Πώς να κάνεις το σπίτι γυμναστήριο χρησιμοποιώντας απλά αντικείμενα

Πώς να κάνεις το σπίτι γυμναστήριο χρησιμοποιώντας απλά αντικείμενα Facebook Twitter
Κάποια από τα αντικείμενα που έχεις ήδη στο σπίτι μπορούν να σε βοηθήσουν να δυναμώσεις τους μυς σου και να διατηρήσεις την κινητικότητα σου όσο είσαι στο σπίτι.
1

Αν θες να συνεχίσεις να κάνεις μέρος των ασκήσεων που έκανες στο γυμναστήριο, δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξοδέψεις χρήματα σε εξοπλισμό. Κάποια από τα αντικείμενα που έχεις ήδη στο σπίτι μπορούν να σε βοηθήσουν να δυναμώσεις τους μυς σου και να διατηρήσεις την κινητικότητά σου όσο είσαι στο σπίτι.

Πακέτα με αλεύρι μέσα σε πλαστικές σακούλες = kettlebell

Μπορείς να βάλεις πακέτα με αλεύρι ή ζάχαρη του ενός κιλού (διάλεξε πόσα κιλά θέλεις) μέσα σε μια γερή πλαστική σακούλα. Αφού τη δέσεις καλά έτσι ώστε τα πακέτα να μην έχουν χώρο να κουνηθούν, βάλ' τη μέσα σε μια άλλη πλαστική σακούλα με μακριά χερούλια. Έχεις έτσι ένα πρόχειρο βαράκι kettlebell που μπορείς να χρησιμοποιείς σε ένα σωρό ασκήσεις.

Πετσέτα μπάνιου

Χρησιμοποίησε κάλτσες που να γλιστράνε, μια πετσέτα ή ακόμα και ένα κομμάτι χαρτόνι για να δουλέψεις τον κορμό σου από θέση σανίδας με mountain climbers, pikes κ.λπ.

Τζιν παντελόνι = ιμάντας TRX

Ένα ρούχο από γερό ύφασμα όπως ένα τζιν/ δερμάτινο παντελόνι ή μπουφάν μπορεί να χρησιμεύσει ως ιμάντας TRX για πολλές ασκήσεις, αν δεθεί σε σταθερό σημείο του σπιτιού όπως μια κολόνα ή ένα βαρύ έπιπλο. Για να είσαι ασφαλής σιγουρέψου ότι το ύφασμα είναι πολύ γερό και δεμένο καλά και πως το σημείο που διάλεξες είναι πραγματικά σταθερό.

Σκούπα

Για να διατηρήσεις τη κινητικότητα ώμων και θώρακα, πέρνα το κοντάρι της σκούπας πίσω απ' τον αυχένα σου και ακούμπησε στα δύο άκρα τα χέρια σου. Με μικρή απόσταση ανάμεσα στα δύο σου πόδια, ενεργοποιημένους κοιλιακούς και σταθερή λεκάνη, κούνα το πάνω μέρος του σώματός σου δεξιά και αριστερά.

Κρεβάτι

Χρησιμοποίησε την άκρη του κρεβατιού ή του καναπέ για να ανυψώσεις τα πόδια σου και να κάνεις ασκήσεις για ενδυνάμωση ποδιών/γλουτών, όπως άρσεις λεκάνης, καθίσματα και Bulgarian split squats.

Μπουκάλια νερό = βαράκια

Μπουκάλια γεμάτα με νερό μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βαράκια. Κάνε καθίσματα με ένα μπουκάλι του ενός λίτρου σε κάθε χέρι και σήκωσέ τα ψηλά πάνω απ' το κεφάλι σου κάθε φορά που ανεβαίνεις.

Μικρά παιδιά = μεγαλύτερα βαράκια

Ασκήσεις που χρησιμοποιούν το βάρος του σώματος μπορούν, αν πάρεις το παιδί σου στη πλάτη, να γίνουν πιο δύσκολες για σένα και πιθανά πιο διασκεδαστικές για το παιδί. Μην το παρακάνεις και κινήσου με οδηγό το βάρος που σήκωνες στο γυμναστήριο. Συνήθως παιδιά μέχρι 10 ετών είναι καλοί «παρτενέρ» για καθίσματα.

Με πληροφορίες από Guardian.

 

Υγεία & Σώμα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να ξαναβάλουμε τη γυμναστική στο ημερήσιο πρόγραμμά μας μένοντας στο σπίτι

Υγεία & Σώμα / Πώς να ξαναβάλουμε τη γυμναστική στο ημερήσιο πρόγραμμά μας μένοντας στο σπίτι

Ο γυμναστής Νίκος Γιουβαλάκης προτείνει να κάνουμε τηλεπιλάτες και δίνει οδηγίες για τρεις ασκήσεις που θα μας βοηθήσουν να ξεμπλοκάρουμε τα σημεία του κορμού, της μέσης, της πλάτης και του αυχένα μας – εκεί όπου υποφέρουμε περισσότερο, μετά τις πολλές μέρες εγκλεισμού.
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΙΟΥΒΑΛΑΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι συνδέει την απώλεια βάρους με την επαγγελματική επιτυχία;

Διεθνή / Εμπεδωμένη χονδροφοβία: Η σύνδεση της επαγγελματικής επιτυχίας με την απώλεια βάρους

Εργαζόμενοι που έχασαν βάρος δηλώνουν ότι χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης στον χώρο εργασίας:ένα λυπηρό φαινόμενο με προεκτάσεις στην εργασιακή ανέλιξη και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια