Παρασκευή Κερασιώτη: Η αληθινή νικήτρια του φετινού GNTM στην πρώτη της συνέντευξη

Παρασκευή Κερασιώτη: Η αληθινή νικήτρια του φετινού GNTM στην πρώτη της συνέντευξη Facebook Twitter
0

Η πρώτη φορά που είδα την Παρασκευή Κερασιώτη ήταν σε ένα βίντεο στο YouTube, που είχε ανέβει το φθινόπωρο στις τάσεις και έδειχνε την οντισιόν της στο φετινό, τρίτο «Greece's Next Top Model». Η νεαρή Τσιγγάνα που και οι τέσσερις κριτές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού του STAR ήταν ό,τι πιο ελπιδοφόρο είχα δει μέσα στη ζοφερή ατμόσφαιρα που είχε αρχίσει να απλώνεται ξανά γύρω μας.

Η Παρασκευή με ακαταμάχητη ειλικρίνεια στάθηκε μπροστά στην επιτροπή και διεκδίκησε το δικαίωμα στο όνειρο, αποκαλύπτοντας πόσο σημαντικό είναι να έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ευκαιρίες. «Είμαι Τσιγγάνα και θα ήθελα να περάσω ένα μήνυμα» είχε πει, προκαλώντας ένα κύμα συμπαράστασης στα social media. «Όταν ήμουν πιο μικρή δεχόμουν άσχημες κριτικές λόγω της καταγωγής μου, αλλά μεγαλώνοντας το ξεπέρασα αυτό. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες και σε όλες τις Τσιγγάνες, να αγαπάνε τον εαυτό τους, να αγαπάνε το σώμα τους και να μην ντρέπονται γι' αυτό που είναι. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του μοναδική ομορφιά και είναι καλό να το δείχνουμε αυτό».

Η Παρασκευή ήταν ο λόγος που ξεκίνησα να βλέπω το GNTM ‒ οι δύο προηγούμενες σεζόν με είχαν αφήσει εντελώς αδιάφορο. Η δυνατότητα να παρακολουθείς την πορεία της από ένα εντελώς άπειρο κορίτσι, που δεν είχε καμία σχέση με τη μόδα, σε ένα αληθινό μοντέλο που πάλεψε μέχρι τέλους για το έπαθλο είχε μεγάλο ενδιαφέρον, συν το γεγονός ότι είχε απέναντί της πολύ δυνατούς παίκτες, άντρες, που αυτήν τη σεζόν είχαν κλέψει την παράσταση.

Η Παρασκευή κατάφερε να μείνει η μόνη γυναίκα στην τελική πεντάδα και να φτάσει μέχρι τον τελικό και παρότι έχασε την κορυφή από τον Ηρακλή, ήταν αυτή που προκάλεσε το μεγαλύτερο κύμα συμπάθειας και συζητήθηκε περισσότερο απ' όλους ‒ μια βραδιά που έκανε ρεκόρ τηλεθέασης και «ανάγκασε» εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία.

Tα παιδιά είναι αθώα, οι γονείς είναι αυτοί που τους βάζουν ζιζάνια. Υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν στο παιδί τους "μην κάνεις παρέα με την Τσιγγάνα, μπορεί να σου πάρει τα πράγματα, θα σε πειράξει". Αυτό με ενοχλούσε πάρα πολύ στην αρχή, σιγά-σιγά όμως το ξεπέρασα, είπα "αυτή είμαι, τους αρέσω δεν τους αρέσω". Όσο μεγαλώνεις, αποκτάς τις δικές σου άμυνες.


Η Παρασκευή είναι από κάθε άποψη νικήτρια. Μπορεί να μην κέρδισε το GNTM, αλλά κατάφερε να περάσει το μήνυμα που ήθελε: απέδειξε ότι μια Τσιγγάνα μπορεί να σπάσει όλα τα στερεότυπα και να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της. Ότι και οι άνθρωποι που η κοινωνία έχει βάλει στο περιθώριο, μπορούν να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει.

