Επικοινωνώντας τα προβλήματα πνευματικής υγείας μέσα από την drag κουλτούρα

Η Blackie παλεύει να βρει την ισορροπία ανάμεσα σε σώμα και πνεύμα.

LIFOTEAM,

«Το να περιγράφεις σε κάποιον τι είναι μια πνευματική ασθένεια, ενώ ο ίδιος δεν την έχει βιώσει ποτέ, είναι το ίδιο δύσκολο με το να προσπαθείς να μάθεις σε μια γάτα να γαβγίζει», δηλώνει η σκηνοθέτης Hannah Berry George, σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι να επικοινωνήσεις στην ευρύτερη κοινωνία θέματα πνευματικής υγείας. «Μερικές φορές, η καλύτερη λύση είναι απλά να δείξεις στους ανθρώπους πώς είναι ο κόσμος σου». 

 

Στο σύντομο, «στυλιζαρισμένο» ντοκιμαντέρ της George με τίτλο "Hard Rain", παρακολουθούμε την εμπειρία της Blackie, μιας drag queen από τη Νέα Υόρκη. Το φιλμ έχει γυριστεί με Kodak 16 mm και ουσιαστικά βλέπουμε την προσπάθεια του Davis να συμφιλιώσει το σώμα με το πνεύμα του. 

Το "Hard Rain" έχει γυριστεί σε διάφορα μέρη, όπως για παράδειγμα σε ένα drag κλαμπ, μια παραλία, μια αποθήκη και ένα μεγάλο αυτοκινητόδρομο. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για μια αποκάλυψη αντιθετικών ταυτοτήτων, σε συνδυασμό πάντοτε με την αδυναμία, την επιμονή αλλά και τη δύναμη του πρωταγωνιστή. 

 

«Για κάποιους ανθρώπους της drag κοινότητας, οι ζωές τους μπορεί να γίνουν "τροφή" για διασκέδαση και το μυαλό τους μια φυλακή», σημειώνει η σκηνοθέτης, το έργο της οποίας στρέφεται κατά βάση γύρω από σημερινά προβλήματα. 


«Τα breakdowns πάνω στη σκηνή δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και το κοινό φαίνεται πως τα απολαμβάνει», συνεχίζει η George. «Όταν προσέγγισα τον Edward με σκοπό να ξεκινήσουμε τη συνεργασία γι'αυτό το πρότζεκτ, ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρος και ειλικρινής με το να μοιραστεί ένα ουσιαστικό κομμάτι του εαυτού του μαζί μου. Μου μίλησε ανοιχτά όσον αφορά τη δική του πνευματική υγεία και μου εξήγησε ότι αυτά τα θέματα δε συζητιούνται αρκετά στην drag κοινότητα». 

 

@Nowness

 

 

 

Nowness