Το βρετανικό Post Office έκανε λίστα με τους δέκα φτηνότερους ταξιδιωτικούς οδηγούς της Ευρώπης

Το βρετανικό Post Office έκανε λίστα με τους δέκα φτηνότερους ταξιδιωτικούς οδηγούς της Ευρώπης Facebook Twitter
Sunny Beach, Βουλγαρία
0

Κάθε χρόνο το Post Office της Μεγάλης Βρετανίας εξετάζει το κόστος από κλασικά καλοκαιρινά πακέτα διακοπών με βάσει το συνολικό κόστος 10 "κριτηρίων", συμπεριλαμβανομένων ενός καφέ, μιας μπύρας, αγορά εντομοαπωθητικού, μιας εφημερίδας, αντηλιακού και γεύμα τριών πιάτων για δύο άτομα. Η έρευνα γίνεται σε 20 δημοφιλής προορισμούς στην Ευρώπη. 

Το ίδιο έκανε και φέτος. Αν και είναι γνωστό πως οι Βρετανοί λατρεύουν την Ελλάδα και την επιλέγουν σταθερά μέσα στα χρόνια, να σημειωθεί πως στο τωρινό Top 10 η χώρας μας καταλαμβάνει όχι, όχι δύο, αλλά τρεις θέσεις, όπως προκύπτει από την σχετική έρευνα. Οι τρεις πιο ακριβοί προορισμοί αναδείχθηκαν το Sorrento στην Ιταλία, το Nice στη Γαλλία και το San Antonio στην Ίμπιζα. 

Αυτοί είναι οι 10 φθηνότεροι καλοκαιρινοί προορισμοί που συνιστά για το 2016 στους Βρετανούς (από τον Independent): 

1. Sunny Beach, Βουλγαρία- Κόστος: € 51.50 

Ως συνήθως σε τέτοιες έρευνες, σχεδόν πάντα "πρωταθλήτρια" βγαίνει η Ανατολική Ευρώπη. Σε αυτό το βουλγαρικό θέρετρο, μια μπύρα κοστίζει λίγο παραπάνω από 1 ευρώ. 

2. Algarve, Πορτογαλία- Κόστος: € 58.30
Η περιοχή αποτελεί μια καλά κρυμμένη απόλαυση, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Ένα γεύμα για δύο εκεί κοστίζει περίπου 21 ευρώ. 

3. Λεμεσός, Κύπρος- Κόστος: € 64.22
Παρόλο που έχει τη φήμη ενός υψηλού κόστους ζωής, η Λεμεσός είναι ο τρίτος πιο φθηνός καλοκαιρινός προορισμός διακοπών. 

4. Costa del Sol, Ισπανία- Κόστος: € 65.24
Ανέκαθεν αγαπημένος προορισμός για τους Βρετανούς, το Costa del Sol σερβίρει καφέ με μόλις 1 ευρώ. 

5. Gijón, Ισπανία- Κόστος: € 75.60

Αν και φημισμένη για τον μηλίτη της, αυτή η πόλη προσφέρει μπύρα με περίπου 2 ευρώ. 

6. Costa Blanca, Ισπανία- Κόστος: € 77.19

Μια πανέμορφη περιοχή της Ισπανίας όπου ένα δείπνο για δύο κοστίζει μόνο 18 ευρώ.

7. Κρήτη, Ελλάδα- Κόστος: € 78.28

Τα ελληνικά νησιά θεωρούνται καλή επένδυση το φετινό καλοκαίρι- ένα γεύμα τριών πιάτων για δύο στην Κρήτη κοστίζει περίπου 32.5 ευρώ.  

8. Ζάκυνθος, Ελλάδα- Κόστος: € 80.13

Ένα ελληνικό νησί ακόμη, διάσημο για τις παραλίες του. 


9. Porec, Κροατία- Κόστος: € 80.78

Σε ένα από το πιο ζωντανά θέρετρα της Κροατίας, μια μπύρα κοστίζει περίπου 2 ευρώ. 

10. Κεφαλλονιά, Ελλάδα- Κόστος: € 84.89

Η Κεφαλλονιά ήταν το νησί με το καλύτερο κρασί στον οδηγό με τα καλύτερα ελληνικά νησιά κι ένα ποτήρι εδώ κοστίζει περίπου 3 ευρώ. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιουμπλιάνα

Ταξίδια / Λιουμπλιάνα: Μια ατμοσφαιρική πρωτεύουσα «τσέπης»

Σε αυτήν τη μεσαιωνική πόλη περιφερόμαστε σε ινσταγκραμικές γέφυρες, τρώμε χωρίς ενοχές παγωτά, ζυμαρικά και σούπες, απολαμβάνουμε την πανοραμική θέα από το κάστρο και κάνουμε ευχές - μπορεί να πραγματοποιηθούν.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
«Η πραγματική ζωή βρίσκεται στα απλά»

Ταξίδια / «Η αίσθηση που σου χαρίζει η ζωή στο νησί είναι ασύγκριτη»

Η Ασπασία-Σοφία Παστρικού σπούδασε Μηχανολογία στην Αγγλία, θέλοντας να γίνει μηχανικός στη Formula 1, όμως έπειτα από πολλά χρόνια περιπλάνησης επέστρεψε στο νησί της, την Κω, και ασχολήθηκε με τα βότανα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
«Η ζωή στο βουνό σού δείχνει τι πραγματικά χρειάζεσαι»

Oι Γειτονιές της Ελλάδας / «Η ζωή στο βουνό σού δείχνει τι πραγματικά χρειάζεσαι»

Ένα νέο ζευγάρι, η Μελίνα Παπαδοπούλου και ο Κωνσταντίνος Βασιλάκης, έχουν κάνει σπίτι τους το Καπέσοβο και μας μιλούν για την καθημερινότητα σε ένα από τα πιο όμορφα Ζαγοροχώρια.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
48 ώρες στο Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο

Ταξίδια / 48 ώρες στο Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο

Στους δύο διατηρητέους οικισμούς του Πάπιγκου κάνουμε ιππασία και ράφτινγκ, μια στάση στις «κολυμπήθρες», και μπάνιο, αν ο καιρός το επιτρέπει. Φυσικά, απολαμβάνουμε ζαγορίσιες πίτες, ντόπια τυριά, κρασιά και τσίπουρα.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
«Εδώ νιώθω πραγματικά ελεύθερος, δημιουργικός και κοντά στις ρίζες μου»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Όταν ζεις σε μια απομακρυσμένη κοινωνία, αρχίζουν να σε ενδιαφέρουν τα πάντα»

Ο Χρήστος Τσιαμπόκαλος άφησε τα ξενύχτια της Αθήνας, μετακόμισε στο χωριό των γονιών του, τη Βαλαώρα στα Άγραφα, και έγινε κτηνοτρόφος, κάνοντας πράξη το όνειρο ζωής.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