Χοακίν Φίνιξ: Η συναρπαστική ζωή ενός αντιστάρ του Χόλιγουντ Facebook Twitter
Έχοντας σίγουρη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Joker», που κέρδισε ήδη τον Χρυσό Λέοντα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας, ο ταλαντούχος ηθοποιός επιστρέφει δυναμικά.

Χοακίν Φίνιξ: Η συναρπαστική ζωή ενός αντιστάρ του Χόλιγουντ

2

«Όταν ήμουν 15 ή 16 χρονών, ο αδερφός μου Ρίβερ γύρισε σπίτι από τη δουλειά με μια βιντεοκασέτα με τίτλο "Οργισμένο Είδωλο". Με έβαλε να καθίσω και να τη δω. Την επόμενη μέρα με ξύπνησε και με ανάγκασε να τη δω ξανά και μου είπε: "Θα αρχίσεις να παίζεις ξανά, αυτό θα κάνεις". Δεν το ζήτησε. Το απαίτησε. Και θα του χρωστάω πάντα, γιατί η υποκριτική μού χάρισε μια απίστευτη ζωή» δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο κορυφαίος ηθοποιός Χοακίν Φίνιξ.


Όχι περισσότερο από πέντε χρόνια μετά, το 1993, συνέβη ένα γεγονός που έμελλε να σημαδέψει για πάντα τη ζωή του. Ένα φθινοπωρινό βράδυ του Οκτωβρίου, έξω από το κλαμπ «The Viper Room» στο Λος Άντζελες, το οποίο ανήκε στον Τζόνι Ντέπ, ο Ρίβερ Φίνιξ πεθαίνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών μπροστά στα μάτια του αδερφού του Χοακίν. Η πρόωρη απώλεια του αδερφού του λειτούργησε καταλυτικά στην εντυπωσιακή του πορεία στην έβδομη τέχνη, αφού αποφάσισε να κάνει πράξη αυτό που του είχε ζητήσει ο Ρίβερ: να ασχοληθεί και να αφοσιωθεί στον χώρο της υποκριτικής.


Ο Χοακίν Φίνιξ γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1974 στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, τέσσερα χρόνια μετά τον αδικοχαμένο αδελφό του Ρίβερ. Τα παιδιά της οικογένειας ήταν πέντε και κύριο χαρακτηριστικό τους τα παράξενα ονόματα: Ρίβερ (ποταμός), οι αδελφές του Σάμερ (καλοκαίρι), Ρέιν (βροχή) και Λίμπερτι (ελευθερία), ενώ ο ίδιος ο Χοακίν άλλαξε το όνομά του σε Λιφ (φτερό), αν και αργότερα επέστρεψε στο αρχικό του.

Αναμφίβολα, θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Αντισυμβατικός, απρόβλεπτος, αιρετικός και εκκεντρικός, καταφέρνει πάντοτε να μαγνητίζει κοινό και κριτικούς, παίζοντας σκοτεινούς, ανορθόδοξους και ανασφαλείς ήρωες.

Οι γονείς του ανήκαν στη θρησκευτική αίρεση «Παιδιά του Θεού» και ήταν χίπηδες. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του ταξίδευαν όλοι μαζί, ζούσαν με ελάχιστα χρήματα, μάζευαν μέντα από φάρμες της περιοχής και μετακινούνταν με οτοστόπ. Όταν η οικογένεια εντάχθηκε στην αίρεση, το έκανε με αγαθές προθέσεις, αφού ακόμη προσέλκυε πλήθη, κηρύττοντας την αγάπη και τον λόγο του Θεού. Ωστόσο, στα τέλη της δεκαετίας του '70 η αίρεση άρχισε να αλλάζει χαρακτήρα. Ο ηγέτης της Ντέιβιντ Μπεργκ εισήγαγε νέες τακτικές για τον προσηλυτισμό μελών, όπως η προσφορά σεξουαλικών υπηρεσιών. Ο Μπεργκ υποστήριζε ότι οι γονείς έπρεπε να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με τα παιδιά τους γιατί δεν υπήρχε κανείς άλλος που θα τους φερόταν με τέτοια τρυφερότητα και αγάπη, ενώ πίστευε ότι η σεξουαλική απόλαυση ήταν σταλμένη από τον Θεό. Όργια, σεξ και αιμομιξία ήταν όλα όσα στοίχειωσαν τα πρώτα χρόνια του σπουδαίου ηθοποιού, αν και ο ίδιος στάθηκε τυχερός σε σχέση με το αδερφό του Ρίβερ.

