5 αμήχανες στιγμές στο σεξ και τι να κάνετε μ' αυτές

Όταν το σώμα μας μάς προδίδει και μας φέρνει σε αμηχανία μπαίνει δυναμίτης και καταστρέφει μια πολλά υποσχόμενη στιγμή.
3

Δεν είναι για ντροπή, δεν είναι και για δημόσια συζήτηση. Το σεξ, όσο είναι απολαυστικό, όσο είναι μία από τις βασικές χαρές της ζωής, τόσο μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση κυρίως γιατί το σώμα μας μπορεί να μας ανήκει, μπορεί να νομίζουμε ότι το ξέρουμε καλά, μπορεί όμως και να μας προδώσει. Κι όταν μας φέρνει σε αμηχανία το βασικό μέσο με το οποίο συμμετέχουμε σε όλη αυτή τη χαρά, (κι όταν με τον παρτενέρ η γνωριμία δεν είναι και ακριβώς πολύχρονη), μπαίνει δυναμίτης και καταστρέφει μια πολλά υποσχόμενη στιγμή. 

Τι μας σώζει, λοιπόν, από τις ώρες που το σώμα μας «φλυαρεί» περισσότερο απ' όσο πρέπει ή απλώς δεν συνεργάζεται την ώρα της κρίσεως; Μερικές κλασικές στιγμές αμηχανίας και ο τρόπος με τον οποίο ανταπεξερχόμαστε ακολουθούν παρακάτω και, ναι, είναι και αυτές που φαντάζεστε και μερικές που όχι απλώς δεν έχετε ομολογήσει πουθενά, αλλά ακόμη κι εσείς θα θέλατε να διαγράψετε από τη μνήμη σας. 

1.

Προβληματική στύση: Έχει συμβεί σε όλους, ασχέτως αν το ομολογούν ή όχι. Δεν είναι, ωστόσο, μια στιγμή ντροπής και πλέον όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί να προκληθεί από τεράστια γκάμα παραγόντων (ψυχολογία, κούραση, φάρμακα, αλκοόλ, κ.λπ). Αν είστε άντρας, μην μπείτε στη διαδικασία των αέναων προσπαθειών που δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο άγχος. Πάρτε τον χρόνο σας και κυρίως μιλήστε με ειλικρίνεια στον/στην παρτενέρ. Δεν χρειάζεται να κάνετε χιούμορ, αν δεν το νιώθετε. Κυρίως δεν πρέπει να επιτρέψετε στο άγχος να σας κυριεύσει. Αν είστε γυναίκα, μην υιοθετήσετε παρηγορητικό ύφος, κάνει το κλίμα ακόμη πιο βαρύ και την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη. Λίγη άνεση σε συνδυασμό με διακριτικότητα θα κάνουν θαύματα. Όχι πολλή άνεση και όχι πολλή διακριτικότητα. 

2.

Αέρια: Ας είμαστε ειλικρινείς - οι παλινδρομικές κινήσεις (σε συνδυασμό με τις λιπαντικές ουσίες), δημιουργούν αέρια. Τα οποία, ως γνωστόν δεν μένουν εγκλωβισμένα για πολύ ώρα στο (όποιο) σημείο δημιουργήθηκαν. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Ένας χαρακτηριστικός ήχος μπορεί να μετατρέψει μια στιγμή πάθους σε φαρσοκωμωδία. Ειλικρινά, μην αγχωθείτε. Αυτή η αμηχανία διαλύεται είτε με ένα αυθόρμητο γέλιο, είτε με ιλιγγιώδη προσπέραση. Διαλέξτε ποιος χειρισμός ταιριάζει περισσότερο στη δική σας περίσταση και συνεχίστε (μικρή σημείωση: η επιλογή του γέλιου μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά, οπότε αν δεν είστε απολύτως σίγουροι για την έκβαση του αποτελέσματος, αποφύγετε την).

3.

