Ρούχα Χωρίς Περιορισμούς: Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες

Ρούχα Χωρίς Περιορισμούς: Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Το θέμα του ντυσίματος για τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες αποτελεί έναν καθημερινό άθλο - και πόσο μάλλον για τα παιδιά. Πόσο εύκολο είναι να φορέσουν ένα παντελόνι ή να περάσουν τη μπλούζα πάνω από το κεφάλι τους χωρίς τη βοήθεια κάποιου;

Ή πόσο εύκολο είναι να βρεθούν ρούχα που να μπορούν να τα διευκολύνουν και να εφαρμόσουν ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που έχει το σώμα τους; Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τον συχνό παράγοντα της ευαισθησίας της επιδερμίδας τους, μπορούν να λειτουργήσουν αρνητικά στην αυτονομία τους, επομένως και στη ψυχολογία τους.

Όταν, λοιπόν, μία ανάγκη καθημερινή και για πολλούς αυτονόητη, καταλήγει να γίνεται ένας συνεχής αγώνας, χρειάζεται να βρεθούν λύσεις. Αυτό που χρειάζεται, είναι ρούχα που όχι μόνο θα βοηθούν τα ίδια τα παιδιά να ντυθούν και να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους, αλλά και ρούχα που θα βοηθούν τους γονείς και τους φυσιοθεραπευτές τους.

 

Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί στο εξωτερικό η τάση των ρούχων προσαρμοσμένης ραφής - δηλαδή της ένδυσης που προσαρμόζεται σχεδιαστικά στις ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία, ενισχύοντας το δικαίωμά τους στην κοινωνική ενσωμάτωση. Η τάση αυτή, που υιοθετήθηκε ακόμη και από μεγάλα fashion brands, προτείνει λειτουργικά, ευκολοφόρετα, ρούχα ώστε τα άτομα με κινητικές δυσκολίες να μην νιώθουν αποκλεισμένα από τον σχεδιασμό σύγχρονων ενδυμάτων που δεν λαμβάνουν υπόψη τις συνθήκες τους.

Βασικά στοιχεία στην κατασκευή των ρούχων προσαρμοσμένης ραφής είναι τα μαγνητικά κουμπιά και φερμουάρ, τα ρυθμιζόμενα ελάσματα, τα κλείστρα τύπου velcro, τα φερμουάρ «του ενός χεριού», οι επίπεδες, εξωτερικές ραφές, τα υπέρ απαλά βαμβακερά υφάσματα, οι μεγάλες τσέπες και πολλά άλλα. Ο στόχος παραμένει να είναι εύκολα στη χρήση, ασφαλή από ιατρικής άποψης και, κυρίως, σύγχρονα, καθώς το στιλ πολλές φορές είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αποδοχή και την κοινωνικοποίηση.

Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, όλες αυτές τις ανάγκες, το Skip αποφάσισε να συμβάλλει στην προσπάθεια για τη διευκόλυνση των παιδιών με κινητικές δυσκολίες, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα Ρούχα Χωρίς Περιορισμούς. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης, που έχει σκοπό να καταρρίψει κάθε περιορισμό στο καθημερινό ντύσιμο των παιδιών αυτών και αυτή τη φορά σε συνεργασία με τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος. 

Ρούχα Χωρίς Περιορισμούς: Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες Facebook Twitter

Έτσι, με κάθε αγορά προϊόντων Skip, αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ, το Skip εξασφαλίζει στα παιδιά της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, πρόσβαση σε ρούχα σύγχρονα, που κατασκευάζονται στο εξωτερικό και είναι ειδικά προσαρμοσμένα και σχεδιασμένα για τις δυνατότητές τους, βελτιώνοντας έτσι την καθημερινότητά τους και, το πιο σπουδαίο, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Skip παίρνει μία τέτοιου είδους πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης. Πρωτοστατώντας στην κατάργηση των διαχωρισμών και των διακρίσεων, καινοτομεί και πάλι στέλνοντας το μήνυμα #SkipTousDiaxorismous, μετά το Κοινωνικό Πλυντήριο, μία δράση μέσω της οποίας, από το 2016, επαγγελματικά πλυντήρια και στεγνωτήρια που βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο προσφέρουν σε οικογένειες με μειωμένους πόρους τη δυνατότητα να πλένουν και να στεγνώνουν τα ρούχα τους δωρεάν. 

Τώρα, δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με σωματικές και κινητικές ιδιαιτερότητες να έχουν πρόσβαση στο αυτονόητο: όμορφα ρούχα, που θα τους αρέσει να φορούν καθημερινά - και να τα φορούν μόνοι τους. Χωρίς περιορισμούς.

#SkipTousDiaxorismous

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερα χρόνια τώρα, η Κopria γεμίζει με φυτά τα σπίτια των Αθηναίων

Living / Kopria: Το new age φυτοπωλείο που λατρεύουν οι Αθηναίοι plant parents

Tα κορίτσια του φυτοπωλείου των Εξαρχείων που δημιούργησε μια τάση στην πόλη μιλούν για το ποια είναι η σχέση μας με τα φυτά και τα άνθη ‒ την ξέρουν άλλωστε πολύ καλά. Τους δείχνουμε φωτογραφίες του σπιτιού μας, πάμε να τις βρούμε έχοντας «ασθενείς» αγκαλιά, ξέρουν πότε εκφραζόμαστε με άνθη. Αν μη τι άλλο, οι Αθηναίοι plant parents έχουν αναπτύξει μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιατί όλοι πλέον πίνουν Negroni;

Ο επόμενος κόσμος / Γιατί όλοι πλέον πίνουν Negroni;

Η Δώρα Μάστορα συζητά με τους Brand Ambassadors του Campari, Κυριάκο Κουτρουμπή και Βασίλη Κοτζαμπασόπουλο, καθώς και τέσσερις bartenders για το Negroni Week, την μακρά ιστορία του νο.1 κοκτέιλ σε όλο τον κόσμο αλλά και όσα χρειάζονται για να φτιαχτεί το τέλειο Negroni.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