Στις 22 Ιανουαρίου του 2008, ο Heath Ledger βρέθηκε αναίσθητος στο κρεβάτι του από την οικονόμο του, Teresa Solomon και τη μασέζ του, Diana Wolozin, στο διαμέρισμά του στη συνοικία Σόχο του Μανχάταν. Σύμφωνα με τις εκθέσεις της αστυνομίας, η Wolozin χρησιμοποίησε το κινητό τηλέφωνο του Ledger για να καλέσει τη φίλη του Mary-Kate Olsen, για βοήθεια.

 

Οι γιατροί έφτασαν στο διαμέρισμα του Ledger στις 15:33, αλλά δεν ήταν σε θέση να τον σώσουν. Στις 15:36, ο ηθοποιός ήταν νεκρός και οι αρχές πήραν το σώμα του από το διαμέρισμα.

 

Λίγο μετά τον θάνατό του, ψευδείς ειδήσεις και λανθασμένες αναφορές άρχισαν να βγαίνουν στα ΜΜΕ υποστηρίζοντας ότι το διαμέρισμα ανήκε στην ηθοποιό Mary-Kate Olsen. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, καμία σχέση με το διαμέρισμα δεν είχα η μία εκ των διδύμων ηθοποιών. Αργότερα αναφέρθηκε από το περιοδικό People ότι η Diana Wolozin (η οποία βρήκε αναίσθητο τον Ledger) είχε καλέσει την Olsen πριν από τις αρχές επειδή οι δύο ηθοποιοί είχαν σχέση για κάποιους μήνες πριν από τον θάνατό του.

 

«Την περασμένη εβδομάδα, κοιμόμουν κατά μέσο όρο δύο ώρες κάθε βράδυ» είχε δηλώσει ο Ledger στους New York Times. «Δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι. Το σώμα μου είχε εξαντληθεί αλλά το μυαλό μου δούλευε ακόμα».

 

Ο Heath Ledger είχε πει στους New York Times τον Νοέμβριο του 2007 ότι έπαιρνε το Ambien, ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο για τη βραχυχρόνια θεραπεία της αϋπνίας του. Είχε μιλήσει τότε για τη δυσκολία που αντιμετώπιζε να ενσαρκώσει τον Τζόκερ στο The Dark Knight (2008), έναν χαρακτήρα που περιγράφεται ως «ψυχοπαθής, δολοφόνος, σχιζοφρενής κλόουν με μηδενική συναίσθηση».

 

«Την περασμένη εβδομάδα, κοιμόμουν κατά μέσο όρο δύο ώρες κάθε βράδυ» είχε δηλώσει ο Ledger στους New York Times. «Δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι. Το σώμα μου είχε εξαντληθεί αλλά το μυαλό μου δούλευε ακόμα». Πιστεύεται ότι ο θάνατος του νεαρού σταρ προκλήθηκε από υπερβολική δόση των χαπιών, σε συνδυασμό με διάφορα άλλα συνταγογραφούμενα φάρμακα που βρέθηκαν στον οργανισμό του μετά τη νεκροψία. Η έκθεση του ιατροδικαστή έχει αποκλείσει το ατύχημα.

 

Αυτοί είναι (με χρονολογική σειρά) οι 10 καλύτεροι ρόλοι του Heath Ledger

1.

10 Things I Hate About You

Patrick Verona

(1999)

 

 

 

2.

The Patriot

Gabriel Martin

(2000)

 
 

 

 

3.

A Knight's Tale 

William Thatcher 

(2001)

 

 

 

4.

Monster's Ball

Sonny Grotowski

(2001)

 

 

 

5.

Ned Kelly 

Ned Kelly

(2003)

 

 

 

6.

Brokeback Mountain

Ennis Del Mar

(2005)

 

 

 

7.

Candy

Dan

(2006)

 

 

 

8.

I'm Not There

Bob Dylan

(2007)

 
 

 

 

9.

The Dark Knight

The Joker 

(2008)

 

 

 

10.

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Tony

(2009)