Πώς οι πελάτες ενός βιβλιοπωλείου έσωσαν έναν γκέι άνδρα από την αυτοκτονία

Πώς οι πελάτες ενός βιβλιοπωλείου έσωσαν έναν γκέι άνδρα από την αυτοκτονία Facebook Twitter
0

Ο Τζο Φάουστ ήταν λίγο πάνω από 20 χρονών, όταν άρχισε να δουλεύει ως υπάλληλος σε ένα LGBT βιβλιοπωλείο στην Indianapolis των ΗΠΑ.

Μια μέρα, έλαβε ένα τηλεφώνημα από έναν άντρα που, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι είναι γκέι, σκεφτόταν να κάνει κακό στον εαυτό του.

Τότε συνέβη το εξής απίστευτο, έτσι όπως το περιέγραψε ο ίδιος ο Φάουστ στο Twitter:

«Μίλησα σε αυτό τον τύπο και απάντησα στις ερωτήσεις του, προσπαθώντας να είμαι ενθαρρυντικός. Μάλλον ακουγόμουν έξαλλος και σίγουρα αγνοούσα τους πελάτες στο κατάστημα.

»Τότε μια γυναίκα έβαλε το χέρι της στον ώμο μου και μου ζήτησε το ακουστικό. "Σειρά μου" είπε. Και τότε εκείνη, μια 50χρονη λεσβία, άρχισε να μιλά στον άγνωστο στο τηλέφωνο. Και πίσω της σχηματίστηκε ουρά.

»Κάθε πελάτης στο μαγαζί ήξερε εκείνο το τηλεφώνημα, εκείνο το συναίσθημα, και όλοι περίμεναν να μιλήσουν στον άνδρα. Αυτή η ιστορία με ανακουφίζει ακόμα και σήμερα».

Σύμφωνα με τον Φάουστ, το περιστατικό συνέβη το 2002 σε ένα πλέον κλειστό βιβλιοπωλείο που λεγόταν Out Word Bound.

Παρόλο που ο σκοπός του βιβλιοπωλείου ήταν να πουλάει βιβλία LGBTI ενδιαφέροντος, συχνά αντιμετώπιζαν περιστατικά ανθρώπων που πάλευαν με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους. 

Όταν όμως χτύπησε εκείνο το τηλέφωνο, ο Φάουστ ένιωσε ότι είχε ευθύνη.

«Το πρώτο άτομο που ανέλαβε μετά από μένα, σίγουρα είχε καταλάβει ότι ήμουν σε απόγνωση» εξηγεί σήμερα στο Gay Star News. «Ήξερα ότι έπρεπε να συνεχίσω να του μιλάω και το πάλευα πολύ.

»Της είμαι ευγνώμων. Ήταν εκείνη που συνέχισε την αλυσίδα, βάζοντας έναν φίλο της να του μιλήσει στη συνέχεια, και τότε πήραν όλοι σειρά. Αν πιστεύω ότι αυτός ο άνθρωπος είναι εντάξει; Θέλω να το πιστεύω. Δεν άκουσα ποτέ ξανά γι' αυτόν έκτοτε».

Η ανάμνηση εκείνης της ημέρας ακόμα τον παρηγορεί. «Είναι ωραία ανάμνηση, αλλά δεν είναι η μόνη φορά που είδα ανθρώπους της κοινότητας να αλληλοβοηθιούνται.

»Ακούω πλέον για το πόσο κακοί μπορεί να γίνουν οι άνθρωποι μεταξύ τους και είμαι σίγουρος ότι κάποιοι είναι. Αλλά δεν είχα ως τώρα την ευκαιρία να πω πως (μπορούμε να) προσέχουμε τους δικούς μας, το έχω δει να συμβαίνει».

Ο Φάουστ είναι πλέον 40 χρονών και ζει στο Σικάγο. Μοιράστηκε την ιστορία του στο Twitter και τα tweets του έγιναν αμέσως viral.

Μάλιστα, πολλοί νεαροί σχολιαστές δήλωσαν σοκαρισμένοι με την ύπαρξη των LGBT βιβλιοπωλείων. «Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση που τόσοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν γι' αυτά. Ήταν πολύ σημαντικά καταφύγια για μένα, τότε που ήμουν ένα νεαρό queer άτομο.

»Ξέρω ότι κοινότητες σαν αυτές υπάρχουν, αλλά φαντάζομαι ότι πλέον είναι περισσότερο διαδικτυακές. Τότε όμως, οι κανονικοί χώροι σαν το βιβλιοπωλείο μας ήταν τα σημεία όπου οι άνθρωποι συνδέονταν μεταξύ τους».

Με πληροφορίες από Gay Star News

Πώς οι πελάτες ενός βιβλιοπωλείου έσωσαν έναν γκέι άνδρα από την αυτοκτονία Facebook Twitter
Lgbtqi+
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Omofylofilia.gr: Ένα εκκλησιαστικό site όπου ανώνυμοι παίρνουν συνέντευξη από ανύπαρκτους

Lgbtqi+ / Omofylofilia.gr: Ένα εκκλησιαστικό site όπου ανώνυμοι παίρνουν συνέντευξη από ανύπαρκτους

Το σάιτ της Εκκλησίας της Ελλάδος που βγήκε για να θεραπεύσει την ομοφυλοφιλία μέσω της αγιότητας είναι ο θρίαμβος του fake. Γράφεται σχεδόν όλο από έναν ανώνυμο, ο οποίος συχνά συνομιλεί με fake περσόνες.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Χλόη Κολύρη: «Το φύλο δεν υπάρχει καν. Είσαι αυτό που αποφασίζεις ότι είσαι»

Lgbtqi+ / Χλόη Κολύρη: «Το φύλο δεν υπάρχει καν. Είσαι αυτό που αποφασίζεις ότι είσαι»

Διμερές φύλο, νέος φεμινισμός, queer, non gender, gender studies. Πώς οι νέες αντιλήψεις για το φύλο απειλούν τον παλιό κόσμο και υπόσχονται μια αξιοβίωτη ζωή. Η πρωτοπόρος των queer studies μιλά για τη ρευστότητα των φύλων
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM