Γιατί μας συναρπάζουν τα εγκλήματα και οι ιστορίες των serial killers;

Και γιατί οι γυναίκες ενδιαφέρονται για τα εγκλήματα περισσότερο από τους άντρες

LIFOTEAM,

Το 1979, η δημόσια συζήτηση στην Αμερική για τους serial killers άλλαξε αμετάκλητα. Η δίκη του Ted Bundy, του κατά συρροή δολοφόνου και βιαστή, η οποία προβλήθηκε τηλεοπτικά σε εθνικό επίπεδο (στις ΗΠΑ), οδήγησε σε μια νέα εποχή ζωντανής παράστασης και ψυχαγωγίας. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, η δίκη του O. J. Simpson έγινε η επόμενη εθνική εμμονή. Σήμερα, η γρήγορη εξάπλωση του επιτυχούς (τηλεοπτικού) περιεχομένου βασισμένο στα εγκλήματα δείχνει την εμμονή των ανθρώπων σε αυτούς του είδους τη θεματολογία.


Γιατί οι serial killers εμπνέουν σε βαθμό φανατισμού τους Αμερικανούς;


«Οι serial killers είναι από πολλές απόψεις ένα μοναδικό αμερικάνικο φαινόμενο» λέει ο Joe Berlinger, ο καταξιωμένος ντοκιμενταρίστας, δημιουργός της τριλογίας «Paradise Lost» και σκηνοθέτης της δημοφιλούς σειράς «The Ted Bundy Tapes» του Netflix.


Σε αυτό το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ ο Berlinger εξηγεί γιατί αυτό το σκοτεινό θέμα συνεχίζει ακόμη να συναρπάζει την ψυχή του αμερικάνικου λαού. Επίσης, περιγράφεται η διαδικασία με την οποία εισάχθηκε η παράδοση των serial killers στην αμερικανική pop κουλτούρα αλλά και γιατί οι γυναίκες ενδιαφέρονται για τα εγκλήματα περισσότερο από τους άντρες.

 

 

 

 

Lifo Picks