Μέλος της dream team των Ελλήνων ζαχαροπλαστών, με πορεία σε εστιατόρια όπως το Funky Gourmet και το Opso του Λονδίνου, ο Μπάμπης Ζιντίλης μόλις άνοιξε τον δικό του χώρο στα νότια προάστια και δοκιμάσαμε πρώτοι τα ξεχωριστά γλυκά του.


Στις βιτρίνες του Σουit, που μοιάζει περισσότερο με tiki bar παρά με κλασικό ζαχαροπλαστείο, συναντά κανείς γλυκά με τίτλους οικείους αλλά και γεμάτα προσωπικότητα, πολύ ισορροπημένα και τεχνικά προχωρημένα. Το όξινο εμφανίζεται συχνά δίπλα στο γλυκό για να το αναδείξει και τίποτα δεν είναι λιγωτικό ή βαρετό.


Μια απίθανη κρέμα λεμόνι με μαρέγκα λάιμ είναι ίσως η καλύτερη εισαγωγή στη δουλειά του pastry chef, με όλη την ένταση του λεμονιού και ένα έξτρα τραγανό μπισκότο αμυγδάλου, περασμένο από λευκή σοκολάτα και βούτυρο κακάο.


Κάτω από τον κρεμαστό κήπο και τα μπαμπού μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στην crème brûlée, που αποκτά άλλη διάσταση με την προσθήκη passion fruit, την bitter μους σοκολάτας με τα brownies και την καραμέλα βουτύρου ή τη δροσερή κρέμα γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα και crumble αμυγδάλου.

 

Σύντομα θα γίνεται pairing των γλυκών με κρασιά και ποτά που θα μπορεί να πάρει κάποιος για να απολαύσει μαζί με την παρέα του στο σπίτι. 


Τα φρούτα, η ισορροπημένη οξύτητα του γλυκού και οι ωραίες υφές χαρακτηρίζουν τις περισσότερες δημιουργίες του Μπάμπη Ζιντίλη. Όλα τα crumble φτιάχνονται με μπισκότο που περνιέται από σοκολάτες για να θωρακίζεται και να διατηρεί το άλλο αγαπημένο στοιχείο του pastry chef, το απολαυστικά τραγανό.

 

Στην ομάδα του Μπάμπη Ζιντίλη βρίσκεται και η Μαρία Ράπτη, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Αλέξανδρος Κονιάρης. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Στην ομάδα του Μπάμπη Ζιντίλη βρίσκεται και η Μαρία Ράπτη, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Αλέξανδρος Κονιάρης. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Και ενώ όλα γίνονται με πολύ καλής ποιότητας πρώτες ύλες και εξελιγμένη τεχνική, οι τιμές έχουν κρατηθεί συνειδητά σε προσιτό επίπεδο. «Τα γλυκά μας είναι για όλους, οι τιμές τους κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 3-3,50 ευρώ. Θέλαμε να είναι προσιτά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Αυτήν τη στιγμή το ζαχαροπλαστείο είναι το μόνο μέρος που φωτίζεται σε έναν κεντρικό δρόμο του Παλαιού Φαλήρου, λόγω της κατάστασης. Δεν ήθελα ο κόσμος να διστάζει να έρθει να δοκιμάσει» λέει ο Μπάμπης Ζιντίλης, ενώ μας παρουσιάζει το προφιτερόλ με χειροποίητα σουδάκια, crumble με καβουρδισμένο καρπό και μια κρέμα από λευκή σοκολάτα και βανίλια, αντί για σαντιγί, για λίγο πιο ενδιαφέρουσα και σύνθετη γεύση.


«Είχα την ιδέα να συνδυάσω λίγο το ζαχαροπλαστείο με το μπαρ. Ο χώρος να ξεφεύγει σε έναν βαθμό από το κλασικό, ψυχρό ζαχαροπλαστείο, να παίζουμε μουσική. Να υπάρχει χρώμα στον χώρο και επικοινωνία στην εξυπηρέτηση» συνεχίζει. Σύντομα, μάλιστα, θα γίνεται pairing των γλυκών με κρασιά και ποτά που θα μπορεί να πάρει κάποιος για να απολαύσει μαζί με την παρέα του στο σπίτι. Τα γλυκά θα προτείνονται σε συνδυασμό με ένα προσεγμένο ρούμι, με κάποιο premium κονιάκ κ.ο.κ., με στόχο μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

 

Μια απίθανη κρέμα λεμόνι με μαρέγκα λάιμ είναι ίσως η καλύτερη εισαγωγή στη δουλειά του pastry chef. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Μια απίθανη κρέμα λεμόνι με μαρέγκα λάιμ είναι ίσως η καλύτερη εισαγωγή στη δουλειά του pastry chef. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Στα γυάλινα ποτηράκια του Σουit θα βρεις ακόμη ένα εξαιρετικό cheesecake λάιμ με μαρμελάδα φράουλα και χειροποίητο μπισκότο, μια καρυδόπιτα γεμάτη αρωματικά που συνοδεύεται από κρέμα πατισερί και λίγη κανέλα, αλλά και μια τάρτα αμυγδάλου που μοιάζει με donut.

 

Τάρτες αλλά και γλυκά ταψιού, όπως το γαλακτομπούρεκο, δεν λείπουν από την γκάμα του καινούργιου ζαχαροπλαστείου, ενώ τα μελομακάρονα ξεκίνησαν ήδη και θα είναι διαθέσιμα 12 μήνες τον χρόνο.

 

Σουit, Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο, 210 9886192

 

Τα μελομακάρονα ξεκίνησαν ήδη και θα είναι διαθέσιμα 12 μήνες τον χρόνο. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα μελομακάρονα ξεκίνησαν ήδη και θα είναι διαθέσιμα 12 μήνες τον χρόνο. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

H τάρτα αμυγδάλου που μοιάζει με donut. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H τάρτα αμυγδάλου που μοιάζει με donut. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO