ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (4/4/2024)

mg_rir_comingout_fan_comp.gif
0

ΚΡΙΟΣ

Μια πολύ ευχάριστη εποχή ξεκινά για εσάς από τις 5/4 που εισέρχεται η Αφροδίτη στο ζώδιό σας, η οποία θα παραμείνει μέχρι τις 29/4, που σημαίνει πως θα πρέπει να αξιοποιήσετε αυτό το διάστημα προς όφελός σας. Η γοητεία σας θα είναι στα ύψη και, σε συνδυασμό με την προσωπική σας φροντίδα, που θα αποτελεί προτεραιότητα, θα μαγνητίζετε τα βλέμματα. Στις 6/4 το εξάγωνο Αφροδίτης - Πλούτωνα φέρνει έναν νέο έρωτα με άτομο από τον κοινωνικό σας κύκλο. Ίσως κάνετε μια καινούργια γνωριμία μέσω φίλων ή μέσω μιας ομαδικής δραστηριότητας. Η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σας στις 8/4 σας ενθαρρύνει να συντονιστείτε με τις εσωτερικές σας αξίες και να δώσετε έμφαση σε ό,τι θα σας κάνει ευτυχισμένους. Στις 10/4 η σύνοδος Άρη - Κρόνου μπορεί να προκαλέσει αμφιβολίες για τον εαυτό σας και να φρενάρει τα σχέδιά σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Αυτή την εποχή μπορεί να έχετε πολλούς λόγους να θέλετε να αποστασιοποιηθείτε από τη φασαρία της ζωής. Ο κυβερνήτης σας η Αφροδίτη εισέρχεται στον Κριό, στον πιο κρυφό τομέα του ωροσκοπίου σας από τις 5/4 έως τις 29/4 και σας ενθαρρύνει να στραφείτε προς τα μέσα για απαντήσεις, να ακούσετε την εσωτερική σας φωνή και να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας. Γεγονότα κατά ή γύρω από την ηλιακή έκλειψη στον Κριό στις 8/4 θα μπορούσαν να σας πουν περισσότερα για τον λόγο που η θεραπεία είναι πολύ σημαντική για εσάς. Προσπαθήστε να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στη φυσική και ψυχική σας ευεξία, ώστε να είστε ακμαίοι όταν ξεκινήσει ο μήνας των γενεθλίων σας. Στις 10/4 η σύνοδος Άρη - Κρόνου θα τονίσει πιθανά λάθη στην υλοποίηση μιας ιδέας. 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο πλανήτης της αγάπης, η Αφροδίτη, εισέρχεται στον Κριό στις 5/4, τονίζοντας τον τομέα της κοινωνικής σας δικτύωσης. Η παρόρμηση να βγείτε έξω για να εξερευνήσετε και να συνδεθείτε με άλλους θα είναι έντονη, επομένως θα είναι εξαιρετική εποχή για επαφές με φίλους, συναδέλφους και άτομα με τα οποία θα έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Στις 6/4 το εξάγωνο με τον Πλούτωνα φέρνει ένα ταξίδι που θα σας ωφελήσει σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο, ή έναν έρωτα από τον χώρο των σπουδών. Η ηλιακή έκλειψη, επίσης στον Κριό στις 8/4 φέρνει περισσότερη διαύγεια και καθώς ενεργοποιεί την ανθρωπιστική σας φύση, σας παροτρύνει να βοηθήσετε τους άλλους – ακόμα και οι πιο μικρές χειρονομίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη μέρα κάποιου. Στις 10/4 η σύνοδος Άρη - Κρόνου σας καλεί να δράσετε με υπευθυνότητα, ώστε να έχετε τα μεγαλύτερα οφέλη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αυτή την εποχή επιβραβεύονται οι προσπάθειες προηγούμενων ετών και η καριέρα σας παίρνει την ανιούσα. Από τις 5/4, που εισέρχεται η Αφροδίτη στον Κριό, η φιλοδοξία σας διεγείρεται και μέχρι τις 29/4 θα σας δοθεί η ευκαιρία να βάλετε σε εφαρμογή ένα νέο εγχείρημα ή να βρείτε μια νέα απασχόληση με καλύτερες αποδοχές. Η ερωτική σας ζωή θα αποκτήσει ενδιαφέρον και θα προκύψει ένα ειδύλλιο με κάποιο ισχυρό πρόσωπο. Από τις 6/4 το εξάγωνο Αφροδίτης - Πλούτωνα φέρνει αύξηση χρημάτων μέσω κοινών πόρων ή μιας παράλληλης απασχόλησης, σταθεροποιώντας τη ροή των εσόδων σας. Η έκλειψη ηλίου στις 8/4 αποτελεί ένα κομβικό σημείο, καθώς ρίχνει φως στο πού βρίσκεστε στη ζωή και πώς θέλετε να πορευτείτε. Είναι καιρός να επιδείξετε τις ηγετικές σας ικανότητες και να προωθήσετε τα επιτεύγματά σας με σθένος. Στις 10/4 δεν θα ευνοηθούν ταξίδια και νομικές υποθέσεις.

