Όπου ακούς πολύ ηθικό πλεονέκτημα, κράτα μικρό καλάθι

Όπου ακούς πολύ ηθικό πλεονέκτημα, κράτα μικρό καλάθι Facebook Twitter
"Ρε Πάνο μήπως το έχουμε λίγο ξεφτιλίσει;""Σκάσε Αλέξη και θέριζε σανό"
0

Κατά γενική ομολογία η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν τα έχει πάει και τόσο καταπληκτικά στον τομέα της αποτελεσματικότητας. Αν μετρήσει κάποιος τις εξαγγελίες της, τις υποσχέσεις της, τις δεσμεύσεις της, το ποσοστό που έχει εκπληρωθεί μέχρι σήμερα αλλά και διαφαίνεται ότι θα τηρηθεί στο ορατό μέλλον, δεν ξεπερνάει το 0,01% και αυτό μόνο αν συνυπολογίσουμε την υπουργοποίηση Χαϊκάλη που υπήρξε τομή στα ανθρώπινα δικαιώματα των συνανθρώπων μας με όχι και τόσο υψηλό IQ.

O Πρωθυπουργός έχει προσπαθήσει πολλές φορές να μας τονίσει πόσο καλές προθέσεις είχε, πόσο οραματιστής ήταν, πόσο ρομαντικός υπήρξε αλλά δυσκολεύεται να μας εξηγήσει πώς όλα αυτά κατέληξαν στο να εμπιστευτεί τη Ραχήλ Μακρή και το Γιώργο Κατρούγκαλο. Φαίνεται πλέον ότι και ο ίδιος δεν μπορεί να ξεστομίζει τέτοιες παπαριές χωρίς να τον πιάνουν τα γέλια, οπότε σιγά σιγά έχει τρυπώσει στο τελευταίο καταφύγιο που θεωρεί ότι του έχει απομείνει: Αυτό του πολυθρύλητου "ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς."

Σε επίσημη ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη φράση "κάνουν τον Κινέζο" και όταν ένας πρωθυπουργός φτάνει να μιλάει έτσι, ήρθε η ώρα να αλλάξεις χώρα ή να αλλάξεις πρωθυπουργό. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο αγοραίος τρόπος που μιλάνε και φέρονται έχει σχέση με λαϊκή καταγωγή. Δεν υπάρχει όμως καμία σχέση μεταξύ του να είσαι λαϊκός και να είσαι προγλωσσικός μεταπίθηκος.

Καταρχάς, αν υποθέσουμε ότι αυτό κάποτε υπήρξε δεν μας εξηγεί πώς αυτό το πλεονέκτημα μεταβιβάζεται και σε ένα δεξιό, λαϊκίστικο κόμμα όπως η ΑΝΕΛ εκτός αν δεχτούμε ότι το ηθικό πλεονέκτημα είναι μεταδοτικό και όποιος αγκαλιάζεται μαζί του το κολλάει όπως την ανεμοβλογιά. Και επειδή αυτό το ηθικό πλεονέκτημα χτίστηκε από ανθρώπους που βασανίστηκαν και θυσιάστηκαν στο παρελθόν για την ιδεολογία τους, δεν μας λέει τι σχέση έχει αυτός και η υπόλοιπη οπορτουνιστική παρέα του που έχει ολυμπιακό μετάλλιο στις κωλοτούμπες με αυτή την Αριστερά που έχτισε το  ηθικό πλεονέκτημα.

Ας είναι όμως, για την οικονομία της συζήτησης ας δεχτούμε ότι εξ επαγωγής έχουν και οι ΑΝΕΛ το πλεονέκτημα και ας δεχτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όντως κληρονόμος του αριστερού πλεονεκτήματος παρόλα τα παχιά πόθεν έσχες της ηγετικής του ομάδας. Για πάμε να δούμε τι συμβαίνει μόνο τις τελευταίας μέρες στην επικαιρότητα:

• Φίλος του υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη και ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ διορίζεται αντιπρόεδρος στο νοσοκομείο της Σαντορίνης. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι οι τουρίστες θα εκτιμήσουν τη δυνατότητα να ισιώνουν ζάντες στο νοσοκομείο του δημοφιλούς κυκλαδίτικου νησιού αλλά κάποιος κακόπιστος θα αμφισβητούσε την αξιοκρατική τοποθέτηση του εκπροσώπου του συμπαθούς κλάδου εκτός και αν πρέπει να εκτιμηθεί η γνώση του στα λιπαντικά.

• Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι και ο ίδιος έχει κάνει χρήση των εκπαιδευτικών ταξιδιών που οργάνωνε η Novartis και τα οποία είναι πλέον γνωστό ότι μοναδικό σκοπό είχαν την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού στο άλμα επί μπουφέ πολυτελούς πρωινού και στις βουτιές σε πεντάστερες πισίνες. Εντωμεταξύ όλο πυκνώνουν και οι ενδείξεις ότι ο όλος χειρισμός οδεύει προς μια ωραιότατη παραγραφή που όμως θα αφήσει τη λάσπη με την οποία η κυβέρνηση ελπίζει να χτίσει την επόμενη της θητεία. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες από ανώτατους δικαστικούς για τις πιέσεις που τους ασκούνται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον και μια ώριμη κυρία με εντυπωσιακή κόμμωση.

