Οι εθελοντές του Ambulance Wish Foundation κάνουν τις τελευταίες επιθυμίες ασθενών πραγματικότητα

Iατρικά εκπαιδευμένοι εθελοντές μεταφέρουν τους ασθενείς με ασθενοφόρο στο ζωολογικό κήπο, σε κρουαζιέρες με σκάφος, ή απλώς στη γειτονική πόλη για να δοκιμάσουν για τελευταία φορά το αγαπημένο τους παγωτό.

LIFOTEAM,

Δεν είναι τόσο θεαματικές όλες οι τελευταίες ευχές που κάνουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους. Συχνά το μόνο που θέλουν είναι να δοκιμάσουν ξανά το αγαπημένο παγωτό με άρωμα καρύδι από την ιταλική τζελατερία στη γειτονική πόλη, μερικές φορές μια επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο, συχνά μια περιήγηση στο λιμάνι.

 

Στη ΜΚΟ Ambulance Wish Foundation, που εδρεύει στο Ρότερνταμ, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 270 εθελοντές: οι οδηγοί είναι ως επί το πλείστον αστυνομικοί και η ιατρική περίθαλψη παρέχεται από νοσοκόμες εντατικής θεραπείας. Το ίδρυμα έχει εξοπλίσει επτά ασθενοφόρα με ειδικό εξοπλισμό για να πραγματοποιήσει περισσότερα από 14.000 αιτήματα.

 

Τα χαρούμενα και γεμάτα ευγνωμοσύνη πρόσωπα των ασθενών είναι το καλύτερο δώρο για τους εθελοντές. «Ανεξάρτητα από το τι είναι», λέει ο ιδρυτής Kees Veldboer, «θέλουμε οι ασθενείς να νοιώσουν και πάλι ευτυχισμένοι λίγο πριν "φύγουν"».

 

Πηγή: ARTE Documentary

 

 

Lifo Picks