Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα στον Μπόμπολα μένουν

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα στον Μπόμπολα μένουν Facebook Twitter
Καλό μου προβατάκι, σου στέρησαν την εκπομπή που σου είχα τάξει
3

Ήταν 2015 και η οικονομία (λολ) της χώρας είχε περάσει στα στιβαρά και σχολαστικώς αποτριχωμένα χέρια του Γιάνη Βαρουφάκη. Το τραπεζικό σύστημα κατέρρεε ήδη αλλά αυτά ήταν λεπτομέρειες μπροστά στον άνεμο σοσιαλισμού που σάρωνε τη χώρα. Είχε ήδη έρθει η πολυπόθητη αλλαγή και ήμασταν όλοι έτοιμοι ν αφήσουμε πίσω μας το χτες.


Ενώ λοιπόν οι τράπεζες δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν και οι μετοχές τους είχαν ξεφτιλιστεί περισσότερο από τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα, συγκεκριμένος εργολάβος έπαιρνε το ένα δάνειο μετά το άλλο από συγκεκριμένο τραπεζικό οργανισμό με έντονη συμμετοχή του Δημοσίου. Ο εργολάβος ήταν ήδη σε κακή οικονομική κατάσταση αλλά κατάφερε να λάβει 39 δάνεια και να δεκαπλασιάσει το πιστωτικό του όριο κατά 10 φορές, από 10 εκατομμύρια στα 100! Η χώρα χρειαζόταν έργα και αυτά θα γίνονταν μόνο από αριστερούς μεγαλοεργολάβους κι ας ήταν και μπατιράκια.


Έφτασε σιγά σιγά και η ώρα που το ινστιτούτο της Φλωρεντίας αποφάσισε ότι για λόγους που δεν κατάλαβε ποτέ κανένας, πρέπει να αλλάξει ο τηλεοπτικός χάρτης της χώρας. Η αλλαγή αυτή βέβαια προέβλεπε και τηλεοπτική άδεια στον ίδιο εργολάβο. Το πρόβλημα ήταν ότι ο αγωνιστής δεν είχε λεφτά όχι για τηλεοπτικό σταθμό, αλλά ούτε και φαλάφελ από την Αιόλου.

Αν υπάρχει ένα άτομο που να προσωποποιεί την διαπλοκή στην Ελλάδα σύμφωνα με το ψεκασμένο αφήγημα του λαϊκισμού, είναι ο Μπόμπολας ο οποίος στην πραγματικότητα είναι η μόνη σοβαρή κατασκευαστική εταιρεία που είχε ποτέ η χώρα αλλά η πραγματικότητα δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σημασία για τα αφηγήματα των σανοφάγων που τον είχαν αναδείξει ως τον Εωσφόρο του παλιού, σάπιου συστήματος που δήθεν ήρθαν για να κατακεραυνώσουν.


Η επαναστατική κυβέρνηση όμως χρειαζόταν υποστήριξη, τα κανάλια έπρεπε να δοθούν σε ιδιοκτήτες που εμφορούνταν από τα υψηλά ιδανικά του σοσιαλισμού οπότε η λύση ήταν μια: Εγγυητική επιστολή από την ίδια τράπεζα φυσικά! Το πρόβλημα ότι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που είχε ο επιχειρηματίας ως εγγύηση ήταν ένα ξεκούρδιστο μαντολίνο, λύθηκε με κάτι βοσκοτόπια που βαφτίστηκαν παραθαλάσσιο οικόπεδο του Μόντε Κάρλο.


Κάπου όμως ο υπουργός Επικρατείας τότε, Νίκος Παππάς το παράχεσε και από το κράξιμο το σχέδιο ναυάγησε όπως και ολόκληρος ο σχεδιασμός του για τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου για αυτό άλλωστε πλέον ασχολείται με το υπερδιάστημα, το Star Trek και τον αργαλειό. Από τότε όμως άρχισε και η κατάρρευση του επιχειρηματία η οποία ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες. Η Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής άλλαξε, ο Στουρνάρας δεν υπέκυψε στους τραμπουκισμούς από τα σκυλιά του συστήματος και το πουλόβερ των σκανδαλωδών δανείων άρχισε να ξηλώνεται.

