Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα και η πόλη «outsider» που έγινε sold out

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα και η πόλη «outsider» που έγινε sold out Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε all time classic πασχαλινούς προορισμούς εντός Ελλάδας και άλλους που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν «outsider» στρέφονται φέτος οι Έλληνες ταξιδιώτες, σύμφωνα με τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται στις κρατήσεις της Aegean, τα στοιχεία δείχνουν τη μαζική έξοδο των επιβατών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη να ξεκινά ήδη από το Σαββατοκύριακο και να κορυφώνεται στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, με το Μαρόκο να πρωταγωνιστεί μάλιστα φέτος στη λίστα προτιμήσεων και τα εισιτήρια στις πτήσεις προς το Μαρρακές να έχουν εξαντληθεί εδώ και εβδομάδες.

Την ίδια στιγμή, Μάλαγα, Νάπολη αλλά και Στοκχόλμη φαίνεται να κερδίζουν συνεχώς έδαφος, ενώ στην Ελλάδα αγαπημένος πασχαλινός προορισμός παραμένει η Κέρκυρα, με την Ικαρία και τη Σητεία να αποτελούν την φετινή ευχάριστη “έκπληξη” λόγω των υψηλών πληροτήτων στις πτήσεις.   

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα και η πόλη «outsider» που έγινε sold out Facebook Twitter
Κέρκυρα Φωτ.: Unsplash

Οι top προορισμοί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, στο δίκτυο του εσωτερικού από τη βάση της AEGEAN στην Αθήνα, οι πτήσεις από σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου έως και το Μεγάλο Σάββατο καταγράφουν πληρότητα που ξεπερνά το 80%, ενώ η κίνηση της επιστροφής καταγράφει ήδη πληρότητες που ξεπερνούν το 90% και κορυφώνεται την Τρίτη 7 Μαΐου, οπότε μεταφέρεται και η αργία του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Αντίστοιχη καταγράφεται και η εξέλιξη της κίνησης από τη δεύτερη μεγαλύτερη βάση της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, όπου στο δίκτυο του εσωτερικού οι πληρότητες είναι αυξημένες, αγγίζοντας το 90% με τις πτήσεις της επιστροφής να είναι ήδη γεμάτες.

Ειδικότερα, στους top προορισμούς εντός Ελλάδας συμπεριλαμβάνονται Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία, Ιωάννινα, Ζάκυνθος, Κως με αφετηρία την Αθήνα και Κως, Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη, Ρόδος και Λήμνος από τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. 

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα και η πόλη «outsider» που έγινε sold out Facebook Twitter
Μαρρακές Φωτ.: Unsplash

Στο δίκτυο εξωτερικού, τώρα, από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, οι πληρότητες είναι αρκετά αυξημένες συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεκινώντας από 75% έως 82% με την κίνηση να κορυφώνεται από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» η μέση πληρότητα των διεθνών πτήσεων κυμαίνεται από 80%  έως 86%.

Το Μαρρακές αποτελεί, εδώ, φέτος top προορισμό από τη βάση της Αθήνας και ακολουθούν Λισαβώνα, Μάλαγα, Νάπολη, Παρίσι και Στοκχόλμη, ενώ από τη βάση της Θεσσαλονίκης ψηλά στη λίστα προτίμησης των Ελλήνων ταξιδιωτών βρίσκονται αντίστοιχα Παρίσι, Βαρκελώνη, Ρώμη, Λάρνακα, Βερολίνο και Φρανκφούρτη. Να σημειωθεί δε πως οι πτήσεις από και προς το Μαρρακές εδώ και εβδομάδες παρουσιάζουν πληρότητα που αγγίζει σχεδόν το 100% κατά τις ημέρες του Πάσχα!

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα και η πόλη «outsider» που έγινε sold out Facebook Twitter
Ρόδος. Φωτ.: Unsplash

Επίσης, δρομολόγια, όπως Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Αθήνα - Ηράκλειο, Αθήνα - Ρόδος και Αθήνα - Χανιά έχουν την τάση να συγκεντρώνουν αντίστοιχα υψηλές πληρότητες, παρόλο που η εταιρεία λαμβάνοντας ιδιαίτερη μέριμνα για τις μετακινήσεις ειδικών κατηγοριών επιβατών όπως φοιτητές, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί κ.λπ. έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των  προσφερόμενων θέσεων προσθέτοντας επιπλέον συχνότητες. 

