Instagram: Οι χρήστες θα μπορούν να δουν ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους

Instagram: Οι χρήστες θα μπορούν να δουν ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους Facebook Twitter
0

Το Instagram θέλοντας να βοηθήσει τους χρήστες να αποφύγουν ενδεχόμενες απειλές στα δεδομένα τους, πλέον θα τους δίνει τη δυνατότητα να βλέπουν ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση σε αυτά. 

Το κοινωνικό δίκτυο, που ανήκει στο Facebook, προσθέτει πλέον ένα νέο χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στους χρήστες να «διαχειρίζονται όλες τις υπηρεσίες που είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό τους στο Instagram». 

Η επιλογή αυτή θα είναι διαθέσιμη από τις Ρυθμίσεις > Ασφάλεια > Εφαρμογές και ιστότοποι. Συγκεκριμένα, πέρα από το ότι θα υπάρχει μια εύχρηστη λίστα με όλες τις ιστοσελίδες που έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες του λογαριασμού στο Instagram, στο νέο αυτό feature θα υπάρχει επίσης και ένα authorization screen που θα ζητάει τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών για το διαμοιρασμό ή μη των δεδομένων τους με άλλες εφαρμογές. 

Βέβαια, η απόφαση αυτή του Instagram θα γίνει σταδιακά και θα χρειαστεί συνολικά περίπου έξι μήνες μέχρι να είναι διαθέσιμη σε όλους. Μάλιστα, το ενδιαφέρον με τη συγκεκριμένη αλλαγή είναι ότι αποφασίστηκε στον απόηχο του σκανδάλου της Cambridge Analytica, που έφερε και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα της ιδιωτικότητας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. 

Με πληροφορίες από το The Next Web

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM