Get Lost: Μια νέα υπηρεσία σάς ταξιδεύει στο άγνωστο (κυριολεκτικά)

Get Lost: Μια νέα υπηρεσία σάς ταξιδεύει στο άγνωστο (κυριολεκτικά) Facebook Twitter
Μέσω της υπηρεσίας Get Lost μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο περιβάλλοντος που θέλετε για την ταξιδιωτική σας περιπέτεια: ζούγκλα, έρημος, βουνό ή παραλία. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν εκείνοι και μόνο εκείνοι θα ξέρουν που θα καταλήξετε.
0

Τα περισσότερα οργανωμένα ταξίδια εμπειριών στην άγρια φύση περιλαμβάνουν συνήθως την οδήγηση σε ημι-απομακρυσμένες περιοχές, μαζί με έναν οδηγό που ξέρει τα κατατόπια της περιοχής όπου θα βρεθείτε μαζί με μια ομάδα κι άλλων ανθρώπων, για να γίνει έτσι καλύτερη και η παρέα και η παραμονή. Επίσης, σε όλες τις περιπτώσεις, στην τιμή ενός τέτοιου ταξιδιού συμπεριλαμβάνονται συνήθως και τα πολύτελή καταλύματα που με τη σειρά τους συμπληρώνουν την εμπειρία του μοδάτου «glamping». Η υπηρεσία «Get Lost» είναι λίγο πολύ το αντίθετο. Λειτουργεί κάπως έτσι: σας αφήνουν σε έναν άγνωστο προορισμό, σε μια αγνωστη γη ενώ εσείς πρέπει να εξερευνήσετε την περιοχή για να βρείτε το δρόμο σας μέσω διαφόρων σημείων ελέγχου. Για μια εβδομάδα, το μόνο πράγμα που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θα είναι το μυαλό και οι αντοχές σας. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός σας θα είναι ελάχιστος: μόνο κάποια εργαλεία πλοήγησης (όχι κινητό) για να φτάσετε εκεί που πρέπει. Μπορείτε, φυσικά, να επιλέξετε τον τύπο περιβάλλοντος που θέλετε για την περιπέτειά σας: ζούγκλα, έρημος, βουνό ή παραλία. Αλλά αυτό θα είναι το μόνο πράγμα που θα γνωρίζετε. Όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο, δεν θα ξέρετε τον προορισμό σας, δεν θα ξέρετε τι ρούχα θα πρέπει να έχετε μαζί σας για να αντέξετε σε όλες τις πιθανές καιρικές συνθήκες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ταξιδέψετε πολύ μακριά και όταν φτάσετε στο στόχο σας, θα πρέπει, όχι μόνο, να υπερνικήσετε όλες τις πιθανές αντιξοότητες μέχρι να βρείτε το (σωστό) δρόμο σας, αλλά και να αντιμετωπίσετε το ανοιχτό φυσικό περιβάλλον που θα σας φιλοξενήσει.

Get Lost: Μια νέα υπηρεσία σάς ταξιδεύει στο άγνωστο (κυριολεκτικά) Facebook Twitter
Αφού καθένα από τα περιβάλλοντα (πολικό, παραλιακό, ζούγκλα, έρημος) προσφέρεται σε μια σειρά διαφορετικών χωρών, αυτό σημαίνει ότι οι τελικοί προορισμοί που πιθανόν να ταξιδέψετε είναι όχι μόνο άγνωστοι αλλά και πάρα πολλοί.

