Τρία pet shops της Αθήνας όπου το κατοικίδιό σου θα περάσει καλύτερα κι από εσένα

Τρία pet shops της Αθήνας όπου το κατοικίδιό σου θα περάσει καλύτερα κι από εσένα Facebook Twitter
0

The Creatures

Περνώντας από τη Μεσογείων, στο ύψος του Χολαργού, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσει το μάτι σου πάνω στο Creatures, το πιο εναλλακτικό pet shop της πόλης με μπαρόκ αισθητική. Εξωτερικά, σίγουρα δεν θυμίζει pet shop. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι κάτι ανάμεσα σε μπαρ και σκηνικό βγαλμένο από τον Χάρι Πότερ.

Μπαίνοντας, όμως, μέσα στο κατάστημα, η αρχική εικόνα που είχες σχηματίσει αλλάζει εντελώς. «Με τη Σοφία ταξιδεύαμε πολύ στο παρελθόν, κυρίως στην Ασία. Πάντα είχαμε στο μυαλό μας ότι θα θέλαμε να συνδυάσουμε την αισθητική της κουλτούρας αυτών των χωρών με την αγάπη μας για τα ζώα, δημιουργώντας ένα pet shop. Αλλά φυσικά όχι με την κλασική έννοια! Στο μυαλό και των δύο ήταν ένα μαγαζί όπου τα ζώα θα είναι ελεύθερα, όπως και στο σπίτι μας. Θα ακούγονταν όμορφοι ήχοι από τρεχούμενο νερό, θα υπήρχαν φοίνικες και μπαμπού, και γενικά θα ήταν ένα μέρος που θα σε ταξιδεύει κάπου αλλού» αναφέρει ο Νίκος Κατσιγιώργης, ο οποίος «τρέχει» μαζί με τη Σοφία Βιδάλη το Creatures.


Αυτός ο εντυπωσιακός χώρος φέρει την υπογραφή του Άλεξ Πετράκη, ο οποίος, αν και στην αρχή ήταν κάπως διστακτικός με το να αναλάβει ένα pet shop ‒κατά το παρελθόν είχε ασχοληθεί μόνο με μπαρ και καμπαρέ‒, τελικά κατάφερε να διαμορφώσει ένα place to be όχι μόνο για φιλόζωους. Στους τοίχους του καταστήματος ξεχωρίζουν, επίσης, οι ιδιαίτερες τεχνοτροπίες και η ζωγραφική της Βίβιαν Δημητρακοπούλου.


Πέρα από τη μεγάλη γκάμα σε τροφές και αξεσουάρ, το κατάστημα προσφέρει πολλές ακόμα υπηρεσίες, από grooming μέχρι delivery τροφών, ανάλογα με τις ανάγκες των ζώων (για στειρωμένα, ηλικιωμένα ή και ζώα μετά από εγχείρηση).

«Επειδή κάποια ζώα, λόγω ηλικίας ή συνήθειας, π.χ. οι γάτες, είναι δύσκολο να μεταφερθούν, αναλαμβάνουμε και φύλαξη στον χώρο του ιδιοκτήτη. Ένα από τα πιο σημαντικά κατορθώματα του Creatures, όμως, είναι πως έχουμε εξασφαλίσει δωρεάν συνεδρία για έλεγχο και αξιολόγηση από το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων για ιδιοκτήτες των οποίων τα σκυλιά έχουν περίεργη αντίδραση ή επιθετική συμπεριφορά προς άλλους ανθρώπους ή σκυλιά» σημειώνει ο κ. Κατσιγιώργης.

Μεσογείων 176, Χολαργός, 210 6515200, Facebook

Crazy Cat Lady

Τρία pet shops της Αθήνας όπου το κατοικίδιό σου θα περάσει καλύτερα κι από εσένα Facebook Twitter
Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα pet shops της Αθήνας με ιστορία δέκα χρόνων και μια ιδιοκτήτρια που λατρεύει τους σκύλους και τις γάτες.

Έχοντας μεγαλώσει σε ένα σπίτι με εννιά γάτες και έναν σκύλο, ήταν απολύτως λογικό και αναμενόμενο ότι η Ασπασία Πεφάνη θα ονόμαζε το κατάστημά της «Crazy Cat Lady». Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα pet shops της Αθήνας με ιστορία δέκα χρόνων και μια ιδιοκτήτρια που λατρεύει τους σκύλους και τις γάτες. Μπορεί η ίδια να διευθύνει μόνη της την επιχείρηση τα τελευταία χρόνια, όμως η πραγματική μασκότ στο κατάστημα είναι η Lacta, η οποία, όπως αναφέρει η κ. Πεφάνη, εκτελεί και καθήκοντα PR manager!

