Τραύματα, καταχρήσεις και ντροπή: Η εξομολόγηση της Ντέμι Μουρ

Τραύματα, καταχρήσεις και ντροπή: Η εξομολόγηση της Ντέμι Μουρ Facebook Twitter
«Αν κουβαλάς μέσα σου ένα πηγάδι ντροπής και τραυμάτων, ούτε τα λεφτά, ούτε η επιτυχία ούτε η δημοσιότητα μπορούν να το γεμίσουν»... Φωτ.: Ramona Rosales / The New York Times
0

Το βιβλίο με τα απομνημονεύματα της 56χρονης ηθοποιού με την πολυτάραχη ζωή και καριέρα που θα κυκλοφορήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου με τίτλο "Inside Out", αποτελεί ένα αποκαλυπτικό αφήγημα, στο οποίο εξιστορούνται όχι μόνο οι πιο γνωστές πτυχές της πορείας της – η διαδρομή στο Χόλιγουντ και οι γάμοι της με τον Μπρους Γουίλις και τον Άστον Κούτσερ – αλλά και στοιχεία που δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στη δημοσιότητα, όπως η τραυματική της παιδική ηλικία και οι πρόσφατη και παραλίγο μοιραία επιστροφή της στις καταχρήσεις ουσιών.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά στο βιβλίο, «αν κουβαλάς μέσα σου ένα πηγάδι ντροπής και τραυμάτων, ούτε τα λεφτά, ούτε η επιτυχία ούτε η δημοσιότητα μπορούν να το γεμίσουν».

Τραύματα, καταχρήσεις και ντροπή: Η εξομολόγηση της Ντέμι Μουρ Facebook Twitter
Παιδική φωτογραφία "με την αγαπημένη μου μαϊμού" (από το προσωπικό αρχείο της Demi Moore)

Όταν όμως έχασε στον έκτο μήνα εγκυμοσύνης το παιδί που θα αποκτούσαν μαζί με τον Άστον Κούτσερ, άρχισε να πίνει ξανά και να κατηγορεί τον εαυτό της για την απώλεια.

Η ανατροφή της Ντέμι Μουρ ήταν γεμάτη συνεχείς μετακινήσεις μέχρι να κατασταλάξει η οικογένειά της στη Νότια Καλιφόρνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, ο ρόλος που της είχε αναθέσει ο πατέρας της ήταν να εμποδίζει και η ίδια κάποια από τις τακτικές απόπειρες αυτοκτονίας της μητέρας της και μόνο αφότου χώρισαν έμαθε ότι εκείνος δεν ήταν ο βιολογικός της πατέρας.

Γράφει επίσης ότι είχε πέσει θύμα βιασμού στα 15 της και ότι έφυγε από τα σπίτι της μητέρας της ακολουθώντας έναν κιθαρίστα τη μέρα που έκλεισε τα 16. Δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τον ροκ μουσικό Φρέντι Μουρ, σ' έναν γάμο τον οποίο γρήγορα άρχισε να υπονομεύει με τις διαρκείς της απιστίες, ενώ συγχρόνως είχε ξεκινήσει η κινηματογραφική της καριέρα με μια σειρά από 80's νεανικές ταινίες.

Τραύματα, καταχρήσεις και ντροπή: Η εξομολόγηση της Ντέμι Μουρ Facebook Twitter
Προετοιμασία για τον ρόλο της στο "Ghost" (από το προσωπικό αρχείο της Demi Moore)

Αργότερα, θα παντρευόταν τον Μπρους Γουίλις – λίγο καιρό μετά από την οριστική αναβολή του προγραμματισμένου γάμου της με τον Εμίλιο Εστέβεζ – με τον οποί απέκτησε τρεις κόρες, την Ράμερ, την Σκάουτ και την Ταλούλα. Εκείνη την εποχή (αρχές 90's) πρωταγωνιστούσε σε κάποιες από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της καριέρας της, όπως το "Ghost" και η «Ανήθικη πρόταση». Σύντομα, όμως, η πορεία της άρχισε να εκτροχιάζεται και τα συνεχή δημοσιεύματα που την παρουσίαζαν ως άπληστη και μη συνεργάσιμη δεν βοηθούσαν καθόλου.

Μετά το διαζύγιο της από τον Γουίλις και τον θάνατο της μητέρας της, η Μουρ αποσύρθηκε από την ηθοποιία για να εστιάσει στην ανατροφή των κοριτσιών, με σποραδικές μόνο εμφανίσεις, όπως στο σίκουελ των «Άγγελων του Τσάρλι», "Charlie's Angels: Full Throttle". Δεν ήταν πολύ παραπάνω από 40, παρ' όλ' αυτά αναρωτιόταν αν έχει τελειώσει για πάντα με το Χόλιγουντ.

