Το «Σμαραγδί» με κωδικό 17-5641», είναι το χρώμα του 2013

Το «Σμαραγδί» με κωδικό 17-5641», είναι το χρώμα του 2013 Facebook Twitter
2

Πέρσι ήταν το ζωηρό Tangerine Tango, γνωστό και με τον κωδικό «18-2120». Φέτος, σε μια στροφή 180 μοιρών, το Pantone Color Institute, κάτι σαν το Γκρήνουιτς των χρωμάτων, ανακοίνωσε ότι το χρώμα της χρονιάς που έρχεται θα είναι ένα απαλό σμαραγδί με κωδικό 17-5641.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συγκεκριμένο χρώμα, αντιπροσωπεύει την ισορροπία και την αρμονία και παραπέμπει πέρα από τον γνωστό πολύτιμο λίθο, στην έννοια του περιβάλλοντος και της αναγέννησης. 

Ο τίτλος «Χρώμα της Χρονιάς», του Pantone Color Institute, δίνει μεγάλη προώθηση στη χρήση της συγκεκριμένης  απόχρωσης, στη μόδα, την αρχιτεκτονική, to design. Έτσι, όπως φέτος κυριάρχησε το «Μανταρινί», το 2013, αναμένεται γενικευμένη χρήση του σμαραγδί, στο αισθητικό χρωματολόγιο του πλανήτη.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Living / Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Η Νανάκο Κομπαγιάσι μεγάλωσε σε μια επαρχία της Ιαπωνίας, έπαιξε ποδόσφαιρο στο πιο υψηλό επίπεδο, τα παράτησε, αφοσιώθηκε στη δουλειά της, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει, στην Ευρώπη αυτήν τη φορά. Και η ζωή την έβγαλε στο Περιστέρι.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Living / Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια εργαλείο. Το 2026, στο HR γίνεται στρατηγικός παίκτης. Όχι για να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, αλλά για να αλλάξει ριζικά το πώς οι οργανισμοί παίρνουν αποφάσεις γι’ αυτόν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Αντιμετωπίζοντας τους εφιάλτες μας

Living / Αντιμετωπίζοντας τους εφιάλτες μας

Ένα νέο βιβλίο καταγράφει την εξέλιξη της επιστήμης των ονείρων τον τελευταίο αιώνα, διαβεβαιώνοντάς μας ότι παρότι οι εφιάλτες μάς επηρεάζουν σε συναισθηματικό επίπεδο, δεν χρειάζεται να υποφέρουμε από αυτούς για πάντα.
THE LIFO TEAM
Ακαδημία «Λέοντες»: Ένα βράδυ στον Πειραιά με σπαθιά και βυζαντινές πανοπλίες

Living / Ένα βράδυ στον Πειραιά με σπαθιά και βυζαντινές πανοπλίες

Παρακολουθήσαμε μια προπόνηση των «Λεόντων», μιας ακαδημίας ιστορικών ευρωπαϊκών πολεμικών τεχνών, και ανακαλύψαμε τα μυστικά ενός αθλήματος που ισορροπεί μεταξύ Ιστορίας και σωματικής άσκησης.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