Χοακίν Φίνιξ: Η συναρπαστική ζωή ενός αντιστάρ του Χόλιγουντ Facebook Twitter
Η οικογένεια Φίνιξ την περίοδο που άνηκε στην αίρεση «Παιδιά του Θεού».


Έτσι, όταν οι γονείς του αντιλήφθηκαν τις διεστραμμένες προθέσεις της αίρεσης, απομακρύνθηκαν απ' αυτήν. Όταν ο Χοακίν ήταν τεσσάρων ετών έφυγαν από τη Βενεζουέλα, όπου διέμεναν, και μετακόμισαν στο Λος Άντζελες, ενώ παράλληλα άλλαξαν το επίθετό τους σε Φίνιξ, παραπέμποντας στο μυθικό πουλί που αναγεννιέται από τις στάχτες του. Ουσιαστικά, ήταν μια απόφαση που συμβόλιζε ένα νέο, ελπιδοφόρο ξεκίνημα.


Ο Χοακίν μεγάλωσε ως vegan ‒η διατροφή της οικογένειας ήταν αυστηρά χορτοφαγική‒, μια θέση που εξακολουθεί να πρεσβεύει ακόμη και σήμερα. Από πολύ νωρίς άρχισε να παίζει σε τηλεοπτικά διαφημιστικά και αργότερα ακολούθησαν μικροί ρόλοι σε τηλεταινίες, ενώ στη συνέχεια εξασφάλισε σημαντικούς δεύτερους ρόλους. Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν στην ταινία «Russkies» το 1987, ενώ το 1989 συμπρωταγωνίστησε στην ταινία «Δεσμοί Στοργής» σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ.


Η παγκόσμια αναγνώριση θα έρθει το 2000, όταν ενσάρκωσε τον παράφρονα Ρωμαίο αυτοκράτορα Κόμμοδο στον «Μονομάχο» του Ρίντλεϊ Σκοτ, που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Όλοι τότε εξεπλάγησαν με το πόσο πολύ είχε μυηθεί στη διαταραγμένη ψυχοσύνθεση του ρόλου του. Άλλη σημαντική στιγμή της καριέρας του ήταν το 2005, όταν υποδύθηκε τον τραγουδιστή Τζόνι Κας στη ταινία «Walk the line». Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων εθίστηκε στο αλκοόλ. Εισήχθη οικειοθελώς σε κλινική αποτοξίνωσης και αργότερα δήλωσε ότι «εθίστηκε στο αλκοόλ για να νιώθει καλά». Για την ερμηνεία του βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Χοακίν Φίνιξ: Η συναρπαστική ζωή ενός αντιστάρ του Χόλιγουντ Facebook Twitter
Η παγκόσμια αναγνώριση θα έρθει το 2000, όταν ενσάρκωσε τον παράφρονα Ρωμαίο αυτοκράτορα Κόμμοδο στον «Μονομάχο» του Ρίντλεϊ Σκοτ.


Λίγα χρόνια μετά επέστρεψε με την ταινία «The Master» του Πολ Τόμας Άντερσον, όπου συμπρωταγωνίστησε με τον εκπληκτικό Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν. Το φιλμ αναφέρεται στη σαϊεντολογία, και συγκεκριμένα στον ιδρυτή της Ρον Χάμπαρντ.


Ύστερα από έναν χρόνο πρωταγωνίστησε στην πρωτότυπη ρομαντική ταινία επιστημονικής φαντασίας «Δικός της» («Her»), η οποία εστιάζει σε έναν άνδρα που αναπτύσσει δεσμό με μια θηλυκή φωνή προερχόμενη από το λειτουργικό σύστημα υπολογιστή. Ο Φίνιξ ερμηνεύει τον Θίοντορ, έναν ιδιόμορφο και τρυφερό άντρα που ζει στο Λος Άντζελες και κερδίζει χρήματα γράφοντας συγκινητικές προσωπικές επιστολές για άλλους ανθρώπους. Πληγωμένος από τη λήξη μιας μακροχρόνιας σχέσης του, μπλέκει σε έναν παράδοξο έρωτα με ένα εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα που φέρει το όνομα «Σαμάνθα».