Ούρηση (και/ή) οργασμός: ένα μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού πολύ συχνά έρχεται αντιμέτωπο με αυτόν τον βραχνά κατά τη διάρκεια του σεξ. Τι απ' τα δύο συμβαίνει και γιατί αυτό να αποτελεί αφορμή για αμηχανία; Επί του συγκεκριμένου έχει ήδη εδώ και λίγο καιρό αποφανθεί η επιστήμη και αυτό ίσως λειτουργήσει παρηγορητικά για τις γυναίκες που παράγουν περισσότερα υγρά -από τα συνηθισμένα- κατά τη διάρκεια του οργασμού. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία και στην κλινική του ερευνητικού κέντρου Parly II στην κοινότητα Le Chesnay αποδείχθηκε ότι «τα υγρά που εκτοξεύονται από τον γυναικείο κόλπο κατά τον οργασμό έχουν την ίδια χημική σύσταση με τα ούρα. Επίσης, περιέχουν μικρές ποσότητες του αντιγόνου που περιέχει τόσο η αντρική εκσπερμάτιση, όσο και τα υγρά του γυναικείου οργασμού». Σύμφωνα με τον ερευνητή Barry Komisaruk, η μελέτη πρακτικά γεφυρώνει τις θεωρίες για τα υγρά που απελευθερώνει το γυναικείο σώμα κατά τη διάρκεια του οργασμού, που είναι δύο και το καθένα απελευθερώνεται από διαφορετικό σημείο. Οπότε, προς τι η ντροπή;  

4.

Λεκέδες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ: δεν μπορούν να γίνουν πολλά εδώ. Οι σχετικές πλύσεις δεν συνιστώνται πάντα από τους γιατρούς και η ενεργοποίηση του παχέος εντέρου δεν είναι κάτι που μπορεί να αποφευχθεί. Συνιστώνται τα ελαφρά γεύματα πριν τη συνεύρεση και η σχολαστική υγιεινή. Κατά τα λοιπά, οτιδήποτε συμβαίνει μεταξύ ενήμερων ενηλίκων δεν μπορεί να αποτελεί πηγή αμηχανίας, απλά πράγματα. 

5.

Δάκρυα - συναισθηματική φόρτιση: η συναισθηματική ένταση που παράγεται κατά τη διάρκεια μιας συνεύρεσης μπορεί να προκαλέσει... κλάματα. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάτι ανακαλέσατε στη μνήμη σας ή ότι κάτι πήγε στραβά. Μην μπείτε στη διαδικασία ούτε να απολογηθείτε ούτε να ηρεμήσετε τον άλλο. Τα δάκρυα κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού. Κακώς, διότι αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή έχει ταυτόχρονη εμπλοκή ψυχής και σώματος και οι ψυχολογικοί μηχανισμοί που ενεργοποιούνται συνήθως είναι πέρα από τον έλεγχο μας.

Με στοιχεία από το Men'sHealth.com, Guardian, PsychologyToday.com 

Υγεία & Σώμα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

2 σχόλια
Οι στιγμες αμηχανιας δειχνουν οτι το πλοιο εχει σαλπαρει. Και η αποχαιρετας στο λιμανι η ειπες αντιο και εισαι στο πλοιο. Υπαρχει και μια τριτη λυση, η μηχανοποιηση των στιγμων αμηχανιας, δεν ειναι ομως και τοσο καλη.
Και ενώ όλα αυτά, αργά ή γρήγορα αντιμετωπίζονται σε μία σχέση ως καταστάσεις κατά περίσταση απολύτως φυσιολογικές, τραγική ειρωνεία αποτελεί (το έχω βιώσει), να σιχαίνεται να φάει από το πιάτο σου την μισοτελειωμένη μερίδα φαγητού ή γλυκού που της/του προσφέρεις επειδή χόρτασες...!..και πιστέψτε με, αυτό είναι (για εμένα τουλάχιστον), κάτι απολύτως ξενερωτικό εν αντιθέσει με όσα «αμήχανα» περιγράφονται στο άρθρο.