— Εξηγήστε μου ποια ακριβώς είναι η δουλειά σας.

Θεωρώ τον εαυτό μου έμπορο, με ήθος όμως. Δεν παραπλανώ, δεν εξαπατώ. Φτιάχνω ρούχα γιατί μου αρέσουν οι πρώτες ύλες, τα πολυτελή υφάσματα που είναι φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από φυσικές ίνες, τα οποία και εισάγω από το εξωτερικό. Δουλεύω μόνο με αυτά. Προτείνω, αλλά πάντα λαμβάνω υπόψη μου πού απευθύνομαι.


— Πού βρίσκετε τα ρούχα που έχετε στο De toute façon;

Καταρχάς, έχουμε τη δική μας σειρά, την «De toute façon - Athens», που τη φτιάχνουμε εξ ολοκλήρου στην Αθήνα, σε ατελιέ παλαιάς κοπής, με τεχνίτες που έχουν μεγαλώσει μέσα στη δουλειά. Είναι μεγάλη τύχη που βρέθηκα κοντά τους, γιατί είναι ειδικότητες που δυστυχώς τείνουν να εκλείψουν. Οι υπόλοιπες εταιρείες που υπάρχουν στο μαγαζί είναι προμηθευτές μας χρόνια τώρα. Υπάρχει μια συμβατότητα με τη δική μας σειρά, γιατί συμμεριζόμαστε μια παρόμοια αντίληψη εικόνας και καλαισθησίας.

 

— Ποιο κομμάτι έχετε αγαπήσει τελευταία;

Περνάω μια φάση με μεταλιζέ κάλτσες! Τις φοράω αδιαλείπτως, απορώ πώς δεν τις έβαλα σήμερα!

 

— Ποια είναι η έμπνευσή σας αυτή την περίοδο;

Τα σαλούν, η Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα.


— Πώς θα χαρακτηρίζατε το προσωπικό σας στυλ;

Νομίζω πως είναι μια μείξη δεκαετιών, του '30, του '50 και της σημερινής, ένας συνδυασμός διαφορετικών στυλιστικών σχολών. Μου αρέσουν τα χρώματα, τα σχέδια, όλα μαζί και ανακατεμένα, τίποτα μονόχρωμο. Φοράω τα πάντα, εκτός από μαύρα.


— Ποια είναι τα ωραία της ζωής;

Μου αρέσει να καλώ φίλους στο σπίτι, να τρώμε και να πίνουμε όλοι μαζί. Το σπίτι μου είναι πάντα ανοιχτό, όπως και το μαγαζί. Οι περισσότεροι φίλοι μου, εξάλλου, είναι από το μαγαζί, γνωριστήκαμε εκεί και διανύουμε μαζί μια πορεία ζωής.


— Τι φοράτε σήμερα και πόσο κοστίζει;

Μία φούστα (€180) και ένα πουκάμισο (€140) De toute façon, μία ζακέτα Just In Case (€210) και παπούτσια Chie Mihara (€270).

 

Info:

To κατάστημα De toute façon βρίσκεται στην οδό Σκουφά 48 στο Κολωνάκι, www.detoutefaconathens.com