ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τελικά, είναι καλός ο νέος country δίσκος της Kylie Minogue;

Τελικά, είναι καλός ο νέος country δίσκος της Kylie Minogue; Facebook Twitter
Με το καινούργιο της άλμπουμ «Golden» η Kylie Minogue φέρνει την country pop στα μέτρα της.
1

Μία από τις τελευταίες και πιο δημοφιλείς τάσεις στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας θέλει τους ποπ σταρ να το γυρίζουν στην country και στην americana παράδοση, προκειμένου να εκφράσουν την πιο ανθρώπινη, γήινη πλευρά τους, άλλοτε σε προχωρημένο και άλλοτε σε πρώιμο στάδιο της καριέρας τους.

Παράλληλα, όμως, αποτελεί και μια έξυπνη εμπορική κίνηση, καθώς η country ζει νέες, ένδοξες ημέρες στις ΗΠΑ, με φανατικούς οπαδούς που δείχνουν μεγάλη αφοσίωση στους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.

Η αρχή έγινε πριν από δύο χρόνια, όταν η Lady Gaga κυκλοφόρησε το «Joanne», έναν συναισθηματικά φορτισμένο πoπ δίσκο με americana καταβολές, σε παραγωγή του Mark Ronson. Εμπορικά, ο δίσκος μπορεί να μη σημείωσε τεράστια επιτυχία, αλλά φανέρωσε μια νέα, πιο ειλικρινή και εύθραυστη πλευρά της Αμερικανίδας σταρ.

Το παράδειγμά της ακολούθησε πέρσι η Miley Cyrus, η οποία στο τελευταίο της άλμπουμ «Younger Now» άφησε πίσω τις twerking μέρες της για να εξερευνήσει βαθύτερα τις country ρίζες της οικογένειάς της, ενώ πιο πρόσφατη είναι η περίπτωση της επιστροφής του Justin Timberlake στη δισκογραφία με ένα άλμπουμ στο οποίο επιχείρησε να συνδυάσει αποτυχημένα τις R&B καταβολές του με έναν νέο, πατριωτικό, electro-americana ήχο.

Αυτήν τη στιγμή η 50χρονη Kylie βρίσκεται σε μια φάση της ζωής της που αναζητά περισσότερο τη συναισθηματική ειλικρίνεια και την αμεσότητα στις δουλειές της, παρά τα φανταχτερά εφέ και το μυστήριο μιας πoπ περσόνας.

Η τελευταία στη σειρά πoπ ντίβα που γοητεύτηκε από τον ήχο του Nashville είναι η πιο πετυχημένη εμπορικά Αυστραλή τραγουδίστρια των καιρών μας, η Kylie Minogue.

Στον 14ο δίσκο της, που έχει τον τίτλο «Golden» και κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα, η «πριγκίπισσα της ποπ» αναμειγνύει το χορευτικό της ένστικτο με έναν καλογυαλισμένο country ήχο, για να φτάσει τελικά στο Νο1 των βρετανικών charts την περασμένη εβδομάδα.

Βέβαια, αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές μεταμορφώσεις της Kylie Minogue: μέσα στην τριαντάχρονη καριέρα της έχει διδάξει σε επίδοξες ποπ σταρ τι σημαίνει να εφευρίσκεις εκ νέου την ηχητική σου ταυτότητα και να δημιουργείς νέες μόδες, περνώντας από την disco στην EDM με χαρακτηριστική, στυλιστική άνεση.

Τελικά, είναι καλός ο νέος country δίσκος της Kylie Minogue; Facebook Twitter
Αυτήν τη στιγμή, όμως, η 50χρονη Kylie βρίσκεται σε μια φάση της ζωής της που αναζητά περισσότερο τη συναισθηματική ειλικρίνεια και την αμεσότητα στις δουλειές της, παρά τα φανταχτερά εφέ και το μυστήριο μιας πoπ περσόνας.

Αυτήν τη στιγμή, όμως, η 50χρονη Kylie βρίσκεται σε μια φάση της ζωής της που αναζητά περισσότερο τη συναισθηματική ειλικρίνεια και την αμεσότητα στις δουλειές της, παρά τα φανταχτερά εφέ και το μυστήριο μιας πoπ περσόνας.