Τραύματα, καταχρήσεις και ντροπή: Η εξομολόγηση της Ντέμι Μουρ Facebook Twitter
Με τον Μπρους Γουίλις το 1987, τη χρονιά του γάμου τους

Το 2003 ξεκίνησε να βγαίνει με τον Άστον Κούτσερ, αγνοώντας τις κακίες για την 15χρονη διαφορά ηλικίας τους, απολαμβάνοντας όπως γράφει στο βιβλίο, «μια προσωπική ανακαίνιση, σα να πήγα πίσω στο χρόνο για να νιώσω πώς είναι να είμαι νέα ξανά, μαζί του, χωρίς τα βάσανα που είχα όταν ήμουν είκοσι». Όταν όμως έχασε στον έκτο μήνα εγκυμοσύνης το παιδί που θα αποκτούσαν μαζί, άρχισε να πίνει ξανά και να κατηγορεί τον εαυτό της για την απώλεια. Παντρεύτηκαν πάντως το 2005 και αμέσως αναζήτησαν τρόπους για να μείνει ξανά έγκυος. Ο αλκοολισμός της όμως χειροτέρευε παράλληλα με την κατάχρηση χαπιών Vicodin και σα να μην έφτανε αυτό, έμαθε ότι ο Κούτσερ την απατούσε. (Χώρισαν το 2011 και το διαζύγιο βγήκε δύο χρόνια μετά).

Τραύματα, καταχρήσεις και ντροπή: Η εξομολόγηση της Ντέμι Μουρ Facebook Twitter
Με τον Άστον Κούτσερ το 2005

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Ενώ βρισκόταν σε ένα πάρτι (με την κόρη της Ράμερ μάλιστα) σωριάστηκε με σπασμούς αφότου είχε καπνίσει συνθετική κάνναβη και είχε εισπνεύσει υποξείδιο του αζώτου. Η ηδονιστική της συμπεριφορά είχε ήδη αποξενώσει τις άλλες δύο κόρες της. Καμία από τις τρεις δεν θα επικοινωνούσε μαζί της για καιρό.

Η διαδικασία «επανένταξης» υπήρξε αργή καθώς ξεκίνησε να ακολουθεί διάφορα προγράμματα απεξάρτησης. Σταδιακά όμως η ψυχική και σωματική υγεία επανήλθε, όπως και η καλή σχέση με τις κόρες της, και πριν από δύο χρόνια αποφάσισε να κάτσει να γράψει το "Inside Out", «όχι για τα λεφτά, αλλά για να αντικαταστήσει την εικόνα που ενδεχομένως έχει ο κόσμος για εκείνη», όπως δηλώνει στους New York Times. «Υπάρχουν άλλωστε πιο εύκολοι τρόποι να βγάλεις λεφτά».

Με στοιχεία από τους New York Times

Οθόνες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Είχα θέμα με το αλκοόλ όταν χώρισα»: Ο Μπραντ Πιτ μιλά για την πρόσφατη αποτοξίνωσή του και την χρυσή χρονιά που διανύει

Οθόνες / «Είχα θέμα με το αλκοόλ όταν χώρισα»: Ο Μπραντ Πιτ μιλά για την πρόσφατη αποτοξίνωσή του και την χρυσή χρονιά που διανύει

«Όταν νιώσεις ότι επιτέλους αγκάλιασες κάτι, είναι καιρός να αναζητήσεις άλλη αγκαλιά» δηλώνει ο 55χρονος σταρ και παραγωγός που ζει φέτος ως ηθοποιός μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της καριέρας του
Ανταπόκριση από τη Βενετία: Laundromat, o ακτιβισμός της Μέριλ Στριπ

Οθόνες / Ανταπόκριση από τη Βενετία: Laundromat, o ακτιβισμός της Μέριλ Στριπ

Η νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ βγάζει στην οθόνη τα άπλυτα της εταιρείας Μόσακ-Φονσέκα, που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τα έγγραφα του Παναμά, τα πολυσυζητημένα Panama Papers
ΑΠΟ ΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mπιλ Κίντερ στη LiFO: «Oι ταινίες κινουμένων σχεδίων δεν είναι μόνο για παιδιά»

Οθόνες / Mπιλ Κίντερ: «Oι ταινίες κινουμένων σχεδίων δεν είναι μόνο για παιδιά»

Ο συνεργάτης του Κόπολα και υπεύθυνος μοντάζ και post-production σε ταινίες όπως το «Wall-e» μάς μίλησε για το μοντάζ στο animation, για την Pixar και για τότε που ένα στούντιο πλήρωσε 80 εκατομμύρια δολάρια τον Κόπολα για να μη γυρίσει μια ταινία. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τζάρεντ Λέτο, Έμα Τόμσον, ο σκύλος Ίντι και άλλοι δύο λόγοι να πάτε σινεμά

Οθόνες / Τζάρεντ Λέτο, Έμα Τόμσον, ο σκύλος Ίντι και άλλοι δύο λόγοι να πάτε σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα. Τι παίζει στα σινεμά από σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η μακρά αποκαθήλωση του Kanye West

