Θα πίνατε καφέ με μπρόκολο;

Θα πίνατε καφέ με μπρόκολο; Facebook Twitter
0

Όσοι δεν τρώνε μπρόκολο, μπορούν να αποκομίσουν τα οφέλη του για την υγεία χάρη σε μια νέα έκδοση σε σκόνη που αναμιγνύεται σε smoothies, ψητά και καφέ.

Τεμάχια μπρόκολου, που θεωρούνται ακατάλληλα λόγω εμφάνισης για να πουληθούν σε καταστήματα, έχουν μετατραπεί σε σκόνη από την αυστραλιανή κυβερνητική υπηρεσία επιστημών CSIRO και τον αγροτικό όμιλο Hort Innovation.

Κάθε δύο κουταλιές της σούπας, περιέχουν περίπου μία μερίδα μπρόκολου, που είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Β6, βιταμίνης Ε και μαγγανίου.

Μια καφετέρια της Μελβούρνης άρχισε να πειραματίζεται με τη σκόνη την οποία σερβίρει σε καφέδες.

Ο γενικός διευθυντής της Hort Innovation, John Lloyd, λέει ότι η σκόνη είναι επίσης ιδανική για smoothies, σούπες και ψημένα προϊόντα και γενικά έχει ένα διευρυμένο πεδίο χρήσης στην καθημερινή διατροφή.

«Οι έρευνες δείχνουν ότι ο μέσος Αυστραλός δεν τρώει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη λαχανικών την ημέρα και ότι επιλογές όπως η σκόνη μπρόκολου θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος», ανέφερε την Τετάρτη.

Η σκόνη και μια ποικιλία σνακ, αναπτύσσονται ως μέρος ενός ερευνητικού έργου που στοχεύει στη μείωση των φυτικών αποβλήτων δημιουργώντας υγιεινά προϊόντα διατροφής από λαχανικά που θεωρούνται «άσχημα» για τα ράφια.

Ο επικεφαλής ερευνητής του προγράμματος CSIRO δήλωσε ότι το επόμενο βήμα ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη της σκόνης και η δοκιμή της σε μια ευρύτερη ομάδα καταναλωτών.

Η ομάδα του πρότζεκτ συζητά για πιθανές εμπορικές εφαρμογές με καλλιεργητές και ομάδες παραγωγών σε όλη την Αυστραλία που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τη σκόνη στην αγορά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυρία Μαρία, ο κύριος Νίκος και μια ιστορία αγάπης με μια μηχανή ποπκόρν

Living / Πενήντα καλοκαίρια χωρίς ρεπό, με μαλλί της γριάς και ψημένο καλαμπόκι

Ο κύριος Νίκος έχει προλάβει την εποχή που το γλειφιτζούρι κοκοράκι ήταν συνώνυμο του πρώτου ραντεβού. Μετά από δεκαετίες στους δρόμους, δεν μπορεί να φανταστεί καλοκαίρι χωρίς πανηγύρι και χωρίς το μηχάνημα του ποπκόρν.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
CHECK Ένα πρωί αναζητήσαμε πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Living / Birdwatching στην Αθήνα: Παρατηρώντας πρωί-πρωί πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Το birdwatching στην πόλη μας είναι πολύ πιο δημοφιλές από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι ξένοι το λατρεύουν, και παίρνουν τα πάρκα και τα βουνά για να ανακαλύψουν τσαλαπετεινούς και κουκουβάγιες, σε ένα «κυνήγι» με τα κιάλια που κάνει το συγκεκριμένο τουρ από τα πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα.
M. HULOT
Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρτίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