ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αν θέλετε να γίνετε καλύτεροι στη δουλειά σας, κοιμηθείτε

Αν θέλετε να γίνετε καλύτεροι στη δουλειά σας, κοιμηθείτε Facebook Twitter
EPA
0

Γνωρίζετε ότι αν για δύο εβδομάδες κοιμάστε μόνο 5 ώρες, θα έχετε την ίδια απόδοση στη δουλειά σας όμοια με αυτήν που θα είχατε αν το πρωινό σας ήταν ένα μπουκάλι κρασί;


Κι όμως, ο ύπνος για τουλάχιστον επτά ώρες είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να φροντίσει ένας εργαζόμενος προκειμένου να βελτιώσει την παραγωγικότητά του, όπως αναφέρει ο Νίκος Κακαβούλης, Γενικός Διευθυντής Thrive Global Greece.

«Η ευεξία είναι πολύ σημαντική για την αποδοτικότητα μάς, ίσως πιο σημαντική από την εκπαίδευση», υπογραμμίζει ο κ.Κακαβούλης, εξηγώντας ότι επηρεάζει όλα όσα κάνουμε.

Για τον λόγο αυτό οι εταιρείες άρχισαν να ψάχνουν τρόπους να βελτιώσουν την ευεξία των εργαζομένων.

Η Thrive Global Greece έχει στόχο να βοηθήσει τους εργαζόμενους να μάθουν πως φροντίζουν τους εαυτούς τους: «Να βάζουν προτεραιότητες, να κοιμούνται σωστά, να διαχειρίζονται τις σχέσεις τους».

«Η αντίληψη ότι όσο λιγότερο κοιμάσαι ή όσο περισσότερο δουλεύεις είναι μια από τις βασικές παρανοήσεις», σημειώνει ο κ. Κακαβούλης, προσθέτοντας πως η διατροφή και η άσκηση δεν αρκούν. 

Ενδιαφέρονται όμως, οι εταιρείες στην Ελλάδα, σε χαλεπούς καιρούς, να επενδύσουν σε προγράμματα ευεξίας;

«Δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος από αυτήν, που ο εργοδότης αδυνατεί να δώσει αυξήσεις και μπόνους, για να δείξει με αυτόν τον τρόπο πόσο νοιάζεται για τους εργαζόμενούς τους», απαντά ο κ.Κακαβούλης. «Ναι, οι ελληνικές εταιρείες ενδιαφέρονται».


Όπως λέει, οι εργαζόμενοι που έχουν γεννηθεί μετά το 1980 - οι λεγόμενοι Millennials - προτιμούν να εργάζονται σε ένα περιβάλλον που νοιώθουν ότι τους προσέχουν, παρά να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια για περισσότερα χρήματα.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσο άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