0
LIFO PICKS

Ευρωπαίοι μιλούν για τον Αμερικανικό τρόπο ζωής (σοκαρισμένοι)

Στο βίντεο των NYT, ορισμένοι Ευρωπαίοι δέχονται ερωτήσεις σχετικά με τον Αμερικανικό τρόπο ζωής - από το φαγητό μέχρι τα όπλα. Με βάση, όμως, τα πράγματα που ανακαλύπτουν σχετικά με την Αμερική δε φαίνεται πως είναι και τόσο ενθουσιασμένοι. 

Συγκεκριμένα, πολλοί από αυτούς σοκάρονται, όταν μαθαίνουν ότι η Αμερικανική κυβέρνηση δεν εγγυάται στους πολίτες κοινωνικές παροχές, όπως δηλαδή συμβαίνει σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες. 

Μέσα από τις αντιδράσεις τους επιβεβαιώνεται ότι οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δίνουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στην ευημερία των πολιτών προσφέροντάς τους εθνική ασφάλεια σε θέματα υγείας, αλλά και πιο προσιτή εκπαίδευση. Οι Αμερικανοί, από την άλλη, φαίνεται πως είναι συνηθισμένοι στα μεγάλα κόστη για βασικές καθημερινές υπηρεσίες, πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν μέχρι και «εξεγέρσεις» στην Ευρώπη. 

Είναι γεγονός ότι οι Η.Π.Α. έχουν πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και εκτός αυτού, ο πληθυσμός αυτός είναι πολυποίκιλος. Ωστόσο, δεδομένου ότι αποτελούν τη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως και θεωρούνται θεμελιωτές του «Αμερικανικού ονείρου», είναι σίγουρο ότι θα μπορούσαν να γίνουν ορισμένες προσπάθειες για αλλαγή.  

 

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