Το 2014 ο Πολ Τόμας Άντερσον και ο Χοακίν Φίνιξ συνεργάζονται και πάλι στο «Έμφυτο Ελάττωμα» που στηρίζεται στο μυθιστόρημα του Τόμας Πίντσον, ενώ έναν χρόνο μετά συμμετέχει για πρώτη φορά σε φιλμ του Γούντι Άλεν, στον «Παράλογο Άνθρωπο». Ακολουθούν οι ερμηνείες του στις ταινίες «Δεν ήσουν ποτέ εδώ», «Αδελφοί Σίστερς» και «Μαρία Μαγδαληνή», όπου γνώρισε τη σημερινή του σύντροφο Ρούνεϊ Μάρα, για την οποία δήλωσε στο Φεστιβάλ του Τορόντο: «Kάπου εδώ είναι κι ένας δράκος. Θέλω να του κόψω τα φτερά, να τον τυλίξω σε μια κουβέρτα και να κοιμάμαι μαζί του για πάντα. Σε αγαπώ. Σε ευχαριστώ!».


Φέτος, τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί και πάλι επάνω στον σπουδαίο ηθοποιό, που υποδύεται έναν διαφορετικό «Joker». Συγκεκριμένα, ενσαρκώνει μοναδικά τον Άρθουρ Φλεκ, τον αποτυχημένο και ψυχολογικά διαταραγμένο stand-up comedian που γίνεται ο αιώνιος εχθρός του Μπάτμαν στο σύμπαν της DC.

Χοακίν Φίνιξ: Η συναρπαστική ζωή ενός αντιστάρ του Χόλιγουντ Facebook Twitter
Φέτος, τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί και πάλι επάνω στον σπουδαίο ηθοποιό, που υποδύεται έναν διαφορετικό «Joker».


Ο Φίνιξ, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την ταινία, αποκάλυψε πως «άρχισε να τρελαίνεται» καθώς προετοιμαζόταν να παίξει τον ρόλο του διαβόητου κακού της Γκόθαμ Σίτι. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι έπρεπε να χάσει αρκετά κιλά, πάνω από 23, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. «Το πρώτο πράγμα ήταν η απώλεια βάρους, με αυτό ξεκίνησα. Απ' ό,τι αποδείχτηκε, αυτό επηρεάζει αρκετά την ψυχολογία σου. Αρχίζεις να τρελαίνεσαι καθώς χάνεις τόσα κιλά τόσο γρήγορα» ανέφερε.


Επίσης, παραδέχτηκε πως δεν ήθελε ο δικός του Τζόκερ να έχει ομοιότητες με τους αντίστοιχους του Τζακ Νίκολσον, του Χιθ Λέτζερ και του Τζάρεντ Λίτο και πως στόχευε σε κάτι πιο «μη αναγνωρίσιμο». «Ήθελα την ελευθερία να δημιουργήσω κάτι μη αναγνωρίσιμο. Πρόκειται για έναν φανταστικό χαρακτήρα και δεν ήθελα π.χ. κάποιος ψυχίατρος να μπορεί να αναγνωρίσει τι είδους άνθρωπος είναι. Σκεφτήκαμε μέχρι και τι φάρμακα θα μπορούσε να παίρνει και τι θέματα θα μπορούσε να έχει. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, κάθε μέρα νιώθαμε πως ανακαλύπταμε νέες πτυχές του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς του, μέχρι και την τελευταία στιγμή».

Αναμφίβολα, θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Αντισυμβατικός, απρόβλεπτος, αιρετικός και εκκεντρικός, καταφέρνει πάντοτε να μαγνητίζει κοινό και κριτικούς, παίζοντας σκοτεινούς, ανορθόδοξους και ανασφαλείς ήρωες. Η παράδοξη οπτική του, ο περίπλοκος τρόπος θέασης των πραγμάτων και ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του πολλές φορές τον έχουν φέρει στο επίκεντρο συζητήσεων. Το πιο πρόσφατο συμβάν σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες, όταν αποχώρησε από συνέντευξη Τύπου επειδή ενοχλήθηκε από ερώτηση Βρετανού δημοσιογράφου σχετικά με το αν ορισμένες σκηνές του «Joker» θα μπορούσαν να εμπνεύσουν πράξεις βίας στην πραγματικότητα.


Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος ηθοποιός απασχολεί με τη συμπεριφορά του τα media. Κάποια χρόνια πριν, καλεσμένος στην εκπομπή του Ντέιβιντ Λέτερμαν, είχε ανακοινώσει την απόφασή του να εγκαταλείψει την υποκριτική. Τότε, έχοντας μακριά μαλλιά, γενειάδα και φορώντας μαύρα γυαλιά, δήλωσε ότι εγκαταλείπει την ηθοποιία για να ξεκινήσει καριέρα στη ραπ μουσική. Όμως, αποδείχτηκε ότι αυτό δεν ήταν παρά ένα κόλπο που έκανε για χάρη του φίλου του και σκηνοθέτη Κέισι Άφλεκ. Έναν χρόνο μετά, παρουσιάστηκε στην ίδια εκπομπή, ξυρισμένος και κουρεμένος, υποστηρίζοντας δημόσια ότι όλα ήταν στημένα. Ζητώντας συγγνώμη από τον ίδιο τον Λέτερμαν, είπε: «Έχεις πάρει συνέντευξη από πάρα πολλούς ανθρώπους, γι' αυτό υπέθεσα ότι θα καταλάβαινες τη διαφορά ανάμεσα σε έναν χαρακτήρα και έναν πραγματικό άνθρωπο, παρ' όλα αυτά σου ζητώ συγγνώμη. Ελπίζω πραγματικά να μην σε προσέβαλα».


Έχοντας σίγουρη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Joker», που κέρδισε ήδη τον Χρυσό Λέοντα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας, ο ταλαντούχος ηθοποιός επιστρέφει δυναμικά. Παίζοντας τον ρόλο του μυστηριώδους κλόουν των δρόμων, εμπλουτίζει την προσωπική του κινηματογραφική συλλογή και αποδεικνύει για άλλη μία φορά γιατί παραμένει το πρότυπο του αντιστάρ ηθοποιού του Χόλιγουντ.

 

Δείτε το τρέιλερ του «Τζόκερ»

 

Info

Η ταινία «Joker» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου (και σε preview screenings από Τετάρτη 2/10).

Οθόνες
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τρομοκρατημένοι» από τον νέο Τζόκερ δηλώνουν συγγενείς των θυμάτων της ένοπλης επίθεσης σε ταινία Μπάτμαν

Διεθνή / «Τρομοκρατημένοι» από τον νέο Τζόκερ δηλώνουν συγγενείς των θυμάτων της ένοπλης επίθεσης σε ταινία Μπάτμαν

Συγγενείς εκείνων που είχαν πεθάνει στους πυροβολισμούς σε κινηματογράφο του Κολοράντο το 2012, ενώ προβαλλόταν η ταινία «The Dark Knight Rises», έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στην Warner Bros

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα δούμε στα σινεμά μέσα στις γιορτές

Οθόνες / 10 ταινίες που παίζουν τις γιορτές και αξίζουν το εισιτήριο του σινεμά

Ένας οδηγός με έξι νέες κυκλοφορίες και τέσσερις που συνεχίζουν να παίζονται με επιτυχία στις αίθουσες, ώστε να προγραμματίσετε τις χριστουγεννιάτικες κινηματογραφικές σας εξόδους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιάννης Οικονομίδης: «Κάνω ταινίες “λαϊκές” κι ας χαρακτηρίζονται σκληρές κι ακραίες»

Οθόνες / Γιάννης Οικονομίδης: «Με τη "Σπασμένη Φλέβα" πήρα ρεβάνς από κάποιους που με πολεμάνε λυσσαλέα»

Με πρόσφατη την επιτυχία της νέας του ταινίας ο σκηνοθέτης μάς μίλησε για όσα ήθελε να πει μέσα από αυτήν, για τη φιλμογραφία του γενικότερα αλλά και για τον τρόπο που βλέπει το σύγχρονο ελληνικό σινεμά.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτιά και σταχτη; Στάχτη και μπούρμπερη; Avatar, θα σε δούμε

Οθόνες / Φωτιά και στάχτη; Στάχτη και μπούρμπερη; Avatar, θα σε δούμε

Είναι ένα από τα ελάχιστα blockbusters που μας έχουν απομείνει και αξίζει τον κόπο. Μαζί με το Avatar έχουμε άλλες τρεις ταινίες που αξίζουν την έξοδο στο σινεμά της πόλης!
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ | ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Είναι το «Singapore Sling» η πιο παρεξηγημένη ταινία του ελληνικού σινεμά;

Βιβλίο / Είναι το «Singapore Sling» η πιο παρεξηγημένη ταινία του ελληνικού σινεμά;

Μια συζήτηση με τη Μαρί Λουίζ Βαρθολομαίου Νικολαΐδου για την ταινία που αδικήθηκε στην εποχή της, αλλά σήμερα προκαλεί εκ νέου το ενδιαφέρον, και για την «επιστροφή» της μέσα από ένα βιβλίο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Γιάννης Σολδάτος: «Ο μεγαλύτερος εχθρός μου είναι ο μικροαστισμός» ή «Το σινεμά ως μαζικό λαϊκό θέαμα έχει σχεδόν τελειώσει»

