Η αλχημεία της κίνησης με φόντο το πράσινο της φύσης

Θολώνοντας τα όρια μεταξύ γλυπτικής και χορού στο Château de Voisins της Γαλλίας

LIFOTEAM,

Τα τελευταία χρόνια, μαθητές από το Sharon Disney Lund School of Dance στο Λος Άντζελες επισκέπτονταν τη Γαλλία για να συμμετέχουν σε μια σειρά από workshops στο National Center for Dance του Παρισιού. 

 

Με αφορμή αυτό, ο σκηνοθέτης Massimiliano Bomba, που έχει ως έδρα του το Μιλάνο, προσκάλεσε νεαρούς καλλιτέχνες στο Château de Voisins, μια νεοκλασική έπαυλη στην περιοχή Louveciennes της Γαλλίας, με σκοπό να συμμετάσχουν σε ένα πρότζεκτ που θολώνει τα όρια μεταξύ γλυπτικής και χορού. 

 

Στο παραπάνω φιλμ με τίτλο «Teorema», ουσιαστικά παρακολουθούμε τις δυναμικές αλλά και τις πιο απαλές χορευτικές κινήσεις να συνυπάρχουν και να συνδυάζονται με την ακινησία των αγαλμάτων. Λόγω των σκηνοθετικών μεταβάσεων από τον κήπο με τα αγάλματα στους κλειστοφοβικούς διαδρόμους και από κει στις σάρκες των χορευτών, η ταινία δημιουργεί έναν σιωπηλό διάλογο ανάμεσα σε σώματα, αντικείμενα και χώρους. 

 

«Ήθελα οι χορευτές να βρίσκονται σε ένα χώρο, με τον οποίο να μπορέσουν να αναπτύξουν μια σχέση», αναφέρει ο Bomba. «Δημιουργώντας έναν διάλογο ανάμεσα στο μάρμαρο και τις σάρκες, την ψυχρότητα της πέτρας και τη θερμότητα των σωμάτων, τις ακίνητες στο χρόνο στάσεις των αγαλμάτων και τις πιο εξελιγμένες των χορευτών, στόχος μου ήταν να δημιουργήσω μια ταινία που να συνδέει το παρελθόν με το παρόν μέσω της κίνησης». 


@Nowness

 

 

 

Nowness

ΤΩΡΑ