ΛΕΩΝ

Με την είσοδο της Αφροδίτης στον Κριό στις 5/4 η αισιοδοξία σας ανεβαίνει κατακόρυφα και είστε πρόθυμοι να επεκτείνετε τις γνώσεις σας και να ζήσετε νέες εμπειρίες. Μέχρι τις 29/4 θα είναι καλή εποχή να ασχοληθείτε με σπουδές, ταξίδια και νέες ευκαιρίες. Στις 6/4 το εξάγωνο Αφροδίτης - Πλούτωνα φέρνει μια πρόταση συνεργασίας με πολύ καλές προοπτικές, ενώ ευνοεί και τις διαπραγματεύσεις. Η ηλιακή έκλειψη στις 8/4, επίσης στον Κριό, θα τονίσει συγκεκριμένες περιοχές ενδιαφέροντος που ευθυγραμμίζονται με τη βαθύτερη αίσθηση του σκοπού σας. Μπορεί να συναντήσετε έναν μέντορα που φέρνει νέες ιδέες ή να κάνετε μια καινούργια φιλία με άτομο διαφορετικής κουλτούρας. Το σίγουρο είναι πως θα κάνετε ένα νέο ξεκίνημα σε μακρινό προορισμό. Στις 10/4 η σύνοδος Άρη - Κρόνου θα δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για εντάσεις που θα αφορούν τη διαχείριση κοινών πόρων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Αφροδίτη βρίσκεται στον Κριό και από τις 5/4 έως τις 29/4 σας ενθαρρύνει να ξοδέψετε, ενώ ο ανάδρομος Ερμής δείχνει το αντίθετο. Επειδή όμως η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης των χρημάτων και του έρωτα, αν κάνετε σωστές κινήσεις, θα βγείτε κερδισμένοι. Οι ελεύθεροι αξιοποιήστε αυτό το ευνοϊκό για εσάς διάστημα και μη μένετε κλεισμένοι στο καβούκι σας. Κάπου εκεί έξω σας περιμένει ένας νέος έρωτας. Γεγονότα κατά τη διάρκεια της έκλειψης ηλίου στις 8/4 μπορεί να σας βοηθήσουν να αναλάβετε δράση και να πάρετε τις σωστές. Μπορείτε να επενδύσετε σε ένα εκπαιδευτικό μάθημα ή να συγκεντρώσετε χρήματα για ένα διήμερο στο εξωτερικό. Γενικά, είναι ένα διάστημα που σας απασχολούν οικονομικά θέματα και όσο το ψάχνετε, σίγουρα θα βρείτε τρόπους για να αυξήσετε το εισόδημά σας.

ΖΥΓΟΣ

Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Κριό στις 5/4 ρίχνοντας φως στις βασικές σχέσεις σας, προσωπικές και επαγγελματικές. Κοιτάξτε προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε με τους άλλους και προσπαθήστε να βελτιώσετε τα κακώς κείμενα, καθώς οι συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές. Η ηλιακή έκλειψη που θα συμβεί στις 8/4, επίσης στον Κριό, ανοίγει ένα παράθυρο μέσα από το οποίο μπορείτε να δείτε τα συναισθηματικά μοτίβα στη δουλειά σας. Σκεφτείτε αν δίνετε όσα λαμβάνετε από τους άλλους και το αντίστροφο ή τι χρειάζεστε από τους άλλους και τι είστε διατεθειμένοι να δώσετε. Είναι σημαντικό να βλέπετε τα πράγματα από την οπτική γωνία των άλλων και να εξετάζετε την επιρροή που έχετε στους ανθρώπους γύρω σας. Στις 10/4 η σύνοδος Άρη - Κρόνου δείχνει πως θα υπάρχουν κάποια εμπόδια ή καθυστερήσεις σε επαγγελματικά ζητήματα. Αποφύγετε τον πανικό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Θέματα της καθημερινής σας ρουτίνας έρχονται στο προσκήνιο με την είσοδο της Αφροδίτης στον Κριό στις 5/4, που σας βοηθά να υιοθετήσετε νέες συνήθειες για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σας. Οι ρουτίνες τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική σας ζωή μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα τις ανάγκες σας. Η ηλιακή έκλειψη που συμβαίνει στις 8/4, επίσης στον Κριό, αποτελεί ιδανική στιγμή για θεραπεία και ανανέωση. Αφιερώστε λίγο χρόνο ώστε να συντονιστείτε με τον βαθύτερο εαυτό σας και με αυτό που χρειάζεται το σώμα σας. Ποιες είναι οι πρακτικές που σας τρέφουν σωματικά, διανοητικά και συναισθηματικά ώστε να αισθάνεστε δυνατοί και παραγωγικοί; Ποιοι τομείς της ζωής σας χρειάζονται προσαρμογή, ώστε να μπορείτε να εξισορροπήσετε τις προσωπικές σας ανάγκες και την επαγγελματική σας απόδοση; Στις 10/4 η σύνοδος Αφροδίτης - Κρόνου δεν θα ευνοήσει τις επενδύσεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Καθώς η Αφροδίτη εισέρχεται στον Κριό στις 5/4 φέρνει μια αίσθηση χαράς, αισιοδοξίας, αυξημένης ενέργειας και δημιουργικής απόδοσης. Θα συνδεθείτε εύκολα με την παιδική σας φύση, θα εξερευνήσετε τα πάθη σας και θα ανοίξετε την καρδιά σας στην ομορφιά γύρω σας. Στις 8/4 η έκλειψη ηλίου στον Κριό μπορεί να σας βοηθήσει να έρθετε σε επαφή με την καλλιτεχνική σας φύση και να επανασυνδεθείτε με τα χόμπι και τις δραστηριότητες που σας προσφέρουν χαρά. Είναι μια καλή στιγμή να επιστρέψετε σε παλιά έργα και δημιουργικές ιδέες που ήταν σε αναμονή και να τους δώσετε νέα πνοή. Εάν έχετε παραμελήσει κάποιες πτυχές της ζωής σας που σας φέρνουν χαρά, ήρθε η εποχή να τις δώσετε έμφαση και να απολαύσετε τη ζωή. Προηγούμενες αγάπες μπορεί να επανεμφανιστούν, προσφέροντας μια ευκαιρία για επανασύνδεση, ή μπορεί να αποκτήσετε ένα παιδάκι. Οι