ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΛΕΒΟΥΝ

Οι κλοπές με θύματα τουρίστες είναι κάτι το συνηθισμένο. Λάβετε τα μέτρα σας. Μην κυκλοφορείτε «φορτωμένοι» με όλα τα χρυσαφικά σας. Μην κρατάτε τη φωτογραφική σας μηχανή ή βιντεοκάμερα από το κορδόνι. Σακίδιο ή τσάντα, πάντοτε μπροστά σας. Οι πόλεις που ακολουθούν κατέχουν τα σκήπτρα στις κλοπές.

1. ΚΙΝΓΚΣΤΟΝ/ ΤΖΑΜΑΪΚΑ
2. ΡΙΟ/ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
3. ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ
3. ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
4. ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ
5. ΡΩΜΗ
6. ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
7. ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ
8. ΚΑΡΑΚΑΣ
9. ΜΠΑΝΓΚΟΚ
10. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Η Emirates εγκαινίασε τη χρήση κινητών τηλεφώνων στη διάρκεια των πτήσεων. Οι χρεώσεις θα έρχονται με τον μηνιαίο λογαριασμό και αν ξεχαστείτε μιλώντας... θα σας στοιχίσει περισσότερο από το αν σας συνόδευε.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

«Για να έχει η Ελλάδα δικαίωμα στο μέλλον, θα πρέπει να ακολουθήσει το μοντέλο ανάπτυξης εκείνο το οποίο της διασφαλίζει ένα κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον ασφαλές, βιώσιμο, ικανό να ενώσει διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικούς πολιτισμούς, διαφορετικές νοοτροπίες και διαφορετικές προσεγγίσεις κάτω από την ίδια ομπρέλα. Την ομπρέλα αυτού που σήμερα ονομάζουμε σύγχρονος ελληνικός τουρισμός». Άρης Σπηλιωτόπουλος, υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης

ΛΟΝΔΙΝΟ: ΝΕΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ AEGEAN

Ολοκαίνουργια AIRBUS A320/321 παραλαμβάνει η AEGEAN, ενισχύει το δίκτυό της και συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία, με την έναρξη του νέου θερινού προγράμματος πτήσεων 2008. Από 15 Μαΐου, η Aegean εγκαινίασε 2 καθημερινές πτήσεις προς και από Λονδίνο, που θα εκτελούνται με τα ολοκαίνουργια AIRBUS A321 195 θέσεων. Με την κίνηση αυτή η AEGEAN θα καλύπτει πλέον τον δημοφιλέστερο προορισμό εξωτερικού αλλά και συνολικά 6 από τους 7 μεγαλύτερους προορισμούς εξωτερικού από την Αθήνα.

Τα ωράρια των πτήσεων καλύπτουν με ιδανικό τρόπο την αεροπορική σύνδεση με το Λονδίνο, με αναχωρήσεις στις 07:30 και 17:10 από Αθήνα και αντίστοιχα από Λονδίνο στις 10:20 και 20:00 το βράδυ.

Το αεροδρόμιο Stansted προς το οποίο θα εκτελούνται οι πτήσεις ανήκει στην BAA, αποτελεί τον πιο σύγχρονο αεροσταθμό του Λονδίνου και είναι το τρίτο σε κίνηση αεροδρόμιο της Αγγλίας, με διακίνηση 23,8 εκατομμύρια επιβάτες προς 158 προορισμούς. To Stansted έχει εξαιρετική σιδηροδρομική σύνδεση με το κέντρο της πόλης ενώ παράλληλα προσφέρει ταχύτατη πρόσβαση στο City (οικονομικό κέντρο του Λονδίνου). Με την επιλογή αυτή αυξάνεται η αξιοπιστία αναχώρησης των πτήσεων ενώ η ταξιδιωτική εμπειρία είναι πιο ευχάριστη και ξεκούραστη.

NΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ Α380

Ίσως είναι ό,τι πιο άσχημο πετάει, μπορεί να μην πετάξει στην Ελλάδα ποτέ, παρ' όλα αυτά είναι ό,τι πιο εξελιγμένο έχει εμφανιστεί στον αέρα, μιλώντας φυσικά για μετακινήσεις ταξιδιωτών. Πετά ήδη σε τέσσερις πόλεις (Σιγκαπούρη, Σίδνεϋ, Λονδίνο, Τόκιο) με τα χρώματα της Singapore Airlines, ενώ ετοιμάζεται να απογειωθεί το φθινόπωρο για ΗΠΑ, με τα χρώματα της Emirates. Το νέο αεροσκάφος της AIRBUS προσφέρει στους επιβάτες του, ανέσεις και νέα συστήματα ψυχαγωγίας που κάνουν πιο εύκολα τα πολύωρα ταξίδια.

Το καμάρι της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας δύσκολα θα προσγειωθεί σε ελληνικό αεροδρόμιο, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχη κατασκευαστική πρόβλεψη υποδοχής του. Άρα όσοι θέλουν να ταξιδέψουν με το μεγαλύτερο υπάρχον «σιδερένιο πουλί» μπορούν να επιλέξουν την πτήση Q 636 από Σιγκαπούρη στις 4 π.μ. για το αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΣΕΤΕ)

Μετά τις αρχαιρεσίες της 16ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (22.05.08), η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ είναι η εξής:
Πρόεδρος: Αγγελόπουλος Νίκος, Aldemar Hotels & Spa
Αντιπρόεδροι: Α’ αντιπρόεδρος, Ανδρεάδης Ανδρέας, πρόεδρος ΠΟΞ / Βασιλάκης Θεόδωρος, Hertz & Αegean Airlines / Βερνίκος Γιώργος, Vernicos Yachts, μέλος Δ.Σ. ΕΠΕΣΤ / Γκολέμης Στέλιος, Όμιλος Εταιρειών Goldair Α.Ε. / Ευαγγέλου Ιωάννης, πρόεδρος ΗΑΤΤΑ / Καψή Ντία, Capsis Hotels & Resorts / Πολυκράτης Στέλιος, πρόεδρος ΣΕΕΔΔΕ
Αντιπρόεδρος οικονομικών: Κωνσταντινίδης Κώστας, Αίθριον Παλάς A.E.
Γενικός γραμματέας: Κούμανης Τάσος, πρόεδρος ΣΕΟΕΣ, Χenia Εκθέσεις Συνέδρια Α.Ε.
Αναπλ. γενική γραμματέας: Μαμιδάκη Τζίνα, bluegr Mamidakis Hotels

THAI ME BOEING 777 300ΕR ΓΙΑ ΜΠΑΝΓΚΟΝΓΚ

travel_tipssm114_204Κάπως έτσι (βλ. φωτό) θα έπρεπε να είναι οι θέσεις των αεροπορικών εταιρειών στην οικονομική θέση και στα σίγουρα όχι όπως στα JUMPO 747 διαφόρων εταιρειών.

ΚΑΡΤΕΣ ΜΙΛΙΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Μια σοφή και ιδιαίτερα χρήσιμη κίνηση είναι η έκδοση κάρτας μιλίων. Ακόμη κι αν δεν πετάτε πολύ συχνά μπορείτε να ωφεληθείτε με προνομιακή αντιμετώπιση για τα δώρα και βαριά αναμνηστικά που κουβαλάτε πίσω στην πατρίδα (μεγαλύτερο επιτρεπόμενο βάρος αποσκευής). Μπορείτε επίσης να διαλέξετε τη θέση που θα καθίσετε πριν την ημέρα της πτήσης. Η εγγραφή πραγματοποιείται στα sites των αεροπορικών εταιρείων.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 5*

Προτιμάτε πάντοτε (εκτός Ευρώπης - ΗΠΑ) διαμονή σε 5* ξενοδοχείο ακόμη και με σχετική επιβάρυνση. Η διαφορά στην τιμή είναι αστεία για τη διαφορά στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.