Όπου ακούς πολύ ηθικό πλεονέκτημα, κράτα μικρό καλάθι Facebook Twitter
«Μόλις τελειώσει η ορκομωσία πέφτεις και παίρνει 20 πουσάπς κυρ Φώτη»

• Μετά την αποκάλυψη για το υπουργικό ζεύγος και το επίδομα ενοικίου που λάμβαναν παρότι εκατομμυριούχοι, είχαμε την παραίτηση τους από ευθυξία αν και εγώ ξέρω ότι όταν παραιτείσαι αφότου σε πιάσανε και επειδή σε κράξαν, δεν λέγεται ευθιξία, λέγεται ξεφτίλα. Αλλά ακόμα και σήμερα αποκαλύπτεται ότι δεν ήταν μόνο το ζεύγος που έπαιρνε το επίδομα αλλά και άλλοι βουλευτές συμπεριλαμβανομένων του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλου, του εμπνευστή του ηθικής διάταξης Δημήτρη Μάρδα που δήλωσε "δεν σκεφτήκαμε το θέμα της ηθικής" προφανώς λόγω κεκτημένου ηθικού πλεονεκτήματος αλλά και της βουλευτού των ΑΝΕΛ Χρυσοβελόνη που όταν ερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να παίρνει επίδομα ενοικίου όντας ιδιοκτήτρια 30 και διαμερισμάτων, απάντησε ότι δεν τα έχει μετρήσει κιόλας διότι προφανώς είναι απασχολημένη να μετράει το ηθικό της πλεονέκτημα που το έχει και μεγάλο.

• Ο Φώτης Κουβέλης, ο άνθρωπος που έριξε την κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και δεν συναίνεσε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ακόμα και όταν του προτάθηκε να γίνει ο ίδιος Πρόεδρος, μόνο και μόνο για να προκαλέσει εκλογές και να γίνει Υπουργός Οικονομικών ο Βαρουφάκης, τοποθετήθηκε υφιστάμενος του Καμμένου ώστε να δώσει το ηθικό δίδαγμα ότι αν ξεφτιλιστείς αρκετά, γλείψεις μέχρι να σου ματώσει η γλώσσα και κάνεις τεμενάδες μέχρι να πάθεις λουμπάγκο, τελικά αμείβεσαι ως υφιστάμενος ενός σπουδαίου πολιτικού άντρα όπως ο υπουργός Εθνικής Αμύνης.

• Σε επίσημη ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη φράση "κάνουν τον Κινέζο" και όταν ένας πρωθυπουργός φτάνει να μιλάει έτσι, ήρθε η ώρα να αλλάξεις χώρα ή να αλλάξεις πρωθυπουργό. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο αγοραίος τρόπος που μιλάνε κ φέρονται έχει σχέση με λαϊκή καταγωγή. Δεν υπάρχει όμως καμία σχέση μεταξύ τού να είσαι λαϊκός και να είσαι προγλωσσικός μεταπίθηκος.

Όπου ακούς πολύ ηθικό πλεονέκτημα, κράτα μικρό καλάθι Facebook Twitter
Εξαιρετικό δείγμα ηθικού πλεονεκτήματος από την πρώην συντρόφισσα Ραχήλ.

• Ο Ταξίαρχος που αποκάλυψε το σκάνδαλο με την πώληση όπλων προς την Σαουδική Αραβία, αποστρατεύτηκε σε μια ένδειξη ευγνωμοσύνης της ηγεσίας προς ένα στρατιωτικό που στέρησε κάποιες μίζες από κολλητούς υπουργών. Το μήνυμα προς όλους είναι σαφές: Μας πας κόντρα; Έχουμε το μαχαίρι, το πεπόνι και το ήθος ώστε όχι μόνο να το φάμε αλλά και να σου καφώσουμε το μαχαίρι στην καρωτίδα.

• Η σύζυγος του αδελφού του Πρωθυπουργού φέρεται να λαμβάνει έξτρα παροχές και μισθούς αφού είναι διορισμένοι όχι σε μία, αλλά σε δύο θέσεις του Δημοσίου τομέα. Προφανώς η οικογένεια Τσίπρα έχει έφεση στις ικανές νύφες τις οποίες το Δημόσιο έχει ανάγκη δια την εύρυθμη λειτουργία του. Νόμιμο, ηθικό και αναπόφευκτο πιστεύω.

Όλα τα παραπάνω είναι απλά παραδείγματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Να μην αναφέρουμε βοσκοτόπια, χαριστικές διατάξεις σε μεγαλομετόχους ποδοσφαιρικών ομάδων της βορείου Ελλάδος, ινστιτούτα της Φλωρεντίας, διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία του Λονδίνου, μεταφορές τεράστιων ποσών στο εξωτερικό τις παραμονές των capital controls και άλλα πολλά. Τι αποδεικνύεται από όλα αυτά; Το προφανές: Ότι όποιος έχει ηθικό πλεονέκτημα δεν το διαλαλεί και όποιος το κάνει, μάλλον είναι σε απόγνωση.

Διάφορα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