Τα έργα όμως στον εργολάβο είχαν ήδη δοθεί. Σαλαμοποιημένα για να ταιριάζουν στις δυνατότητες του μπάτζετ του και με εκπτώσεις που ουσιαστικά θα σήμαιναν να δουλεύει με ζημιά, πάντως δόθηκαν. Έτσι κι αλλιώς τα λεφτά δεν ήταν δικά του, τα θαλασσοδάνεια της τράπεζας έκαναν τη δουλειά και μετά την ανάθεση υπήρχε η άνεση της εκ των υστέρων υπερκοστολόγησης που δεν θα έλεγχε κανένας. Καθαρά και παστρικά πράγματα.

Και φτάσαμε στο σήμερα όπου φυσικά ο εργολάβος ιδιοκτήτης βοσκοτοπίων δεν μπορεί φυσικά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας Πύργου καρκινοβατεί ενώ όλα τα «έργα» είναι πρακτικά νεκρά. Και τι κάνει η πιο τίμια κυβέρνηση όλων των εποχών που θα γκρέμιζε την διαπλοκή; Μα φυσικά δίνει με απ' ευθείας ανάθεση τα έργα στον εθνικό μας εργολάβο, στον Γεώργιο Μπόμπολα. Τον ίδιον που κατήγγειλαν ως χρηματοδότη του Ποταμιού, του πιο μισητού πολιτικού σχηματισμού στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχνά κανείς την επιλογή των ΑΝΕΛ ως «ελαφρώς καλύτερο σενάριο από το Ποτάμι»;

Αν υπάρχει ένα άτομο που να προσωποποιεί την διαπλοκή στην Ελλάδα σύμφωνα με το ψεκασμένο αφήγημα του λαϊκισμού, είναι ο Μπόμπολας ο οποίος στην πραγματικότητα είναι η μόνη σοβαρή κατασκευαστική εταιρεία που είχε ποτέ η χώρα αλλά η πραγματικότητα δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σημασία για τα αφηγήματα των σανοφάγων που τον είχαν αναδείξει ως τον Εωσφόρο του παλιού, σάπιου συστήματος που δήθεν ήρθαν για να κατακεραυνώσουν.


Φυσικά το Έθνος, η ναυαρχίδα του εκδοτικού συγκροτήματος Μπόμπολα έχει εδώ και καιρό μετατραπεί σε Αυγή Light, λιβανίζοντας τον πολυχρονεμένο Αλέξη και την ομάδα του γιατί στη ζωή το πιο σημαντικό πράγμα είναι το μεροκάματο. Και αυτή είναι η απόλυτη απόδειξη ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν τόση σχέση με το νέο και το ηθικό όσο σχέση έχει ο Ντόναλντ Τραμπ με τον φεμινισμό.


Δεν περιμένατε εμάς βέβαια να σας πούμε σε τι ακριβώς έχουν μετατραπεί οι κήνσορες της ηθικής, απλώς τέτοιες περιπτώσεις σε κάνουν να θες να πιάσεις κάτι τελεμέδες που ακόμη κομπορρημονούν για αριστερά και ηθικό πλεονέκτημα και να τους φωνάξεις στο αυτί, άσε μας κουκλίτσα μου.

Διάφορα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

σχόλια

3 σχόλια
Όλα αυτά ο καλός ο σανοφάγος τα αγνοεί. Μπορεί να συμβαίνουν ακριβώς κάτω από τη μύτη του, όμως Δεν τα βλέπει, ούτε τα μυρίζεται. Το(τουλάχιστον!)20% του κόσμου εξακολουθεί να τους πιστεύει, να τους έχει εμπιστοσύνη. Ένα άλλο τεράστιο ποσοστό του κόσμου δε, έχει την ακράδαντη βεβαιότητα ότι "είναι όλοι ίδιοι"! Και οι μεν και οι δε, δείχνουν να μην αντλαμβάνονται πως με αυτά και μ'αυτά γινόμαστε μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο, κάτι σαν τρίτος κόσμος της Ευρώπης. Δε θα γίνουμε ποτέ ο "βοράς του νότου" όπως μας έλεγε πολύ φιλόδοξα κάποιος πως θέλει να μας κάνει. Μόνο ο Νότος του νότου και πάλι πολύ μας είναι!
Ένα μπράβο στους managers που πίασανε τόπο τα αποθεματικά των ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ, ταμείο των μηχανικών, στην "επένδυση" ως κύριος μέτοχος της Attica Bank, η οποία με τη σειρά της στήριξε τον Καλογρίτσα.
Ακριβως ετσι. Και επειδη η επιθεση ειναι η καλυτερα αμυνα για τους φανατικους βρηκαν νεο στοχο στον Μαρινακη. Που βεβαια ξεχνανε οτι και με αυτον καναν την κολεγια στο Δημο πειραια και την περιφερεια!!!!!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