Τα ίδια ακριβώς που επαναλάμβανε μετά τον διαγωνισμό σε όλες τις εμφανίσεις της στην τηλεόραση, όπου τις τελευταίες μέρες ήταν περιζήτητη. Τη βραδιά που συναντηθήκαμε για τη φωτογράφιση ήταν εξαντλημένη από την τρελή δημοσιότητα αλλά και πολύ χαρούμενη από τις εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου. Ήταν δύσκολο να συνειδητοποιήσει τι της έχει συμβεί, ωστόσο ξέρει πολύ καλά τι θέλει να κάνει από δω και πέρα: να γίνει κορυφαίο μοντέλο σε παγκόσμιο επίπεδο.


Από κοντά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, πολύ πιο δυναμική από το συγκρατημένο κορίτσι που είχε εμφανιστεί στην οντισιόν, πολύ πιο όμορφη. Και πολύ πιο χαμογελαστή, πρόθυμη να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις.

Παρασκευή Κερασιώτη: Η αληθινή νικήτρια του φετινού GNTM στην πρώτη της συνέντευξη Facebook Twitter
Πιστεύω πάρα πολύ στην τύχη και όλο αυτό που έζησα ήταν τύχη για μένα. Για πρώτη φορά στη ζωή μου είχα τύχη. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


«Γεννήθηκα στην Αθήνα» λέει. «Όταν ήμουν πολύ μικρή, σχεδόν μωρό, ζούσαμε σε καταυλισμό κοντά στην Αχαγιά, αλλά οι δικοί μου ήθελαν πάντα να φύγουμε και να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα που έχουμε οι Τσιγγάνοι. Έτσι, το 2008 πήγαμε στην Πάτρα. Εκεί μεγάλωσα. Ο μπαμπάς μου ήθελε να κάνουμε μια άλλη ζωή, να μην έχουμε τη ζωή των Τσιγγάνων. Στην Πάτρα μάς έγραψαν στο σχολείο και το τελειώσαμε όλες οι αδερφές. Η μεγαλύτερη αδερφή μου, που είναι αθλήτρια, είναι 21, η δεύτερη είναι 20, εγώ 19 και η μικρή, που είναι 16, πάει ακόμα σχολείο.

Κάποια στιγμή, ξαφνικά, μπαίνει το μικρόβιο μέσα μου ‒ ήθελα να ασχοληθώ πάρα πολύ με το μόντελινγκ, οπότε, βλέποντας και το GNTM, είπα "θα το κάνω!". Η μαμά μου και οι αδερφές μου δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αυτό. Η μαμά μου δεν ήθελε κιόλας γιατί φοβόταν μην απογοητευτώ, αλλά ο μπαμπάς μου πίστευε ότι μπορούσα να τα καταφέρω και μου είπε: "Το θέλεις; Κάν' το!".

Ως παιδί ήμουν πολύ ανήσυχη, η εικόνα του ήσυχου παιδιού που σχημάτισε για μένα ο κόσμος στο GNTM, αυτή που έδειξα στις κάμερες, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είμαι στην πραγματικότητα. Ήμουν πάντα νευρική και τσαμπουκάς, μπορώ να σου πω ότι ήμουν και άγρια. Ήθελα πολύ να ασχοληθώ με τη μουσική, μου αρέσει πάρα πολύ το τραγούδι, όμως ο Θεός δεν μου έδωσε φωνή. Ασχολήθηκα με τον χορό, έκανα μαθήματα για έναν χρόνο και σκόπευα να ασχοληθώ περισσότερο με αυτό μόλις τελείωνα το σχολείο».


Τη ρωτάω τι σήμαινε αυτό που είπε ο μπαμπάς της όταν εμφανίστηκε στο παιχνίδι, σε μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές του: «Δεν είμαι αυστηρός μπαμπάς, θέλω να δώσω ελευθερία στα παιδιά μου. Στη δικιά μας φυλή, ξέρετε, έχουμε κάποια έθιμα κι εγώ τα έχω αποφύγει πολλά χρόνια πριν, προτού ακόμα παντρευτώ. Είμαι ελεύθερο πουλί. Λέω, διαλέξτε τι θέλετε κι εγώ θα είμαι πάντα δίπλα σας, και εγώ και η μαμά σας».

