"Echo Frames": Μόλις ανακοινώθηκαν τα έξυπνα γυαλιά της Amazon βασισμένα στο Alexa

"Echo Frames": Μόλις ανακοινώθηκαν τα έξυπνα γυαλιά της Amazon βασισμένα στο Alexa Facebook Twitter
0

Μόλις χθες η Amazon αποκάλυψε το πρώτο ζευγάρι "έξυπνων" γυαλιών, τα λεγόμενα Echo Frames, τα οποία έχουν κατασκευαστεί με βάση το Alexa. Η τιμή των συγκεκριμένων γυαλιών αναμένεται να κινηθεί γύρω στα 180 δολάρια. Σε αντίθεση με προηγούμενα εγχειρήματα της Amazon, τα Echo Frames δε διαθέτουν οθόνη ή κάμερα. 

Η Amazon δεν είναι η πρώτη εταιρία τεχνολογίας που κυκλοφορεί ένα ζευγάρι "έξυπνων" γυαλιών, αλλά η δική της προσέγγιση είναι αρκετά διαφορετική από εκείνη της Google ή του Snapchat. Το διαφορετικό στοιχείο αυτών των δύο εγχειρημάτων (δηλαδή του Google Glass και του Snapchat Spectacles) είναι ότι και τα δύο έχουν κάμερα. Μέσα από αυτήν τη συσκευή, η Amazon έχει θέσει ως στόχο να επεκτείνει τη χρήση του Alexa χωρίς να χρειάζεται η "βοήθεια" του smartphone. 

Αν και η Amazon φαίνεται να έχει επενδύσει σε αυτό το νέο προϊόν, είναι γεγονός ότι το ευρύ κοινό δεν ενδιαφέρεται ακόμη τόσο πολύ για "έξυπνα" γυαλιά.

Πως είναι η αίσθηση του να φοράς τα συγκεκριμένα γυαλιά; 

"Echo Frames": Μόλις ανακοινώθηκαν τα έξυπνα γυαλιά της Amazon βασισμένα στο Alexa Facebook Twitter
Η Lisa Eadicicco δοκιμάζει τα Echo Frames της Amazon. Φωτο: Business Insider/Lisa Eadicicco

Τα Echo Frames έχουν λίγο μεγαλύτερο μέγεθος από τα συνηθισμένα γυαλιά οράσεως, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι βαριά. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, όσοι ενδιαφέρονται να τα αγοράσουν, μπορούν να αλλάξουν τους φακούς και να τους προσαρμόσουν αναλόγως. 

Πως δουλεύουν; 

Κατά βάση, τα Echo Frames δουλεύουν σαν όλα τα υπόλοιπα προϊόντα, που στηρίζονται στο Alexa. Μάλιστα, η δημοσιογράφος του Business Insider, Lisa Eadicicco, έχοντας δοκιμάσει τα γυαλιά ανέφερε ότι "όταν ρώτησα πληροφορίες για τον καιρό ή για παράδειγμα πόσο ψηλό είναι το Empire State Building, η απάντηση που έλαβα ήταν αρκετά καθαρή και δυνατή". 

Η Amazon αναφέρει επίσης ότι τα γυαλιά διαθέτουν τέσσερα μικρά ηχεία, τα οποία κατευθύνουν τον ήχο προς τα αυτιά του χρήστη και έτσι είναι δύσκολο για τους υπόλοιπους τριγύρω να ακούσουν ακριβώς περί τίνος πρόκειται. 

Επίσης, κάτω από τον σκελετό των γυαλιών υπάρχουν και ειδικά κουμπιά, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να προσαρμόσει την ένταση του ήχου. 

Τι συμβαίνει όταν λαμβάνεις μια ειδοποίηση; 

"Echo Frames": Μόλις ανακοινώθηκαν τα έξυπνα γυαλιά της Amazon βασισμένα στο Alexa Facebook Twitter
Μέσω του Alexa app, ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί τις ειδοποιήσεις που λαμβάνει, ενώ με ένα απλό swipe ουσιαστικά δέχεται να δει τη συγκεκριμένη ειδοποίηση. Φωτο: Business Insider/Lisa Eadicicco

Μέσω του Alexa app, ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί τις ειδοποιήσεις που λαμβάνει, ενώ με ένα απλό swipe ουσιαστικά δέχεται να δει τη συγκεκριμένη ειδοποίηση. Σε περίπτωση, όμως, που δε θέλει να την τσεκάρει εκείνη τη στιγμή, τότε μπορεί απλά να ακουμπήσει το πλαϊνό μέρος του σκελετού και να την απορρίψει. 

Μία σύντομη σύνοψη

Αν και η Amazon φαίνεται να έχει επενδύσει σε αυτό το νέο προϊόν, είναι γεγονός ότι το ευρύ κοινό δεν ενδιαφέρεται ακόμη τόσο πολύ για "έξυπνα" γυαλιά. Στόχος, βέβαια, της εταιρίας είναι να προσαρμόσει το Alexa σε mobile εκδοχή και έτσι να συναγωνιστεί την Apple και την Google. 

Με πληροφορίες από το Business Insider

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