Βασιζόμενοι στο παλιό γνωμικό που λέει «κάποιες φορές πρέπει να χαθείς για να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό» η Get Lost υπηρεσία μοιάζει σαν την απόλυτη εμπειρία που θα βοήθησει κάποιους να αποσυνδεθούν, να ασχοληθούν με τη στιγμή της ζωής που κυλάει μπροστά τους, να ωθήσουν τους εαυτούς τους έτσι ώστε να επιτύχουν μια πραγματικά υπέροχη αίσθηση ικανοποίησης. Η Black Tomato είναι η ταξιδιωτική εταιρεία που κρύβεται πίσω από την υπηρεσία του Get Lost. Είναι μια βρετανική εταιρεία που έχει βάση στην Αμερική, βραβευμένη για τις ταξιδιωτικές της καινοτομίες της, η οποία προσφέρει εκπληκτικές και πρωτοποριακές ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο. Έτσι, λοιπόν, το Get Lost σάς φέρνει σε άγνωστους προορισμούς και σας χρεώνει την εξερεύνηση του δρόμου σας μέσα απ' αυτόν. Ξεκινώντας από το αίσθημα της πραγματικής απώλειας, θα ξεκινήσετε (κάτω από το συνεχή έλεγχο μιας ειδικής ομάδας υποστήριξης) να βρείτε την εσωτερική σας δύναμη, τις πεποιθήσεις και το πάθος για να οδηγήσετε τον εαυτό σας στο τέλος του ταξιδιού. Όπως λέει και η εταιρεία «Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναλάβετε την ευθύνη να κάνετε ένα Get Lost ταξίδι, χωρίς να ξέρετε που πηγαίνετε ή τι χρειάζεστε. Η Black Tomato θα φροντίσει για όλα τα υπόλοιπα. Η μοναδική πληροφορία που θα έχετε θα είναι η ώρα αναχώρησής σας από το αεροδρόμιο. Εκεί θα μάθετε τι πρόκειται να ακολουθήσει».

Get Lost: Μια νέα υπηρεσία σάς ταξιδεύει στο άγνωστο (κυριολεκτικά) Facebook Twitter
Για να σχεδιάσετε ένα ταξίδι, θα πρέπει πρώτα να δεσμευθείτε στην εμπειρία της Get Lost υπηρεσίας, η οποία θα απαιτήσει από εσάς να ταξιδέψετε χωρίς να γνωρίζετε τον προορισμό σας.

Ακολουθώντας επτά βασικά βήματα μπορείτε να σχεδιάσετε μια πρώτη ιδέα του «φανταστικού» ταξιδιού σας. Η υπηρεσία λειτουργεί κάπως έτσι: αρχικά συμπληρώνετε μια φόρμα και κάνετε αίτηση. Ένας ειδικός της εταιρείας θα υπολογίσει πόσο πολύ είστε διαθετιμένοι να χαθείτε μέσα στη φύση. Η μόνη επιτρεπόμενη επιλογή σας είναι το φυσικό περιβάλλον στο οποίο επιθυμείτε να αφεθείτε μόνοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθένα από τα περιβάλλοντα (πολικό, παραλιακό, ζούγκλα, έρημος) προσφέρεται σε μια σειρά διαφορετικών χωρών, άρα οι τελικοί προορισμοί που θα ταξιδέψετε είναι άγνωστοι μέχρι να φτάσετε. Εναλλακτικά, αν θέλετε, μπορείτε να το αφήσετε τελείως στην τύχη και αφήσετε την εταιρεία να επιλέξει που θα πάτε, χωρίς να δηλώσετε σε τι φυσικό περιβάλλον θέλετε να χαθείτε. Όπως, υποστηρίζει η εταιρεία αυτή είναι η επιτομή της ιδέας του Get Lost. Ανάλογα με το έδαφος στο οποίο θα καταλήξετε, η Black Tomato θα σας δώσει συμβουλές και θα οργανώσει συνεδρίες κατά την άφιξή σας, δημιουργόντας έτσι μια πετυχημένη πρόταση περιπέτειας. Στον προορισμό σας φτάνετε με ιδιωτική μεταφορά και εκεί σας εξοπλίζουν με τα απαραίτητα του ταξιδιού σας. Όλη το ταξίδι σας θα παρακολουθείται στενά από τις έμπειρες ομάδες της Black Tomato ως δίχτυ ασφαλείας. Δεν θα τις βλέπετε, αλλά θα είναι πάντα σε θέση να σας βλέπουν εκείνες.

Κάθε μέρα θα χρησιμοποιείτε το μυαλό και τις αντοχές σας για να σχεδιάσετε το δρόμο σας μέσα από μια σειρά χαρτογραφημένων σημείων ελέγχου έχοντας στην κατοχή σας την πρωτοποριακή τεχνολογία πλοήγησης της what3words. H what3words έχει χωρίσει τον κόσμο σε ένα πλέγμα τετραγώνων 3x3 χιλιοστών και σε κάθε τετραγωνάκι έχουν εκχωρήσει μία μοναδική διεύθυνση τριών λέξεων. Αυτό το νέο πρωτοποριακό σύστημα σας επιτρέπει να περιηγηθείτε, χωρίς σύνδεση, με απίστευτη ακρίβεια, ακόμη και σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της γης. Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής σας, θα αποκομίσετε και την ανταμοιβή σας - μια μοναδική γιορτή και ξεκούραση στο τοπίο (χωρίς το άγχος της εξερεύνησης), κάτι βαθύτατα προσωπικό και προσαρμοσμένο σε εσάς. Σαμπάνια; Χαβιάρι; Μια μέρα στο σπα; Ποιός ξέρει. Σίγουρα, θα πάρετε πίσω το κινητό σας και θα στείλετε μια φωτογραφία στο Instagram που θα δείχνει ότι τα καταφέρατε, αλλά και πάλι δεν μπορεί να είστε σίγουροι πόσα likes θα πάρει. Μια ενδεικτική τιμή για ένα τόσο περιπετειώδες ταξίδι ξεκινάει από 30.000 δολάρια. Η ιδέα είναι τρελή, αλλά εμένα μου αρέσει πολύ. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Black Tomato

Ταξίδια
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νησί της Ιάβας: Ένας μυστηριώδης προορισμός, όπου η βανίλια της ορχιδέας ανθίζει μόνο για μια μέρα

Ταξίδια / Νησί της Ιάβας: Ένας μυστηριώδης προορισμός, όπου η βανίλια της ορχιδέας ανθίζει μόνο για μια μέρα

Για τα Νuii Almond & Java Vanilla και Nuii White Chocolate & Java Vanilla το εξωτικό άρωμα βανίλιας Ιάβας αιχμαλωτίζεται σε μία στρώση σοκολάτας γάλακτος ή λευκής σοκολάτας, μαζί με μια γενναιόδωρη μερίδα τραγανού αμυγδάλου.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/03 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στην Ινδονησία που κράτησε επτά μήνες

Ταξίδια / Ένα συγκλονιστικό ταξίδι επτά μηνών στην Ινδονησία

Ο 31χρονος Δημήτρης μιλάει με την Άννα Κόκορη για το μεγάλο του ταξίδι στην Ινδονησία, τους ανθρώπους που γνώρισε, τα ιδιαίτερα ηχοτοπία που συνάντησε, την κουλτούρα, την καθημερινότητα και φυσικά το φαγητό.
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ
Φώτης Βαλλάτος

Οι Αθηναίοι / Φώτης Βαλλάτος: Έχω πάει σε περίπου εβδομήντα πέντε χώρες. Δεν είναι πολλές.

Τravel editor του «Blue Magazine», συνδιοργανωτής του Saristra Festival. Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Πάτρα και στην Κεφαλονιά. Παρότι τα τελευταία χρόνια περνάει μόλις τριάντα μέρες τον χρόνο στην πόλη, έχει τη φήμη του αθηναιολόγου.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 03/04 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Στην Κένυα των ακροτήτων

Ταξίδια / Στην Κένυα των ακροτήτων

Ο Γιώργος Σούλης έκανε ένα αξέχαστο ταξίδι στην Κένυα, από τις φαβέλες και τους ουρανοξύστες του Ναϊρόμπι μέχρι την άγνωστη για τους τουρίστες επαρχία, βιώνοντας συνθήκες περασμένων δεκαετιών αλλά με χαρούμενους ανθρώπους γύρω του.
M. HULOT

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