Παρασκευή Κερασιώτη: Η αληθινή νικήτρια του φετινού GNTM στην πρώτη της συνέντευξη Facebook Twitter
Πριν από το GNTM δεν είχα φωτογραφηθεί ποτέ, δεν ήξερα πώς να περπατήσω, δεν είχα πάει καν σε κάποιο πρακτορείο. Όλα τα έκανα για πρώτη φορά στο GNTM. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Παρασκευή Κερασιώτη: Η αληθινή νικήτρια του φετινού GNTM στην πρώτη της συνέντευξη Facebook Twitter
Όλους τους αγαπώ, με έχουν βοηθήσει όλοι πάρα πολύ, αλλά η αδυναμία μου είναι η Ζεν. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


«Οι Τσιγγάνοι παντρεύονται νωρίς, στα 13, στα 14» λέει η Παρασκευή, «στα 19 σου είσαι πολύ μεγάλη για να μην έχεις δική σου οικογένεια. Αυτό εννοούσε, ότι δεν ήθελε οι κόρες του να παντρευτούν τόσο νωρίς, ήθελε να τελειώσουν το σχολείο και να σπουδάσουν. Για έναν Τσιγγάνο το να πάει σχολείο είναι πολύ δύσκολο και ακόμα πιο δύσκολο να το τελειώσει. Ο πατέρας μου δεν ήθελε να ακολουθήσουμε όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις, ήθελε να πάει κόντρα σε όλα αυτά και αυτό κάναμε. Γιατί οι Τσιγγάνοι θεωρούν ότι όταν το κοριτσάκι γίνει 13 πρέπει να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια.

Όταν αποκτήσεις οικογένεια σε αυτή την ηλικία, τι σπουδές να κάνεις; Ούτε σχολείο δεν πηγαίνεις, δεν είσαι τίποτε άλλο πέρα από σύζυγος. Κλείνεσαι στο σπίτι και μεγαλώνεις απότομα στα 13, χωρίς καμία εμπειρία, χωρίς να έχεις δει τίποτα, χωρίς να ξέρεις τι να κάνεις. Αναγκαστικά θα πρέπει να παντρευτείς, να γίνεις μαμά, να γίνεις γυναίκα. Αυτά δεν τα ήθελε ο μπαμπάς μου για μας, ήθελε να σπουδάσουμε και να κάνουμε πολλά πράγματα.


Πολλοί Τσιγγάνοι έχουν μεγάλη δυσκολία στο να βιοποριστούν, οι συνθήκες στις οποίες ζουν είναι σκληρές κι ένα παιδάκι που πάει στο σχολείο και δεν έχει στο σπίτι τρεχούμενο νερό και θερμοσίφωνα μπορεί να μην είναι το πιο καθαρό, όμως μόνο αυτό ξέρει πόσο δύσκολη είναι η ζωή του. Όταν πάει στο σχολείο και τα ρούχα του δεν είναι αυτά που φοράνε τα άλλα παιδιά, μπαίνει στο περιθώριο, όχι από τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά από τους γονείς τους.

Αυτό είναι που με ενοχλεί πάρα πολύ και γι' αυτό ήθελα να περάσω το μήνυμα μέσα από το GNTM ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι κατώτερος. Ναι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο που το εννοούν κάποιοι άνθρωποι. Σε κοιτάνε περίεργα, λένε "αυτή είναι Τσιγγάνα" και θεωρούν πως κάνεις ό,τι περνάει απ' το μυαλό τους. Πώς θα πάω σχολείο όταν δεν με θέλεις, πώς θα βρω δουλειά όταν, επειδή είμαι Τσιγγάνα, δεν μου δίνεις την ευκαιρία;

Όταν ξεκίνησα να πηγαίνω σχολείο στην Πάτρα, σίγουρα υπήρχαν κάποιοι που δεν με ήθελαν στην τάξη ‒ όχι τα άλλα παιδάκια, τα παιδιά είναι αθώα, οι γονείς είναι αυτοί που τους βάζουν ζιζάνια. Υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν στο παιδί τους "μην κάνεις παρέα με την Τσιγγάνα, μπορεί να σου πάρει τα πράγματα, θα σε πειράξει". Αυτό με ενοχλούσε πάρα πολύ στην αρχή, σιγά-σιγά όμως το ξεπέρασα, είπα "αυτή είμαι, τους αρέσω δεν τους αρέσω". Όσο μεγαλώνεις, αποκτάς τις δικές σου άμυνες.


Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου έχουν ζήσει πολύ δύσκολα χρόνια, δεν μπορώ να πω ότι είχαμε ό,τι θέλαμε, μας έλειπαν πολλά πράγματα, αλλά μας έστελναν στο σχολείο πολύ περιποιημένες, καθαρές, καλοντυμένες. Η μαμά μου δεν ήθελε να ξεχωρίζουμε και να βρίσκουν αφορμή να μας σχολιάζουν. Υπήρχαν παιδάκια στο σχολείο, όμως, τσιγγανάκια, που στο σπίτι τους ήταν άθλιες οι συνθήκες, το ντύσιμό τους δεν ήταν καλό και δεν ερχόντουσαν κάθε μέρα στο σχολείο, αλλά οι δικοί μου μας πρόσεχαν πάρα πολύ και τους ευγνωμονώ γι' αυτό. Κι ας μας έλειπαν κάποια πράγματα».

Παρασκευή Κερασιώτη: Η αληθινή νικήτρια του φετινού GNTM στην πρώτη της συνέντευξη Facebook Twitter
Δεν υπάρχουν πολλά αρνητικά σχόλια για μένα, όσα υπάρχουν, όμως, αφορούν κυρίως την καταγωγή μου, κι αυτό με ενοχλεί. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Παρασκευή Κερασιώτη: Η αληθινή νικήτρια του φετινού GNTM στην πρώτη της συνέντευξη Facebook Twitter
Όλους τους αγαπώ, με έχουν βοηθήσει όλοι πάρα πολύ, αλλά η αδυναμία μου είναι η Ζεν. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


— Στο GNTM πώς βρέθηκες;

Όταν είδα το πρώτο GNTM ήμουν ακόμα μικρή και δεν μπορούσα να πάω, στο δεύτερο πήγαινα ακόμα σχολείο, οπότε περίμενα να το τελειώσω για να μπορώ να δηλώσω συμμετοχή. Βλέποντας ότι έρχεται το τρίτο GNTM είπα «τι έχω να χάσω;». Ήμουν με έναν φίλο μου, δήλωσα συμμετοχή και είπα «ας γίνει ό,τι είναι να γίνει. Ποτέ δεν ξέρεις». Και μέσα σε μία εβδομάδα με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε «θέλουμε να σε δούμε για τις οντισιόν». Το είπα στους δικούς μου και τρελάθηκαν, η μάνα μου δεν το πίστευε, μου έλεγε «σιγά να μη σε πάρουν», ενώ ο μπαμπάς μου μού είπε «πήγαινε, πιστεύω σ' εσένα». Πήγα και έγινε ό,τι έγινε.


— Τι λένε τώρα οι γονείς σου;

Η μάνα μου τώρα το πίστεψε, ενώ, ακόμα και όταν ήμουν μέσα στο σπίτι, δεν είμαι σίγουρη ότι είχε συνειδητοποιήσει πως είχα μπει. Κι εγώ, να σου πω την αλήθεια, όταν δήλωνα συμμετοχή πίστευα ότι λόγω της καταγωγής μου μπορεί να μη με αποδέχονταν και να μην τους άρεσα. Γιατί έχοντας ακούσει όλα αυτά τα σχόλια μέχρι τότε, έχεις την εντύπωση ότι ο κόσμος θεωρεί πως δεν αξίζεις το ίδιο με μια άλλη κοπέλα. Πολλές φορές το θέμα δεν είναι τι πιστεύεις εσύ αλλά τι πιστεύει ο κόσμος για σένα.

— Είχες καμία σχέση με τη μόδα όταν μπήκες στο παιχνίδι; Γιατί ήταν αρκετοί οι συμπαίκτες σου που ήταν ήδη μοντέλα.