«Πολλοί φίλοι μου μού έχουν στείλει φωτογραφίες της Lacta που έχουν δημοσιευτεί σε ξένα accounts με γάτες στο Instagram. Είναι πραγματικά η μασκότ του καταστήματος. Το βράδυ, μάλιστα, επειδή είναι συνέχεια εδώ, κάνει και σόου μόνη της». Στο κατάστημα μπορεί να βρει κανείς από τροφές και συμπληρώματα διατροφής για σκύλους και γάτες μέχρι τα πιο περίτεχνα αξεσουάρ για το κατοικίδιό του. Η αγάπη της για τα ζώα, βέβαια, δεν περιορίζεται στο σπίτι και στο κατάστημα, καθώς η ίδια έχει βοηθήσει εκατοντάδες αδέσποτα να βρουν το δικό τους σπίτι μέσα από τα social media.


«Τα τελευταία 14 χρόνια συνεργάζομαι με φιλοζωικές και κυρίως με τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, τις Nine Lives (μια εθελοντική οργάνωση που βοηθάει τις αδέσποτες γάτες στην Αθήνα) και τις Γάτες του Φλοίσβου, μια ομάδα που κάνει εξαιρετική δουλειά! Φυσικά, δεν προωθώ τις αγοραπωλησίες ζώων και είμαι εντελώς αντίθετη με αυτήν τη λογική. Θεωρώ πως είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις σε ένα ζώο».


Πέρα από την πληθώρα των προϊόντων που υπάρχουν στο κατάστημα, είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις τη φιλοσοφία και τη δουλειά που κάνει η Ασπασία Πεφάνη και μέσα από τη σελίδα της στο Facebook. Εκεί ανεβάζει καθημερινά posts για αδέσποτα και προσπαθεί να τα βοηθήσει να μην καταλήξουν στον δρόμο. Βέβαια, από ένα τέτοιο account δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα χιουμοριστικά memes και gifs με γάτες και σκύλους που σκαρφαλώνουν στα πιο απίθανα σημεία, μας κοιτούν σαστισμένα και, φυσικά, γίνονται viral.

Αρχιμήδους 15, Αθήνα, 210 7562493, Facebook

 

Dog Bakery

Τρία pet shops της Αθήνας όπου το κατοικίδιό σου θα περάσει καλύτερα κι από εσένα Facebook Twitter
Επειδή για εμάς ο σκύλος σημαίνει οικογένεια, έχουμε φτιάξει κάποιες τούρτες και γλυκά κατάλληλα ζώα και ανθρώπους.

«Όταν το 2018 ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με τα μαγειρευτά γεύματα για σκύλους, ήταν πολύ λίγες οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες στην Ελλάδα. Στην αρχή, οι περισσότεροι μας αντιμετώπιζαν κάπως δειλά, όμως υπήρχαν και κάποιοι πιο τολμηροί, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν και από τότε η δουλειά πηγαίνει ολοένα και καλύτερα» δηλώνει ο κ. Παναγιώτης Ζώτος, υπεύθυνος του Dog Bakery.


Όσον αφορά τις επιλογές μαγειρευτού φαγητού, το Dog Bakery βασίζεται σε τέσσερα υλικά: αρνί, κοτόπουλο, μοσχάρι και γαλοπούλα. Βέβαια, υπάρχει και μια έξτρα επιλογή, ειδική για κουτάβια, η οποία έχει ως βάση της το κοτόπουλο.


«Όμως, πέρα από τα αλμυρά, στο κατάστημα υπάρχουν και γλυκά για σκύλους. Αυτό το trend ουσιαστικά ξεκίνησε από την Αμερική, με το σκεπτικό ότι, όπως εμείς γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας με τις τούρτες, κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να υπάρχει και για τα σκυλάκια, που να είναι βέβαια κοντά σ'εμάς. Επειδή, λοιπόν, για εμάς ο σκύλος σημαίνει οικογένεια, έχουμε φτιάξει κάποιες τούρτες και γλυκά κατάλληλα για κατανάλωση και από τους δύο. Είναι φτιαγμένα από φυτική κρέμα, δηλαδή δεν περιέχουν ζάχαρη και βούτυρο, και στην κρέμα προσθέτουμε κάποιες γεύσεις, όπως το φυστικοβούτυρο, topping κανέλας, super foods, γλυκοπατάτα κ.λπ.


