Πέντε παραστάσεις που προτείνουν φέτος τα Αθηναϊκά Θέατρα

Πέντε παραστάσεις που προτείνουν φέτος τα Αθηναϊκά Θέατρα Facebook Twitter
Φωτο: Πάτροκλος Σκαφίδας
0

Ο θάνατος του εμποράκου

Το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ σκηνοθετεί ο Γιώργος Σκευάς εβδομήντα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση το 1949 στη Νέα Υόρκη. Η μετάφραση και η δραματουργική επεξεργασία της παράστασης είναι του Γιώργου Σκευά, ενώ τους ήρωες ενσαρκώνουν οι Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Νούσης, Γιώργος Ζιόβας, Χρήστος Ευθυμίου, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Τάσος Λέκκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Γιώργος Πατεράκης, Χρύσα Γκινίκη, Ιοκάστη-Aγαύη Παπανικολάου.


Μάμα Ρόζα

Πέντε παραστάσεις που προτείνουν φέτος τα Αθηναϊκά Θέατρα Facebook Twitter

Τη σπαρταριστή κωμωδία του Andre Roussin θα απολαύσουμε αυτόν τον χειμώνα σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου. Μια παράσταση με συνεχείς ανατροπές, έντονα συναισθήματα και την τύχη να παίζει τον δικό της απρόβλεπτο ρόλο!

Παίζουν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Φιλίππου, Σωκράτης Πατσίκας, Μαρίνος Κόνσολος, Κωνσταντίνα Κομμάτα κ.ά.


Art

Πέντε παραστάσεις που προτείνουν φέτος τα Αθηναϊκά Θέατρα Facebook Twitter

Το Art, η πιο έξυπνη κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά, επιστρέφει στο Μικρό Παλλάς για δεύτερη χρονιά σε μετάφραση του Σταμάτη Φασουλή και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη. Το έργο μιλά για τη φιλία τριών ανδρών που δοκιμάζεται με αφορμή έναν ζωγραφικό πίνακα.

Παίζουν οι: Θοδωρής Αθερίδης, Άλκις Κούρκουλος και Μιχάλης Οικονόμου.


Πατέρας

Πέντε παραστάσεις που προτείνουν φέτος τα Αθηναϊκά Θέατρα Facebook Twitter

Με αφορμή το κλασικό αριστούργημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ ο Βασίλης Μπισμπίκης διασκευάζει και σκηνοθετεί την τραγική κωμωδία Πατέρας, φέρνοντας το έργο στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Παίζουν: Μαρίνα Ασλάνογλου, Τάσος Ιορδανίδης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Νικολέττα Χαρατζόγλου.


Ένας αληθινός κάουμπόι

Πέντε παραστάσεις που προτείνουν φέτος τα Αθηναϊκά Θέατρα Facebook Twitter

Το βραβευμένο κοινωνικό έργο της Μαρίλια Σαμπέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα.

Παίζουν οι: Γιάννης Φέρτης, Ιωάννα Μαυρέα και Βασίλης Μαυρογεωργίου.

 

Θέατρο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν πλοίο που ναυάγησε, σα νούφαρο που μάδησε

Κριτική Θεάτρου / Σαν πλοίο που ναυάγησε, σαν νούφαρο που μάδησε

Επιχειρώντας να αποδώσει τη «φαινομενικά ασύνδετη μορφή ενός ονείρου που υπακούει στη δική του λογική», όπως αναφέρει ο Στρίνμπεργκ στο «Ονειρόδραμα», η Γεωργία Μαυραγάνη επέλεξε να μιλήσει για το ίδιο το θέατρο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
42' με τον Βασίλη Βηλαρά

Θέατρο / Βασίλης Βηλαράς: «Το θέατρο είναι ένα ομοφοβικό και χοντροφοβικό επάγγελμα»

Στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και στον «Καταποντισμό» ο ηθοποιός και σκηνοθέτης φέρνει στο φως μαρτυρίες από την γκέι Ελλάδα της Μεταπολίτευσης μέσα από επιστολές που στάλθηκαν στο περιοδικό ΑΜΦΙ, το πρώτο μέσο που άρθρωσε δημόσια λόγο στην Ελλάδα για την εμπειρία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Καύσωνας: Το όνειρο και ο εφιάλτης του ελληνικού καλοκαιριού σε μια παράσταση

Θέατρο / Καύσωνας: Το όνειρο και ο εφιάλτης του ελληνικού καλοκαιριού σε μια παράσταση

Βασισμένος σε διηγήματα της Βίβιαν Στεργίου, μέσα από αποσπασματικές αφηγήσεις χαρακτηριστικών συμπεριφορών ντόπιων, τουριστών και expats, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παναγόπουλος διερευνά τη μεταβατική φάση από τα ’90s μέχρι το 2020, μιλώντας για την πραγματικότητα της γενιά του -των millennials- στην παράσταση που ανεβαίνει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», μάγισσες και μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας

Θέατρο / «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», οι μάγισσες και οι μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας σε μια παράσταση

Με έμπνευση από τη θεσσαλική λαογραφία και σε σύγχρονη σκηνική φόρμα, ο Κωνσταντίνος Ντέλλας σκηνοθετεί μια παράσταση για τις αόρατες γυναίκες της παράδοσης, αποκαλύπτοντας την κοινωνική απομόνωση, τον παραγκωνισμό τους, ακόμα και την απόκρυψη του γυναικείου σώματος.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ράνια Σχίζα: «Να γουστάρεις, αυτό είναι το κέρδος. Μόνο έτσι προχωράς στη ζωή»

Θέατρο / Ράνια Σχίζα: «Να γουστάρεις, αυτό είναι το κέρδος. Μόνο έτσι προχωράς στη ζωή»

Μια ηθοποιός με λεπτές ποιότητες, εξαιρετικές συνεργασίες, επιμονή και πάθος μιλά για την επιλογή της να δώσει προτεραιότητα στην οικογένειά της σε πολλές φάσεις της καριέρας της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένας λυκάνθρωπος πρωταγωνιστεί στη νέα, απίστευτη παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Θέατρο / Ένας λυκάνθρωπος πρωταγωνιστεί στη νέα, απίστευτη παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Ο τρόμος στο θέατρο και τον κινηματογράφο, η περίοδος γύρω από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο γερμανικός εξπρεσιονισμός, οι εικαστικές τέχνες, τα αμερικανικά μιούζικαλ και οι μεταμορφώσεις χωράνε στο «Lapis Lazuli» που ανεβαίνει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
M. HULOT