Δεν είχα καμία σχέση με τον χώρο της μόδας, καμία εμπειρία. Πριν από το GNTM δεν είχα φωτογραφηθεί ποτέ, δεν ήξερα πώς να περπατήσω, δεν είχα πάει καν σε κάποιο πρακτορείο. Όλα τα έκανα για πρώτη φορά στο GNTM. Όταν αποφάσισα ότι μου αρέσει πολύ ο χώρος της μόδας, ότι τρελαίνομαι, περίπου πριν από έναν χρόνο, άρχισα σιγά-σιγά να αγοράζω κάποια περιοδικά και να βλέπω μοντέλα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήξερα τίποτα για μόδα πριν μπω στο παιχνίδι.

Έμαθα πολλά και άλλαξα ως άνθρωπος μέσα από το GNTM. Ήμουν αρκετά κλειστός χαρακτήρας όταν ξεκίνησα στο παιχνίδι. Το GNTM με βοήθησε πάρα πολύ να το ξεπεράσω αυτό, να ανοιχτώ, να εμπιστεύομαι περισσότερο τους ανθρώπους, να είμαι πιο δυναμική. Κι αυτό κρατάω, γιατί εκεί που δεν πίστευα πολύ σ' εμένα, υπήρξαν άνθρωποι που πίστευαν και μου το έδειχναν και αυτό με έκανε πιο δυνατή. Οπότε είναι κάτι που, αν χρειαζόταν, θα το έκανα ξανά και ξανά.

Ξέρεις, επειδή δεν είχα καμία εμπειρία από το μόντελινγκ και την έζησα με ένα σωρό κάμερες πάνω από το κεφάλι μου, που με παρακολουθούσαν όλη την ώρα, ήμουν αρκετά μαζεμένη, γιατί είμαι και ντροπαλή γενικά. Σιγά-σιγά το συνήθισα, αλλά και πάλι δεν κατάφερα να δείξω τι αξίζω μέχρι την αποχώρησή μου. Την ημέρα που έφυγα έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Κατάλαβα τι χάνω και ότι είχα τόσα πράγματα που δεν τα εκμεταλλεύτηκα. Είναι αυτό που λένε, ότι όταν έχεις κάτι δεν το εκτιμάς και όταν το χάσεις καταλαβαίνεις τι άξιζε για σένα. Όταν αποχώρησα, είπα «δεν γίνεται, πρέπει οπωσδήποτε να ξαναμπείς στο παιχνίδι αν υπάρξουν επιστροφές και να τα δώσεις όλα». Και το έκανα μόλις επέστρεψα στο σπίτι.

Παρασκευή Κερασιώτη: Η αληθινή νικήτρια του φετινού GNTM στην πρώτη της συνέντευξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


— Ήσουν μια άλλη Παρασκευή στην επιστροφή, τόσο διαφορετική που αναρωτιόμασταν όλοι αν στο μεταξύ σε εκπαίδευσε κάποιος.

Τίποτα δεν έγινε, απλώς έβαλα περισσότερο πείσμα, έγινα ακόμα πιο δυνατή και έκανα όσα έπρεπε να είχα κάνει από την αρχή, να τα δώσω όλα. Αυτό με βοήθησε να δείξω ποια είναι στ' αλήθεια η Παρασκευή.


— Υπήρξε κάποιο από τα παιδιά που να άφησε καμία μπηχτή για την καταγωγή σου;

Μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι δεν υπήρξε, ούτε off cameras. Επειδή έγιναν πολλά που δεν τα είδε ο κόσμος, αυτό δεν έγινε ποτέ. Να είσαι σίγουρος ότι αν είχε πει κάποιος το παραμικρό, αποκλείεται να μην το είχαν δείξει. Ποτέ δεν ένιωσα ότι κάποιος είχε πρόβλημα με την καταγωγή μου.


— Από τους κριτές, ποιος ήταν ο αγαπημένος σου;

Όλους τους αγαπώ, με έχουν βοηθήσει όλοι πάρα πολύ, αλλά η αδυναμία μου είναι η Ζεν.


