«Το μέλλον θα είναι καλύτερο απ’ ότι νομίζουμε»

«Το μέλλον θα είναι καλύτερο απ’ ότι νομίζουμε» Facebook Twitter
1

«Το μέλλον θα είναι καλύτερο απ’ ότι νομίζουμε», προβλέπει ο ελληνικής καταγωγής διακεκριμένος επιστήμονας Πίτερ Ντιαμάντις, ο οποίος μίλησε χθες στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, προσκεκλημένος από τους Ελληνικούς Συλλόγους Αποφοίτων του ΜΙΤ και του Χάρβαρντ.

Όπως είπε ο Ντιαμάντις, το αργότερο σε 20 χρόνια από σήμερα «ο άνθρωπος θα χρησιμοποιεί συνθετικούς μικροοργανισμούς που θα παράγουν για λογαριασμό του καύσιμα και φάρμακα σε απεριόριστες ποσότητες. Εξελιγμένα φωτοβολταικά θα έχουν λύσει το ενεργειακό πρόβλημα, εξασφαλίζοντας παράλληλα πόσιμο νερό ενώ φορητές συσκευές θα παρακολουθούν την υγεία των χρηστών τους. Τα κινητά τηλέφωνα θα αποκτήσουν τεχνητή νοημοσύνη και θα προβλέπουν ποιες πληροφορίες χρειάζεται ο χρήστης τους.

Ο ίδιος αναγνωρίζει πάντως, όπως γράφει η «Καθημερινή», ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που συμμερίζονται τις απόψεις του. Και για αυτό όμως έχει μια εξήγηση: «Ο άνθρωπος σκέφτεται γραμμικά, ενώ τεχνολογίες όπως η ρομποτική, η συνθετική βιολογία και η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσονται επιθετικά».

Ο διακεκριμένος καθηγητής αναφέρθηκε και στην κρίση, λέγοντας ότι είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη για τη χώρα μας. Θα πρέπει-όπως είπε-να αλλάξει εκ βάθρων η εκπαίδευση ώστε να προάγει το πάθος και την άμιλλα. «Σε έναν κόσμο που αλλάζει με τεράστια ταχύτητα, η Ελλάδα πρέπει να βρεί 1-2 τομείς όπου έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και αξιοποιώντας τα, να αποκτήσει το δικό της στίγμα στο παγκόσμιο στερέωμα», συμβούλεψε ο Ντιαμάντις.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακαδημία «Λέοντες»: Ένα βράδυ στον Πειραιά με σπαθιά και βυζαντινές πανοπλίες

Living / Ένα βράδυ στον Πειραιά με σπαθιά και βυζαντινές πανοπλίες

Παρακολουθήσαμε μια προπόνηση των «Λεόντων», μιας ακαδημίας ιστορικών ευρωπαϊκών πολεμικών τεχνών, και ανακαλύψαμε τα μυστικά ενός αθλήματος που ισορροπεί μεταξύ Ιστορίας και σωματικής άσκησης.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ
Εσείς θα κλωνοποιούσατε το κατοικίδιό σας;

Living / Εσείς θα κλωνοποιούσατε το κατοικίδιό σας;

Από την Μπάρμπρα Στρέιζαντ μέχρι τον Πρόεδρο της Αργεντινής και τον αστέρα του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τομ Μπρέιντι, Όλο και περισσότεροι πληρώνουν πολλές χιλιάδες για να κλωνοποιήσουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια.
THE LIFO TEAM
Η Αναστασία λατρεύει τον Μιμίκο. Αντέχει ακόμα και τα «κικιρίκου» του

Living / Η Αναστασία λατρεύει τον Μιμίκο. Αντέχει ακόμα και τα «κικιρίκου» του

Ο Μιμίκος είναι ένας sassy κόκορας έξι μηνών που έχει κλέψει την καρδιά της Αναστασίας, ένα ζώο συντροφιάς που μπορεί να την τρελαίνει στα «κικιρίκου» όλη μέρα, αλλά τη βοήθησε να δει τη ζωή της αλλιώς, και να την αλλάξει.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

σχόλια

1 σχόλια
«Σε έναν κόσμο που αλλάζει με τεράστια ταχύτητα, η Ελλάδα πρέπει να βρεί 1-2 τομείς όπου έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και αξιοποιώντας τα, να αποκτήσει το δικό της στίγμα στο παγκόσμιο στερέωμα»Πάρα πολύ σωστή κουβέντα!!!!