Οι Έλληνες επιλέγουν πλέον λιγότερο πολυσύχναστους προορισμούς για αργίες και τριήμερα

Εξετάζοντας τα επιμέρους στοιχεία, αλλά και τις επιλογές των ταξιδιωτών κατά τα τριήμερα και τις αργίες της φετινής χρονιάς, διαπιστώνεται ότι πλέον οι Έλληνες έχουν την τάση, να επιλέγουν λιγότερο προβεβλημένους ή πολυσύχναστους προορισμούς, και να «δοκιμάζουν» νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες, ενώ προχώρησαν στις κρατήσεις των εισιτηρίων τους αρκετά νωρίτερα, αξιοποιώντας και τις ευκαιρίες των προσφορών. 

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα και η πόλη «outsider» που έγινε sold out Facebook Twitter
Λισαβώνα Φωτ.: Unsplash

Ωστόσο κανείς μπορεί να βρει ακόμη και σήμερα «ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής» για διάφορους προορισμούς, όπως τη Βαρσοβία, το Κάιρο, το Μπρίστολ, ή το Μόναχο στο δίκτυο του εξωτερικού, αλλά και για συγκεκριμένες πτήσεις προς την Πάρο, τη Μήλο αλλά και τη Μύκονο στο δίκτυο του εσωτερικού.

Πάντως το φετινό Πάσχα παρουσιάζει αντίστοιχη δυναμική και ζήτηση σε σχέση με το περσινό, παρά το γεγονός ότι το 2023 το Καθολικό και το Ορθόδοξο Πάσχα απείχαν χρονικά μια μόνο εβδομάδα, σε αντίθεση με φέτος όπου το διάστημα που μεσολάβησε ήταν πολύ μεγαλύτερο, αποτυπώνοντας την αυξημένη διάθεση και δυναμική των Ελλήνων ταξιδιωτών.  

Ταξίδια
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

48 ώρες στην Κοζάνη

Ταξίδια / 48 ώρες στην Κοζάνη

Στην Κοζάνη ξεκινάμε από την κεντρική πλατεία, επισκεπτόμαστε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, περνάμε από τη λίμνη Πολυφύτου και αφού διασχίσουμε την Υψηλή Γέφυρα πάμε προς Βελβεντό - τον Μάρτη, που ανθίζουν οι ροδακινιές, είναι όνειρο.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
48 ώρες στη Χαϊδελβέργη

Ταξίδια / 48 ώρες στη Χαϊδελβέργη

Στη μεσαιωνική πόλη ανεβαίνουμε στο Κάστρο, χορεύουμε πάνω σε ένα τεράστιο βαρέλι, χαιρετάμε τη «μαϊμού της γέφυρας», επισκεπτόμαστε τη Φοιτητική Φυλακή, φυσικά πίνουμε μπίρες και ακολουθούμε τον «Δρόμο των Φιλοσόφων» - και όπου μας βγάλει.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
 48 ώρες στο Ξυλόκαστρο και στην Αρχαία Σικυώνα

Ταξίδια /  48 ώρες στο Ξυλόκαστρο και στην Αρχαία Σικυώνα

Στο Ξυλόκαστρο, αφού κάνουμε βόλτα στο δάσος του Πευκιά, περπατάμε στην περατζάδα του παραλιακού δρόμου, και πεταγόμαστε στους άγνωστους αλλά ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Σικυώνας.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
 48 ώρες στον Πύργο και στην Αρχαία Ολυμπία

Ταξίδια /  48 ώρες στον Πύργο και στην Αρχαία Ολυμπία

Σε αυτή την περιοχή της Ηλείας κάνουμε βόλτα στο κέντρο του Πύργου, επισκεπτόμαστε τον Ναό του Δία στην Ολυμπία, το Στάδιο και θαυμάζουμε τον Ερμή του Πραξιτέλη και τη Νίκη του Παιωνίου στο αρχαιολογικό της μουσείο.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Λιουμπλιάνα

Ταξίδια / Λιουμπλιάνα: Μια ατμοσφαιρική πρωτεύουσα «τσέπης»

Σε αυτήν τη μεσαιωνική πόλη περιφερόμαστε σε ινσταγκραμικές γέφυρες, τρώμε χωρίς ενοχές παγωτά, ζυμαρικά και σούπες, απολαμβάνουμε την πανοραμική θέα από το κάστρο και κάνουμε ευχές - μπορεί να πραγματοποιηθούν.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
«Η πραγματική ζωή βρίσκεται στα απλά»

Ταξίδια / «Η αίσθηση που σου χαρίζει η ζωή στο νησί είναι ασύγκριτη»

Η Ασπασία-Σοφία Παστρικού σπούδασε Μηχανολογία στην Αγγλία, θέλοντας να γίνει μηχανικός στη Formula 1, όμως έπειτα από πολλά χρόνια περιπλάνησης επέστρεψε στο νησί της, την Κω, και ασχολήθηκε με τα βότανα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