Το βιβλίο με τα απομνημονεύματα της 56χρονης ηθοποιού με την πολυτάραχη ζωή και καριέρα που θα κυκλοφορήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου με τίτλο "Inside Out", αποτελεί ένα αποκαλυπτικό αφήγημα, στο οποίο εξιστορούνται όχι μόνο οι πιο γνωστές πτυχές της πορείας της – η διαδρομή στο Χόλιγουντ και οι γάμοι της με τον Μπρους Γουίλις και τον Άστον Κούτσερ – αλλά και στοιχεία που δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στη δημοσιότητα, όπως η τραυματική της παιδική ηλικία και οι πρόσφατη και παραλίγο μοιραία επιστροφή της στις καταχρήσεις ουσιών.

 

Όπως γράφει χαρακτηριστικά στο βιβλίο, «αν κουβαλάς μέσα σου ένα πηγάδι ντροπής και τραυμάτων, ούτε τα λεφτά, ούτε η επιτυχία ούτε η δημοσιότητα μπορούν να το γεμίσουν».

 

Παιδική φωτογραφία "με την αγαπημένη μου μαϊμού" (από το προσωπικό αρχείο της Demi Moore)
Παιδική φωτογραφία "με την αγαπημένη μου μαϊμού" (από το προσωπικό αρχείο της Demi Moore)

 

Όταν όμως έχασε στον έκτο μήνα εγκυμοσύνης το παιδί που θα αποκτούσαν μαζί με τον Άστον Κούτσερ, άρχισε να πίνει ξανά και να κατηγορεί τον εαυτό της για την απώλεια.

 

Η ανατροφή της Ντέμι Μουρ ήταν γεμάτη συνεχείς μετακινήσεις μέχρι να κατασταλάξει η οικογένειά της στη Νότια Καλιφόρνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, ο ρόλος που της είχε αναθέσει ο πατέρας της ήταν να εμποδίζει και η ίδια κάποια από τις τακτικές απόπειρες αυτοκτονίας της μητέρας της και μόνο αφότου χώρισαν έμαθε ότι εκείνος δεν ήταν ο βιολογικός της πατέρας.

 

Γράφει επίσης ότι είχε πέσει θύμα βιασμού στα 15 της και ότι έφυγε από τα σπίτι της μητέρας της ακολουθώντας έναν κιθαρίστα τη μέρα που έκλεισε τα 16. Δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τον ροκ μουσικό Φρέντι Μουρ, σ' έναν γάμο τον οποίο γρήγορα άρχισε να υπονομεύει με τις διαρκείς της απιστίες, ενώ συγχρόνως είχε ξεκινήσει η κινηματογραφική της καριέρα με μια σειρά από 80's νεανικές ταινίες.

 

 

Προετοιμασία για τον ρόλο της στο "Ghost" (από το προσωπικό αρχείο της Demi Moore)
Προετοιμασία για τον ρόλο της στο "Ghost" (από το προσωπικό αρχείο της Demi Moore)

 

Αργότερα, θα παντρευόταν τον Μπρους Γουίλις – λίγο καιρό μετά από την οριστική αναβολή του προγραμματισμένου γάμου της με τον Εμίλιο Εστέβεζ – με τον οποί απέκτησε τρεις κόρες, την Ράμερ, την Σκάουτ και την Ταλούλα. Εκείνη την εποχή (αρχές 90's) πρωταγωνιστούσε σε κάποιες από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της καριέρας της, όπως το "Ghost" και η «Ανήθικη πρόταση». Σύντομα, όμως, η πορεία της άρχισε να εκτροχιάζεται και τα συνεχή δημοσιεύματα που την παρουσίαζαν ως άπληστη και μη συνεργάσιμη δεν βοηθούσαν καθόλου.

 

Μετά το διαζύγιο της από τον Γουίλις και τον θάνατο της μητέρας της, η Μουρ αποσύρθηκε από την ηθοποιία για να εστιάσει στην ανατροφή των κοριτσιών, με σποραδικές μόνο εμφανίσεις, όπως στο σίκουελ των «Άγγελων του Τσάρλι», "Charlie's Angels: Full Throttle". Δεν ήταν πολύ παραπάνω από 40, παρ' όλ' αυτά αναρωτιόταν αν έχει τελειώσει για πάντα με το Χόλιγουντ.

 

Με τον Μπρους Γουίλις το 1987, τη χρονιά του γάμου τους
Με τον Μπρους Γουίλις το 1987, τη χρονιά του γάμου τους

 

Το 2003 ξεκίνησε να βγαίνει με τον Άστον Κούτσερ, αγνοώντας τις κακίες για την 15χρονη διαφορά ηλικίας τους, απολαμβάνοντας όπως γράφει στο βιβλίο, «μια προσωπική ανακαίνιση, σα να πήγα πίσω στο χρόνο για να νιώσω πώς είναι να είμαι νέα ξανά, μαζί του, χωρίς τα βάσανα που είχα όταν ήμουν είκοσι». Όταν όμως έχασε στον έκτο μήνα εγκυμοσύνης το παιδί που θα αποκτούσαν μαζί, άρχισε να πίνει ξανά και να κατηγορεί τον εαυτό της για την απώλεια. Παντρεύτηκαν πάντως το 2005 και αμέσως αναζήτησαν τρόπους για να μείνει ξανά έγκυος. Ο αλκοολισμός της όμως χειροτέρευε παράλληλα με την κατάχρηση χαπιών Vicodin και σα να μην έφτανε αυτό, έμαθε ότι ο Κούτσερ την απατούσε. (Χώρισαν το 2011 και το διαζύγιο βγήκε δύο χρόνια μετά).

 

Με τον Άστον Κούτσερ το 2005
Με τον Άστον Κούτσερ το 2005

 

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Ενώ βρισκόταν σε ένα πάρτι (με την κόρη της Ράμερ μάλιστα) σωριάστηκε με σπασμούς αφότου είχε καπνίσει συνθετική κάνναβη και είχε εισπνεύσει υποξείδιο του αζώτου. Η ηδονιστική της συμπεριφορά είχε ήδη αποξενώσει τις άλλες δύο κόρες της. Καμία από τις τρεις δεν θα επικοινωνούσε μαζί της για καιρό.

 

Η διαδικασία «επανένταξης» υπήρξε αργή καθώς ξεκίνησε να ακολουθεί διάφορα προγράμματα απεξάρτησης. Σταδιακά όμως η ψυχική και σωματική υγεία επανήλθε, όπως και η καλή σχέση με τις κόρες της, και πριν από δύο χρόνια αποφάσισε να κάτσει να γράψει το "Inside Out", «όχι για τα λεφτά, αλλά για να αντικαταστήσει την εικόνα που ενδεχομένως έχει ο κόσμος για εκείνη», όπως δηλώνει στους New York Times. «Υπάρχουν άλλωστε πιο εύκολοι τρόποι να βγάλεις λεφτά».

 

 

Με στοιχεία από τους New York Times