Οι βάσεις που χρησιμοποιούμε αποτελούνται από κάποια υγιεινά άλευρα (ολικής, βρόμης, χαρουπιού) και μπανάνα, η οποία δίνει όλη τη γλυκύτητα. Επομένως οι γεύσεις δεν είναι καθόλου έντονες, γι'αυτό μπορούν να τις φάνε και οι άνθρωποι και τα ζώα με την ίδια ευχαρίστηση. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του Dog Bakery γενικότερα».


Σημειωτέον ότι όλες οι τροφές είναι κατάλληλες για σκύλους, δεδομένου ότι οι συνταγές έχουν γίνει από διατροφολόγους, πληρώντας φυσικά τις προδιαγραφές που ορίζει η FEDIAF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βιομηχανίας Τροφίμων για ζώα).


«Στα μελλοντικά μας σχέδια είναι η προσθήκη μερικών νέων συνταγών, ενώ παράλληλα θα ασχοληθούμε πιο συστηματικά με την τοποθέτησή μας στην αγορά, τις εξαγωγές, με πιθανή ακόμα και τη δημιουργία καταστημάτων» καταλήγει ο κ. Ζώτος.

Αγίου Αντωνίου, Αθήνα, 210 2222443, www.dogbakery.gr

Living
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Δεν είναι pets· είναι όντα του ίδιου σύμπαντος»: Ένας ομοιοπαθητικός κτηνίατρος αναλύει τη βαθιά μας σχέση με τα ζωα

Living / «Δεν είναι pets· είναι όντα του ίδιου σύμπαντος»: Ένας ομοιοπαθητικός κτηνίατρος αναλύει τη βαθιά μας σχέση με τα ζωα

Ο ομοιοπαθητικός κτηνίατρος Νίκος Γκόλφης ακολουθεί εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας βοηθώντας τα κατοικίδια να ξαναβρούν την σωματική και ψυχική τους υγεία και φιλοσοφεί πάνω στη σχέση ανθρώπων και ζώων
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Μία συζήτηση για μία από τις πιο θλιβερές πρωτιές της χώρας μας: Την κακοποίηση των ζώων

Living / Μία συζήτηση για μία από τις πιο θλιβερές πρωτιές της χώρας μας: Την κακοποίηση των ζώων

Τι ορίζεται ως κακοποίηση των ζώων, πώς αντιδρούμε σε ανάλογα περιστατικά και πώς η Ελλάδα έφτασε να βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά κακοποίησης ζώων;
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Το ice hockey στην Αθήνα είναι στην κυριολεξία το πιο κουλ πράγμα που είδαμε τελευταία

Living / Kύπλωπες και Τιτάνες παίζουν ice hockey στο Αιγάλεω

Μια καλά οργανωμένη ερασιτεχνική λίγκα κάνει γρήγορες τρίπλες, πέφτει με δύναμη στον πάγο, σηκώνεται και συνεχίζει. Κάποιοι έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά και ο αγώνας που παρακολουθήσαμε είναι από τα πιο κουλ πράγματα που είδαμε τελευταία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ζώδια για την εβδομάδα 29/02 - 06/03/2024

Living / Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (29/02 - 06/03/2024)

Ένα ταξίδι που προκύπτει σάς δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την εργασία με την ψυχαγωγία, να κάνετε καινούργιες γνωριμίες με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέρονται και, κυρίως, να ερωτευτείτε.
ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

Radio Lifo / Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

O στυλίστας Ανδρέας Κόκκινος και ο γραφίστας Στάθης Μητρόπουλος εξηγούν στη Μερόπη Κοκκίνη πώς έστησαν το βιβλιοπωλείο τους και τι έκαναν όταν ξαφνικά μια μέρα εμφανίστηκε εκεί η Τίλντα Σουίντον.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Εκεί που είναι η φάση τώρα στην Αθήνα

Living / Εκεί που είναι η φάση τώρα στην Αθήνα

Μετά την πανδημία η Αθήνα έχει εξελιχθεί σε μια πόλη όπου καθημερινά συμβαίνει κάτι καινούργιο. Η ομάδα της LiFO διαλέγει 100 μπαρ, εστιατόρια, πάρτι, χώρους τέχνης και όλα τα σημεία της πόλης που είναι πάντα γεμάτα με κόσμο, και πάντα κάτι παίζει.
THE LIFO TEAM