— Σε προσωπικό επίπεδο, τι περιμένεις από δω και στο εξής;

Βγαίνοντας από το παιχνίδι, μπήκα σε ένα από τα καλύτερα πρακτορεία που υπάρχουν στην Ελλάδα και στόχος μου είναι να βελτιωθώ όσο περισσότερο μπορώ. Μακάρι να μπορέσω να φύγω και στο εξωτερικό. Αν εννοείς την προσωπική μου ζωή, έχω άλλες προτεραιότητες αυτήν τη στιγμή, θέλω να συγκεντρωθώ σ' εμένα και στη δουλειά μου. Θέλω πολύ να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο. Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ. Ανυπομονώ να τελειώσει η ιστορία με τον κορωνοϊό και να αρχίσω να ταξιδεύω. Θα συγκεντρωθώ στη δουλειά μου αρχικά, έχω χρόνο για τα υπόλοιπα.


— Αισθάνεσαι κάποια ευθύνη γι' αυτό που εκπροσωπείς αυτήν τη στιγμή;

Είναι πάρα πολύ όμορφο να ακούω από τους δικούς μου ανθρώπους ότι τους έχω κάνει περήφανους, γιατί μέσα από μένα δίνω ευκαιρίες σε όλους αυτούς. Είναι σημαντικό που ακούγεται ότι μια Τσιγγάνα τα κατάφερε, να ακούς ότι ο κόσμος σε αγαπάει γι' αυτό που είσαι και να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σ' εσένα. Πέρα από αυτό, εμένα μου φτάνει το μόντελινγκ, θέλω να αφοσιωθώ σε αυτό, να ασχοληθώ μόνο με αυτό. Μακάρι να ήμουν σε θέση να μπορώ να κάνω περισσότερα γι' αυτό που εκπροσωπώ.

Παρασκευή Κερασιώτη: Η αληθινή νικήτρια του φετινού GNTM στην πρώτη της συνέντευξη Facebook Twitter
Είναι σημαντικό που ακούγεται ότι μια Τσιγγάνα τα κατάφερε, να ακούς ότι ο κόσμος σε αγαπάει γι' αυτό που είσαι και να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σ' εσένα. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


— Όταν πήγες στην οντισιόν, πίστευες ότι θα φτάσεις στον τελικό;

Στην αρχή του παιχνιδιού δεν το πίστευα, αλλά μετά την αποχώρησή μου ήμουν σίγουρη. Πίστεψα πολύ περισσότερο σ' εμένα και μπήκα ξανά στο σπίτι αποφασισμένη να πάω στον τελικό. Πιστεύω πάρα πολύ στην τύχη και όλο αυτό που έζησα ήταν τύχη για μένα. Για πρώτη φορά στη ζωή μου είχα τύχη.


— Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου μετά το GNTM;

Σίγουρα από δω και πέρα δεν θα είναι τίποτα ίδιο για μένα. Καταρχάς, βγαίνω έξω και με αναγνωρίζει όλος ο κόσμος, έρχονται και μου μιλάνε και με στηρίζουν. Όλα είναι πολύ διαφορετικά.


— Τι σου έλειψε πιο πολύ όλο αυτό το διάστημα που ήσουν στο σπίτι;

Η οικογένειά μου. Από τη στιγμή που ήρθα για τις οντισιόν δεν έχω ξαναπάει στην Πάτρα. Περιμένω να πάω πώς και πώς. Ανυπομονώ να δω το μωράκι που γέννησε μόλις η αδερφή μου, είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις πάω.


— Θεωρείς ότι έχει πιο πολλές ευκαιρίες η γενιά σου από τη γενιά του μπαμπά σου για να ζήσει το όνειρό της;

Σίγουρα, αλλά δεν είναι αρκετές για έναν νέο άνθρωπο. Εγώ είχα το GNTM, τα πιο πολλά παιδιά δεν έχουν κανέναν να τα βοηθήσει και δεν περιμένουν τίποτα. Η γενιά μου είναι πολύ δημιουργική, είναι ανήσυχη, αλλά δεν έχουμε ευκαιρίες να δείξουμε αυτό που αξίζουμε, και όχι μόνο λόγω της κατάστασης. Με εκνευρίζει η αδικία, που σε κρίνουν χωρίς να σε ξέρουν, που πιστεύουν ότι σε ξέρουν επειδή σε έχουν δει για λίγο μέσα από την τηλεόραση. Δεν υπάρχουν πολλά αρνητικά σχόλια για μένα, όσα υπάρχουν, όμως, αφορούν κυρίως την καταγωγή μου, κι αυτό με ενοχλεί.


