Οι δέκα καλύτεροι ρόλοι του Χιθ Λέτζερ

Οι δέκα καλύτεροι ρόλοι του Χιθ Λέτζερ Facebook Twitter
Πιστεύεται ότι ο θάνατος του νεαρού σταρ προκλήθηκε από υπερβολική δόση χαπιών για την αϋπνία, σε συνδυασμό με διάφορα άλλα συνταγογραφούμενα φάρμακα που βρέθηκαν στον οργανισμό του μετά τη νεκροψία.
1

Στις 22 Ιανουαρίου του 2008, ο Heath Ledger βρέθηκε αναίσθητος στο κρεβάτι του από την οικονόμο του, Teresa Solomon και τη μασέζ του, Diana Wolozin, στο διαμέρισμά του στη συνοικία Σόχο του Μανχάταν. Σύμφωνα με τις εκθέσεις της αστυνομίας, η Wolozin χρησιμοποίησε το κινητό τηλέφωνο του Ledger για να καλέσει τη φίλη του Mary-Kate Olsen, για βοήθεια.

Οι γιατροί έφτασαν στο διαμέρισμα του Ledger στις 15:33, αλλά δεν ήταν σε θέση να τον σώσουν. Στις 15:36, ο ηθοποιός ήταν νεκρός και οι αρχές πήραν το σώμα του από το διαμέρισμα.

Λίγο μετά τον θάνατό του, ψευδείς ειδήσεις και λανθασμένες αναφορές άρχισαν να βγαίνουν στα ΜΜΕ υποστηρίζοντας ότι το διαμέρισμα ανήκε στην ηθοποιό Mary-Kate Olsen. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, καμία σχέση με το διαμέρισμα δεν είχα η μία εκ των διδύμων ηθοποιών. Αργότερα αναφέρθηκε από το περιοδικό People ότι η Diana Wolozin (η οποία βρήκε αναίσθητο τον Ledger) είχε καλέσει την Olsen πριν από τις αρχές επειδή οι δύο ηθοποιοί είχαν σχέση για κάποιους μήνες πριν από τον θάνατό του.

«Την περασμένη εβδομάδα, κοιμόμουν κατά μέσο όρο δύο ώρες κάθε βράδυ» είχε δηλώσει ο Ledger στους New York Times. «Δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι. Το σώμα μου είχε εξαντληθεί αλλά το μυαλό μου δούλευε ακόμα».

Ο Heath Ledger είχε πει στους New York Times τον Νοέμβριο του 2007 ότι έπαιρνε το Ambien, ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο για τη βραχυχρόνια θεραπεία της αϋπνίας του. Είχε μιλήσει τότε για τη δυσκολία που αντιμετώπιζε να ενσαρκώσει τον Τζόκερ στο The Dark Knight (2008), έναν χαρακτήρα που περιγράφεται ως «ψυχοπαθής, δολοφόνος, σχιζοφρενής κλόουν με μηδενική συναίσθηση».

«Την περασμένη εβδομάδα, κοιμόμουν κατά μέσο όρο δύο ώρες κάθε βράδυ» είχε δηλώσει ο Ledger στους New York Times. «Δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι. Το σώμα μου είχε εξαντληθεί αλλά το μυαλό μου δούλευε ακόμα». Πιστεύεται ότι ο θάνατος του νεαρού σταρ προκλήθηκε από υπερβολική δόση των χαπιών, σε συνδυασμό με διάφορα άλλα συνταγογραφούμενα φάρμακα που βρέθηκαν στον οργανισμό του μετά τη νεκροψία. Η έκθεση του ιατροδικαστή έχει αποκλείσει το ατύχημα.

Αυτοί είναι (με χρονολογική σειρά) οι 10 καλύτεροι ρόλοι του Heath Ledger

1.

10 Things I Hate About You

Patrick Verona

(1999)

 

2.

The Patriot

Gabriel Martin

(2000)

Οι δέκα καλύτεροι ρόλοι του Χιθ Λέτζερ Facebook Twitter
 

3.

A Knight's Tale 

William Thatcher 

(2001)

 

4.

Monster's Ball

Sonny Grotowski

(2001)

Οι δέκα καλύτεροι ρόλοι του Χιθ Λέτζερ Facebook Twitter

5.

Ned Kelly 

Ned Kelly

(2003)

 

6.

Brokeback Mountain

Ennis Del Mar

(2005)

Οι δέκα καλύτεροι ρόλοι του Χιθ Λέτζερ Facebook Twitter

7.

Candy

Dan

(2006)

 

8.

I'm Not There

Bob Dylan

(2007)

Οι δέκα καλύτεροι ρόλοι του Χιθ Λέτζερ Facebook Twitter
 

9.

The Dark Knight

The Joker 

(2008)

 

10.

