ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ την εποχή της «Μανίνας», του «Μπλεκ» και της «Σούπερ Κατερίνας», θα θυμάσαι το περίπτερο ως έναν ιερό τόπο, ένα μέρος με απλωμένους (στην κυριολεξία) θησαυρούς που πλησίαζες περιμένοντας με αγωνία το επόμενο τεύχος της αγαπημένης σου σειράς. Αυτό το συναίσθημα του ξεφυλλίσματος, της έκπληξης που σου γεννούσε κάθε εξώφυλλο ή τίτλος δεν συγκρίνεται με την ψηφιακή εμπειρία και δεν θα ξεπεραστεί ποτέ από αυτήν, όσα χρόνια κι αν περάσουν.


Γι' αυτό, όταν ανακάλυψα το newsstand.gr, αισθάνθηκα και πάλι εκείνη την οικεία αγωνία που σε κάνει να θες να φυλλομετρήσεις όσο περισσότερα έντυπα μπορείς. Ένα online περίπτερο φέρνει στη ζωή σου τον μαγικό κόσμο των περιοδικών, των σειρών, των συλλεκτικών τευχών και όλων εκείνων των πολύχρωμων εκδόσεων που σε κάνουν φανατικό. Γιατί, αν κάτι θυμάμαι από το περίπτερο της γειτονιάς, είναι η προσμονή μέχρι να έρθει το επόμενο τεύχος της αγαπημένης μου σειράς και η αυθεντική χαρά κάθε φορά που το έπαιρνα στα χέρια μου (για να μη μιλήσω για την ιεροτελεστία που ακολουθούσε την ανάγνωσή του).

 

Το καλύτερο, ίσως εκείνο που συγκίνησε εμένα περισσότερο –και μαζί, είμαι σίγουρη, πολλούς ακόμα–, είναι πως μπορείς να αναζητήσεις παλιότερα τεύχη από τη σειρά που σου άρεσε, ολοκληρώνοντας επιτέλους εκείνη τη συλλογή που έχεις κρύψει εδώ και χρόνια σε ένα κουτί.


Το newsstand.gr, που λάνσαρε πρόσφατα η Digital Content, αναβιώνει με μοναδικό τρόπο μια ολόκληρη εποχή, φέρνοντας στην οθόνη και αμέσως μετά στην πόρτα σου τεύχη αλλά και τόμους από περιοδικά σταυρόλεξων, ζωγραφικής ή εργόχειρου, ακόμα και vegan διατροφής ή μαγειρικής, sudoku και κόμικς, στα οποία μπορείς να γίνεις συνδρομητής για να τα λαμβάνεις χωρίς κόπο, αμέσως μόλις κυκλοφορούν. Οι παιδικές εκδόσεις είναι αμέτρητες για να διαλέξεις αυτή που θέλεις, προσφέροντας εικονογραφημένες ιστορίες αγαπημένων ηρώων μέσα από τα περιοδικά «Gormiti», «Scooby Doo», «PLAYMOBIL» και πολλά ακόμα.


Το καλύτερο, ίσως εκείνο που συγκίνησε εμένα περισσότερο –και μαζί, είμαι σίγουρη, πολλούς ακόμα–, είναι πως μπορείς να αναζητήσεις παλιότερα τεύχη από τη σειρά που σου άρεσε, ολοκληρώνοντας επιτέλους εκείνη τη συλλογή που έχεις κρύψει εδώ και χρόνια σε ένα κουτί. Αυτό το κουτί ανοίγει και πάλι και τα αγαπημένα σου περιοδικά βρίσκουν τη θέση που τους αρμόζει στη βιβλιοθήκη σου. Μια θέση που, αλήθεια, δεν έχει αντικατασταθεί μέχρι σήμερα από κάτι άλλο, πιο ζωντανό, πιο επιδραστικό και πιο αυθεντικό.


Ανάμεσα σ' εκείνα που θα προσφέρει το newsstand.gr –και, πίστεψέ με, είναι άπειρα, από βιβλία περιπτέρου (εδώ θα βρεις το βιβλίο-προοίμιο του Νονού, Οικογένεια Κορλεόνε) μέχρι δωροσακούλες– είναι οι εκδόσεις Anubis και τα εμβληματικά κόμικ τους. Οι λάτρεις του είδους μπορούν να παραγγείλουν εύκολα όλες τις νέες κυκλοφορίες ή να βρουν παλιότερες εκδόσεις που δεν υπάρχουν πουθενά, ενώ pocket books συγγραφέων, όπως οι Harlan Coben και David Baldacci, σε περιμένουν στις προθήκες του. Ό,τι κι αν επιλέξεις έρχεται στην πόρτα σου με ένα κλικ σε μια νέα εμπειρία περιπτέρου που δημιούργησε η Digital Content, συνδυάζοντας τη σύγχρονη τεχνολογία με τις πιο κλασικές και αξεπέραστες συνήθειες που μένουν αναλλοίωτες στα χρόνια.


Το μόνο που λείπει είναι το βλέμμα του κυρ-Κώστα, του περιπτερά της γειτονιάς μου, που έμοιαζε με έναν ιδιότυπο υπερ-άνθρωπο, έτσι όπως έβλεπα μόνο το πρόσωπό του πίσω από εκείνο το μικροσκοπικό παράθυρο. Γιατί εκείνο το πρόσωπο είχε μια χαμογελαστή απάντηση κάθε φορά που ρωτούσα «ήρθε;». «Ήρθε, ήρθε...» Τώρα, αυτό που ήρθε είναι το newsstand.gr και είναι ό,τι πιο κοντινό στον κυρ-Κώστα, στο περίπτερο της γειτονιάς και εκείνη την υπέροχη μυρωδιά χαρτιού με το που άνοιγες το αγαπημένο σου τεύχος. Δεν το λες και λίγο αυτό...

 

Παράγγειλε μέσω Ιnternet στο newsstand.gr πανεύκολα ή ακόμα και τηλεφωνικά. Η παράδοση γίνεται με κούριερ μέσα σε 24 ώρες για την Αθήνα και μέσα σε 48-72 ώρες για τις περισσότερες πόλεις.