Η ζωή με έχει μάθει να πιστεύω στα όνειρα, σ' εμένα την ίδια και μπορεί να φαίνεται περίεργο στον κόσμο, αλλά μέσα από το GNTM έμαθα πολλά πράγματα και έγινα καλύτερος άνθρωπος. Θα ήθελα να πω σε όλους να μην τα παρατάνε ποτέ και να πιστεύουν περισσότερο στον εαυτό τους και στα όνειρά τους. Η ζωή πρώτη φορά στάθηκε καλή μαζί μου. Δεν ξεκίνησε πολύ καλά αυτή η χρονιά, αλλά τελειώνει πολύ καλά...

Παρασκευή Κερασιώτη: Η αληθινή νικήτρια του φετινού GNTM στην πρώτη της συνέντευξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Μόδα & Στυλ / Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Πλασαρίστηκε σαν ροκ σταρ και αγάπησε όσοι λίγοι designers τις γυναίκες. Ο Ιταλός δημιουργός έφυγε από τη ζωή στα 83 του, αφήνοντας πίσω του ένα εξεζητημένο σύννεφο από aninal prints, σέξι εμπριμέ και ένα «εγχειρίδιο» για το πώς ένας σχεδιαστής μπορεί να είναι πιο αναγνωρίσιμος από τη μόδα που παράγει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Μόδα & Στυλ / Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Λαμβάνοντας υπόψη τους τη μοναδικότητα του κάθε σωματότυπου και επηρεασμένες από την προσωπική τους ανάγκη για άνεση, δύο νέες γυναίκες δημιουργούν ποιοτικά εσώρουχα που δεν προορίζονται μόνο για να κρύβονται κάτω από τα ρούχα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Μόδα & Στυλ / Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Επιχειρηματίας, οραματίστρια, style icon, αρχηγός συγκροτήματος, επιμελήτρια εκθέσεων. Μια γυναίκα ασταμάτητη στα 80 της χρόνια που ο τίτλος της «μούσας του Ρικ Όουενς» την αδικεί.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ριάνα Κούνου

Οι Αθηναίοι / Ριάννα Κούνου: «Τους βλέπεις όλους να φοράνε μαύρα γιατί φοβούνται να ξεχωρίσουν»

Η σχεδιάστρια πίσω από το πολυτελές και ανερχόμενο brand Rianna+Nina, που έμαθε κάποτε στην Αθήνα τι πάει να πει «designer vintage», έχει μια περιπετειώδη ζωή να αφηγηθεί. Και όσο της αρέσει να είναι ανώνυμη στο Βερολίνο όπου ζει, τόσο απολαμβάνει το να κάθεται στην Ηροδότου στο Κολωνάκι και να τους χαιρετάει όλους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Μόδα & Στυλ / O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Το φυσικό κατάστημα του πιο πετυχημένου αθηναϊκού brand με ρούχα επεκτάθηκε, έχει συγκεντρώσει μέσα του όλες εκείνες τις αναφορές που το έφεραν μέχρι το σήμερα, ενώ θα είναι και το μοναδικό μέρος όπου θα μπορούμε να δοκιμάζουμε και να ψωνίζουμε όσα bold κομμάτια έχουν να μας προτείνουν. Karavan girls, έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι όλο χρώμα και patterns.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Μόδα & Στυλ / Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Με μια παρακαταθήκη που μοιάζει με κινηματογραφικό ρομάντζο, τυλιγμένη σε απρόσμενες παλέτες, τρεμάμενα μποά και πληθωρικούς όγκους, ο επί 25 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino αποχώρησε από τη θέση του, μιλώντας για όνειρα υφασμένα με αγάπη.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Μόδα & Στυλ / Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Aυτές οι ενδυμασίες, που δεν είναι στολές ούτε κοστούμια θεάτρου, ήταν διακριτικές και «έκαναν τη δουλειά», υπηρετούσαν μια τελετή που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια για μία ώρα και τέλος, την ξεχνάμε. Δεν είχαν απασχολήσει κανέναν μας, μέχρι τώρα τουλάχιστον.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