Φαίνεται πως ο χωρισμός της από τον Βρετανό ηθοποιό Joshua Sasse πριν από έναν χρόνο την έβαλε σε μια διαδικασία να ψαχτεί περισσότερο μέσα της και να σκεφτεί με γνώμονα την προσωπική της ευτυχία και τις μελλοντικές επαγγελματικές της κινήσεις.

Έτσι, αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του σκηνοθέτη Stephan Elliott και να συμμετάσχει στην κωμωδία του «Swinging Safari» για τη ζωή στην Αυστραλία των '70s, υποδυόμενη μια αλκοολική, αγοραφοβική τύπισσα που είναι εθισμένη στο σεξ.

«Ήταν μια καλή ευκαιρία να επιστρέψω στην πατρίδα μου για τα γυρίσματα. Πολλές από τις σκηνές μού έφεραν αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια στην Αυστραλία, οπότε συνολικά ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία» δήλωσε πρόσφατα στην «Guardian», αποδεικνύοντας πόση ανάγκη είχε για μια πιο εσωστρεφή και αληθινή κίνηση στην καριέρα της.

Σε αυτήν τη νέα, πιο ειλικρινή απέναντι στον εαυτό της φιλοσοφία φαίνεται να εντάσσεται και η δημιουργία του νέου της δίσκου. Μπορεί η επιλογή της country να μην έχει κάποια, προφανή τουλάχιστον, ξεχωριστή συναισθηματική αξία για την Kylie, αλλά οι στίχοι είναι γεμάτοι από «τελευταία φιλιά», «δάκρυα στα μαξιλάρια», ερωτικές απογοητεύσεις και ολοκληρωτικό δόσιμο με φόντο μοναχικούς καουμπόηδες και θλιμμένες γελαδάρισσες του αμερικανικού Νότου.

Τελικά, είναι καλός ο νέος country δίσκος της Kylie Minogue; Facebook Twitter
Παραμένει αυθεντική στον ήχο που υπηρετεί τόσα χρόνια, δεν αραδιάζει ψεύτικους σοφιστικέ στίχους και απώτερος σκοπός της είναι πάντα η ψυχαγωγία του ακροατή. Δηλαδή ό,τι ακριβώς πρέπει να κάνει ένας καλός, πoπ δίσκος.

Τα μεγαλύτερα μουσικά μέσα υποδέχτηκαν τον δίσκο με ανάμεικτα συναισθήματα: η «Guardian» συμπεραίνει πως πρόκειται για μια θαρραλέα και τελικά επιτυχημένη προσπάθεια της Αυστραλής να βγει από τη ζώνη ασφαλείας της, ενώ το «Pitchfork» τονίζει πως τα καλύτερα κομμάτια είναι αυτά στα οποία η country σφραγίδα είναι λιγότερο εμφανής και προκρίνονται τα πιασάρικα, ηλεκτρονικά, χορευτικά στοιχεία της Kylie Minogue, τα οποία άλλωστε έχτισαν και ολόκληρη τη σπουδαία καριέρα της.

Στην πραγματικότητα, είναι ένα άλμπουμ που δεν έχει τραγούδια με τη δυναμική του hit (βασικός στόχος ενός πoπ δίσκου), αλλά, από την άλλη, η Kylie Minogue φέρνει την country pop στα μέτρα της. Αυτή μοιάζει η πιο επιτυχημένη στροφή από αυτές που έχουν επιχειρήσει τους τελευταίους μήνες διάφοροι ποπ σταρ προς αυτή την κατεύθυνση.

Παραμένει αυθεντική στον ήχο που υπηρετεί τόσα χρόνια, δεν αραδιάζει ψεύτικους σοφιστικέ στίχους και απώτερος σκοπός της είναι πάντα η ψυχαγωγία του ακροατή. Δηλαδή ό,τι ακριβώς πρέπει να κάνει ένας καλός, πoπ δίσκος.

Ακόμη και σε αυτό το προχωρημένο στάδιο της μακράς σταδιοδρομίας της, η ποπ «θεά» διδάσκει πώς γίνονται σωστά οι μεταμφιέσεις και τα περάσματα από το ένα ηχητικό στυλ στο άλλο. Ας ακούσουν, λοιπόν, οι φιλόδοξοι επίγονοι μήπως και πάρουν κάνα πολύτιμο μάθημα από τον άνθρωπο που έχει τελειοποιήσει την τέχνη του χαμαιλεοντισμού.

 

Το «Dancing» από το καινούργιο άλμπουμ της Kylie Minogue.

Μουσική
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM