Τα κέντρα αποτοξίνωσης εργασίας είναι γεγονός

Τα κέντρα αποτοξίνωσης εργασίας είναι γεγονός Facebook Twitter
0

Οι πολυάσχολοι υπάλληλοι της Χιλής μπορούν πλέον χάρη σε ένα «ξενοδοχείο υπνάκου» να φορτίζουν τις μπαταρίες τους κατά τη διάρκεια του διαλείμματός τους από τη δουλειά.

Το κέντρο «Siestario mi espacio» προσφέρει αναζωογονητικούς ολιγόλεπτους ύπνους στο κέντρο της πρωτεύουσας, Σαντιάγκο. Οι υπηρεσίες όμως δεν τελειώνουν εδώ, καθώς οι υπεύθυνοι προσφέρουν μασάζ και άλλα είδη θεραπειών στους πελάτες τους.

Η ιδιοκτήτρια Karin Shirmer δηλώνει: «Τη δεύτερη εβδομάδα εφτά άτομα είχαν έρθει και τώρα δεχόμαστε πάνω από δέκα άτομα την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι το καλωσόρισαν και είναι πραγματικά χαρούμενοι».

Σημειώνεται ότι η μέση διάρκεια των ύπνων κυμαίνεται μεταξύ 30 και 45 λεπτών, τα οποία είναι αρκετά ώστε ένας κουρασμένος εργαζόμενος να μπορεί να ανακτήσει την ενέργειά του και να συνεχίσει ευχάριστα τη δουλειά του.


Το κόστος της επίσκεψης είναι στα 10 δολλάρια, ενώ παρόμοια κέντρα ανοίγουν στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και την Αργεντινή.

Αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετικά ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι μερικές έρευνες έδειξαν ότι ένας ολιγόλεπτος ύπνος βοηθάει τους εργαζόμενους να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους στο γραφείο.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT
Pet sitters, dog walkers και κατ’ οίκον επισκέψεις: Η λύση που έχουν βρει πολλοί κηδεμόνες κατοικιδίων 

Living / Κατοικίδια, ταξίδια και άγχος αποχωρισμού: Η άνοδος των daycare και pet sitters

Άνθρωποι που κάνουν pet sitting, βγάζουν βόλτα τον σκύλο μας ή έρχονται στο σπίτι για να φροντίσουν το κατοικίδιό μας: επαγγελματίες και κηδεμόνες εξηγούν γιατί αυτός ο τομέας γνωρίζει άνθηση. 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