Βιβλίο / Γιάννης Σολδάτος: «Το σινεμά ως μαζικό λαϊκό θέαμα έχει σχεδόν τελειώσει»

Μια συζήτηση με τον σκηνοθέτη, εκδότη και συγγραφέα της συνοπτικής «Ιστορίας του Ελληνικού Κινηματογράφου» που πρόσφατα επανακυκλοφόρησε εμπλουτισμένη και σε ενιαία μορφή από τις εκδόσεις Αιγόκερως.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Aν είχα Πόδια θα σε Κλωτσούσα». Σιγά ρε φίλε, ένα σινεμά ήρθαμε!

Οθόνες / «Aν είχα Πόδια θα σε Κλωτσούσα». Σιγά ρε φίλε, ένα σινεμά ήρθαμε!

Κάνουμε χιούμορ, αλλά η ταινία της Μπρόνστιν παίρνει τα περισσότερα αστέρια της εβδομάδας (με ντεμπούτο A$AP Rocky). Άλλες πέντε ταινίες «βγαίνουν» στα σινεμά από σήμερα και υπάρχει κάτι για όλους.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη σειρά του 2025;

Pulp Fiction / Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη σειρά του 2025;

Pluribus ή All is Fair; Έχουν και τα δύο φανατικούς θαυμαστές που τους χωρίζει μία άβυσσος. Τα βρίσκουν στη μέση ίσως με τον τελευταίο κύκλο του Stranger Things. Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και Γιάννης Βασιλείου μιλούν για τις τρεις πολυσυζητημένες σειρές στο studio της LifO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Οθόνες / Όσα παιδιά βρέθηκαν στην Ολυμπία 29/11-6/12 είδαν πολύ καλό σινεμά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ταξίδεψε για μια εβδομάδα τους θεατές του σε κάθε γωνιά της Γης, από τους καταυλισμούς της Παλαιστίνης μέχρι τις Φιλιππίνες και τα νησιά Γκαλάπαγκος.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Τζον Κασσαβέτης, εξέχων δημιουργός της αμερικανικής αβάν-γκαρντ

Οθόνες / Τζον Κασσαβέτης: «Το καλύτερο location στον κόσμο είναι το ανθρώπινο πρόσωπο»

Γεννήθηκε σαν σήμερα ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός που έγραψε ιστορία στον κινηματογράφο με σπουδαίες ταινίες όπως οι «Μια γυναίκα εξομολογείται», «Νύχτα Πρεμιέρας», «Γκλόρια» και πολλές ακόμα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η συγκλονιστική «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» ακούγεται από σήμερα και στην Αθήνα

Οθόνες / Η συγκλονιστική «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» ακούγεται από σήμερα και στην Ελλάδα

Ένα 6χρονο κορίτσι «φωνάζει» το πιο δυνατό αντιπολεμικό μήνυμα, οι Έλληνες διασκευάζουν Ντίκενς (και το κάνουν πολύ καλά) και άλλες πέντε ταινίες που μπορείτε να δείτε από σήμερα στα σινεμά.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Σινεμά από το μέλλον, για δύο εβδομάδες στην Αθήνα

Οθόνες / Σινεμά από το μέλλον, για δύο εβδομάδες στην Αθήνα

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει. Για δύο εβδομάδες θα δούμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες σύχρονων δημιουργών, παράλληλα με αποκατεστημένες κλασικές που άφησαν εποχή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Beatles νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων

Daily / Beatles νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων

Η μυθική σειρά οκτώ (συν ένα) επεισοδίων που διασχίζει ολόκληρη την εξωπραγματική διαδρομή του πιο σημαντικού και πιο λατρεμένου συγκρότημα στην ιστορία, επέστρεψε στο Disney + σε νέα, αποκατεστημένη εκδοχή με πεντακάθαρη εικόνα και κρυστάλλινο ήχο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
«Barry Lyndon»: Η μεγαλειώδης ύβρις ενός όμορφου αριβίστα

Οθόνες / «Barry Lyndon»: Η μεγαλειώδης ύβρις ενός όμορφου αριβίστα

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, η ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ παραμένει ένα μεγάλο εικαστικό αριστούργημα και σίγουρα μία από τις ωραιότερες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