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Tony

(2009)

Οι δέκα καλύτεροι ρόλοι του Χιθ Λέτζερ Facebook Twitter

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 22.1.2015

Οθόνες
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ο άνθρωπος που γελά»: Το βωβό αριστούργημα του 1928 που γέννησε τον Τζόκερ

Οθόνες / «Ο άνθρωπος που γελά»: Το βωβό αριστούργημα του 1928 που γέννησε τον Τζόκερ

Η ταινία της Universal με πρωταγωνιστή τον μεγάλο Γερμανό ηθοποιό Κόνραντ Βάιντ έστρωσε το δρόμο για τον «Δράκουλα» και τον «Φράνκενσταϊν» και υπήρξε η βασική έμπνευση για τον χαρακτήρα του Τζόκερ, από την πρώτη του εμφάνιση το 1940 ως τις μέρες μας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Superman: Ένα αβαρές επεισόδιο κυριακάτικου cartoon

Oθόνες / Superman: Ένα αβαρές επεισόδιο κυριακάτικου καρτούν

Υπερφορτωμένο, κατά διαστήματα απολαυστικό, με μια τετράποδη προσθήκη που θα κάνει τους ζωόφιλους να γαβγίζουν από χαρά, το «Superman» του Τζέιμς Γκαν δεν προσποιείται πως θέλει να προσφέρει τίποτα παραπάνω από δύο ευχάριστες ώρες στο σινεμά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Νύχτα Αγωνίας: Το trendy δράμα του Χίτσκοκ με τη συμμετοχή του Νταλί

Οθόνες / Νύχτα Αγωνίας: Το trendy δράμα του Χίτσκοκ με τη συμμετοχή του Νταλί

Ο μεγαλοπαραγωγός Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ επιθυμούσε ένα trendy δράμα για την ψυχανάλυση, ενώ ο Άλφρεντ Χίτσκοκ γύρισε άλλο ένα θρίλερ για το σεξ, την ερωτική επιθυμία και τον ρόλο μιας δυναμικής γιατρού, απροστάτευτης σε ένα σεξιστικό ανδροκρατούμενο μικρόκοσμο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αναγέννηση του Jurassic World με ανακυκλωμένα υλικά, ανακουφιστικά αναχρονιστική

Οθόνες / Jurassic World: Ανακυκλωμένα υλικά, ανακουφιστικό πισωγύρισμα

Ο Κόλιν Τρεβόροου ξεκίνησε δυνατά τη δεύτερη τριλογία του Jurassic σύμπαντος και την έστειλε στον αγύριστο ή περίπου στη μέση του πουθενά, με τους τροποποιημένους δεινοσαύρους αδέσποτους, οπλισμένους κι επικίνδυνους, σε ένα φινάλε με οικολογικές κορόνες, πανηγυρικά χαοτικό, ψευδεπίγραφα απειλητικό και, εν τέλει, εξαιρετικά ανιαρό.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στο «F1», o Μπραντ Πιτ θυμίζει τους σταρ μιας άλλης εποχής

Οθόνες / Στο «F1», o Μπραντ Πιτ θυμίζει τους σταρ μιας άλλης εποχής

Ο Μπραντ Πιτ, σε έναν μεγαλειώδη αναχρονισμό σε σύγκριση με τους ζορισμένους άνδρες του σύγχρονου κινηματογράφου, παίζει την ψυχούλα που όλοι φανταζόμαστε στο «F1», έναν (καθόλου σκοτεινό) ιππότη της ασφάλτου, ριψοκίνδυνο για το fun της ιστορίας, σε πλήρη έλεγχο της κατάστασης, πιστό στο σχεδόν ερωτικό του ραντεβού με τον φακό.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 κινηματογραφικές προβολές-events που δεν πρέπει να χάσετε φέτος το καλοκαίρι

Οθόνες / 10 θρυλικές ταινίες που θα δούμε φέτος στα θερινά

Πέρα από τις ταινίες της διανομής, το καλοκαίρι διεξάγονται events, φεστιβάλ κaι αφιερώματα που (επανα)συστήνουν θησαυρούς από το κινηματογραφικό παρελθόν. Επιλέγουμε μια προβολή από δέκα τέτοιες δράσεις, στις οποίες κάθε σινεφίλ αξίζει να χτυπήσει κάρτα. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Κατερίνα Γιουλάκη (1938-2025): «Η θεία όλων μας»

Απώλειες / Κατερίνα Γιουλάκη (1938-2025): «Η θεία όλων μας»

Η αγαπημένη ηθοποιός, που έφυγε πλήρης ημερών πριν από λίγες ημέρες, υπήρξε η επιτομή της Ελληνίδας θείας, τόσο στην τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο. Ο ανιψιός της, Φώτης Σεργουλόπουλος, θυμάται στιγμές μαζί της.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί να δει κανείς το «Φοινικικό σχέδιο» αν δεν είναι φαν του Γουές Άντερσον;

The Review / Γιατί να δει κανείς το «Φοινικικό σχέδιο» αν δεν είναι φαν του Γουές Άντερσον;

O Χρήστος Παρίδης συζητά με τη Βένα Γεωργακοπούλου για την τελευταία ταινία του Τεξανού δημιουργού. Πρόκειται, τελικά, για μια αντικαπιταλιστική αλληγορία της εποχής μας;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

1 σχόλια