Οθόνες / Η μακρά αποκαθήλωση του Kanye West

Το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «In whose name?» παρουσιάζει τον Kanye West ως μια ιδιοφυΐα εγκλωβισμένη στο σώμα ενός παιδιού που βρίσκεται πάντα στα πρόθυρα ενός ακόμα κακομαθημένου ξεσπάσματος. Αρκεί αυτό για να αγνοήσουμε τα σφάλματά του;
THE LIFO TEAM
10 ταινίες για να μπείτε σε φθινοπωρινή διάθεση

Οθόνες / 10 ταινίες που θέλεις να βλέπεις και να είναι φθινόπωρο

Είναι τα κίτρινα φύλλα του Central Park; Η μελοδραματική ατμόσφαιρα; Αγγλικά τοπία στη βροχή; Κάτι πάντως ενώνει αυτές τις δέκα ταινίες και όταν τις βλέπεις θες να είναι και ο καιρός αλλιώτικος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Steve: Η μοναξιά του δασκάλου μεγάλων αποστάσεων

Daily / Steve: Η μοναξιά του δασκάλου μεγάλων αποστάσεων

Ένα κρίσιμο και «μανιοκαταθλιπτικό» 24ωρο στη ζωή ενός εκπαιδευτικού σε ένα σχολείο για προβληματικούς εφήβους αποτελεί τον καμβά για το υπερκινητικό δράμα του Netflix με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Νεριτάν Ζιντζιρία: «Η Ελλάδα έχει φετίχ να βαφτίζει τους νέους "φαινόμενα"»

Οθόνες / Νεριτάν Ζιντζιρία: «Η Ελλάδα έχει φετίχ να βαφτίζει τους νέους "φαινόμενα"»

Όταν αποφάσισε να γίνει κινηματογραφιστής, του είπαν ότι θα πεινάσει, αλλά με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο. Έκανε τις πρώτες του ταινίες κυριολεκτικά με χώμα και νερό, αλλά πλέον τρέχει παράλληλα οκτώ πρότζεκτ. Κάνει σινεμά συνομιλώντας με το σινεμά του Γιάνναρη, του Δαμιανού, του Παπατάκη. Ο Νεριτάν Ζιντζιρία αφηγείται τη ζωή του στη LifO.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Η δραματική στροφή του The Rock και άλλοι 3 λόγοι να πάτε σινεμά

Οθόνες / Η δραματική στροφή του The Rock και άλλοι 3 λόγοι να πάτε σινεμά

Ακόμα μια κινηματογραφική μεταφορά του Δράκουλα, ένα κινέζικο animation που είναι η πέμπτη εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών αλλά και η επανακυκλοφορία του «Avatar: The Way of Water» - Τι παίζει από σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
THE LIFO TEAM
«Good Boy»: Ναι, ο σκύλος σας βλέπει φαντάσματα» ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Οθόνες / «Good Boy»: Ναι, ο σκύλος σας βλέπει φαντάσματα

Η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου του Μπεν Λέονμπεργκ δίνει σάρκα και οστά σε έναν από τους μεγαλύτερους φόβους των ιδιοκτητών σκύλου και αντλεί τη συγκίνησή της από τον αρραγή δεσμό ανθρώπου και ζώου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χρόνια Πολλά Πέδρο! 20 χρόνια τώρα βλέπουμε τις ταινίες σου.

Οθόνες / Χρόνια Πολλά Πέδρο! 20 χρόνια τώρα βλέπουμε τις ταινίες σου.

Ο Πέδρο Αλμοδοβάρ που έχει σήμερα γενέθλια παραμένει διαχρονικά ένας από τους αγαπημένους μας σκηνοθέτες. Μαζέψαμε σε ένα αφιέρωμα ό, τι έχουμε γράψει για τις ταινίες του αλλά και κάποια ενδιαφέροντα θέματα για το έργο του που αξίζει να τα διαβάσετε!
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη γύρισε μια πανκ αλληγορία για όσα βιώνουμε σήμερα

Οθόνες / Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη γύρισε μια πανκ αλληγορία για όσα βιώνουμε σήμερα

Η περιπετειώδης δημιουργία του «Harvest», της εντυπωσιακής πρώτης αγγλόφωνης ταινίας της ταλαντούχας σκηνοθέτιδας, ζωντανεύει την ονειρική και σκληρή ατμόσφαιρα ενός μεσαιωνικού σκωτσέζικου χωριού καθώς αυτό εξαφανίζεται από τον χάρτη.  
M. HULOT
CHECK 10 τηλεοπτικές σειρές που θα δούμε μέχρι το τέλος του έτους

Οθόνες / 10 σειρές που θα δούμε μέχρι το τέλος του έτους

Από τη νέα σεζόν του «Slow Horses» στο μεγάλο φινάλε του «Stranger Things» κι από ένα φιλόδοξο πορτρέτο του Σκορσέζε στο νέο στοίχημα του δημιουργού του «Breaking Bad», διαλέγουμε δέκα σειρές που αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