστε συχνά, υπάρχουν πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες εναλλακτικές διαδρομές που αξίζει να εξερευνήσουμε.
ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ: Α. ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ, Γ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, Λ. ΛΙΑΚΑΚΟΥ, M. HULOT, Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Το ice hockey στην Αθήνα είναι στην κυριολεξία το πιο κουλ πράγμα που είδαμε τελευταία

Living / Kύπλωπες και Τιτάνες παίζουν ice hockey στο Αιγάλεω

Μια καλά οργανωμένη ερασιτεχνική λίγκα κάνει γρήγορες τρίπλες, πέφτει με δύναμη στον πάγο, σηκώνεται και συνεχίζει. Κάποιοι έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά και ο αγώνας που παρακολουθήσαμε είναι από τα πιο κουλ πράγματα που είδαμε τελευταία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δέκα σημεία του Πειραιά που δεν γνωρίζουν οι Αθηναίοι

Urban Culture / Δέκα σημεία του Πειραιά που δεν γνωρίζουν οι Αθηναίοι

Ένα μικρό οδοιπορικό σε περισσότερο ή λιγότερο γνωστά τοπόσημα και γειτονιές του Πειραιά που παρουσιάζουν ιστορικό, αρχιτεκτονικό, κοινωνιολογικό αλλά και πολιτιστικό ενδιαφέρον με «ξεναγό» τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου, Νίκο Διαμαντή.  
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Άμα θες να ανακαλύψεις την Αθήνα...then I'm your man. Έχω γυρίσει την Αθήνα από τα Βόρεια και τα Νότια, και από τα Ανατολικά και τα Δυτικά, και γενικότερα το νομό Αττικής. Τον χάρτη της Αττικής τον έχω φωτογραφίσει στο μυαλό μου (Τις κεντρικές αρτηρίες εννοείται, μην τρελαθούμε τελείως ότι θυμάμαι απ'έξω το κάθε στενάκι).Δεν κάνω διαφήμιση στον εαυτό μου, αλλά έχω γυρίσει την Αθήνα και τη μέρα και τη νύχτα και ξέρω 5 πράγματα και τι είναι πραγματικά επικίνδυνο και τι δεν είναι.....και έχω επισκεφτεί και καμιά 1000αρα διαφορετικά μαγαζιά. Απλά εγώ δεν είμαι καλός στο να ανεβάζω φώτο με εφέ και γι'αυτό τρώω τη σκόνη των αλλωνών.