ελεύθεροι επιστρατεύστε τη γοητεία σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με την είσοδο της Αφροδίτης στον Κριό στις 5/4 είναι καιρός να επανασυνδεθείτε με το εσωτερικό σας παιδί, καθώς και με την οικογένειά σας. Επειδή ο Ερμής είναι ανάδρομος, καλύτερα να αποφύγετε την αγορά ακινήτων και να είστε πιο υπομονετικοί, καθώς είναι πιθανό να προκληθούν προβλήματα και καθυστερήσεις. Ωστόσο, είναι εξαιρετική στιγμή για να δημιουργήσετε ανανεωμένη ατμόσφαιρα στο σπίτι ή την επιχείρησή σας και να διακοσμήσετε ή να αναδιοργανώσετε τα πράγματα έτσι ώστε ο χώρος να αποτελεί ένα μέρος που παρέχει αναζωογόνηση, άνεση και ασφάλεια. Η ηλιακή έκλειψη στις 8/4 σας δίνει την ευκαιρία να απαγκιστρωθείτε από μοτίβα που δεν σας εξυπηρετούν, δίνοντας χώρο για ανάπτυξη και ισχυρότερη αίσθηση του εαυτού σας. Κάποια αλλαγή είτε στον τόπο κατοικίας είτε σε έναν άλλο χώρο που θα πληροί τις ανάγκες σας μπορεί να σας βγάλει εκτός προγράμματος, αλλά θα είναι για καλό.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Με την Αφροδίτη να διασχίζει τον τρίτο οίκο σας από τις 5/4, είστε πρόθυμοι να συνδεθείτε με τον κόσμο γύρω σας και να ασχοληθείτε με άλλους που κεντρίζουν το ενδιαφέρον σας. Νέες εμπειρίες και φρέσκες προοπτικές είναι στην ατζέντα σας. Εξαιρετική εποχή για να επανασυνδεθείτε με φίλους και συναδέλφους και να αναθερμάνετε σχέσεις με οικείους. Η ηλιακή έκλειψη στις 8/4 αυξάνει τη διαύγειά σας και θα ανακαλύψετε ότι μπορείτε να ερευνήσετε θέματα που σας ενδιαφέρουν. Ιδανική στιγμή για δημιουργική γραφή, αναζήτηση νέων ευκαιριών που θα αυξήσουν το εισόδημά σας και περισσότερη εξωστρέφεια. Δώστε έμφαση στο επικοινωνιακό κομμάτι της δουλειάς σας και προωθήστε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Ιδιαίτερη προσοχή σε οικονομικές δοσοληψίες στις 10/4 που πραγματοποιείται η σύνοδος Άρη - Κρόνου. Διαπραγματεύσεις και συμφωνίες θα συναντήσουν εμπόδια και καλό θα είναι να είστε υπομονετικοί.

ΙΧΘΥΣ

Η Αφροδίτη με την είσοδός της στον Κριό στις 5/4 φωτίζει τον τομέα του πλούτου και των πόρων σας και μέχρι τις 29/4 θα ευνοήσει τις επενδύσεις, τις οικονομικές διαπραγματεύσεις και την αναζήτηση νέας πηγής εσόδων. Η ηλιακή έκλειψη που θα συμβεί στις 8/4 είναι μια καλή ευκαιρία για να απορρίψετε μακροχρόνιες πεποιθήσεις ή μοτίβα που σας εμπόδισαν να συνδεθείτε με την αυθεντική σας φύση και την αληθινή σας αξία. Είναι μια εξίσου καλή στιγμή για θεραπεία, προσωπική ανάπτυξη, καλλιέργεια των ταλέντων σας και οικοδόμηση της αυτοεκτίμησής σας. Μπορείτε εύκολα αναγνωρίσετε την αφθονία που υπάρχει στη ζωή σας. Η σύνοδος Άρη - Κρόνου στο ζώδιό σας στις 10/4 μπορεί να σας προκαλέσει αμφιβολίες για τις αποφάσεις σας ή να νιώσετε πως δεν είστε ικανοί να κατακτήσετε τους στόχους σας.

Living
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