Κωνσταντίνος Μαχαίρας: Ο γενικός διευθυντής της Οργάνωσης Γη αφηγείται τις εμπειρίες που τον έκαναν πιο δυνατό

0

ADVERTORIAL

Όταν πριν από πολλά χρόνια ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας αποφάσιζε να ασχοληθεί ενεργά με την κλιματική αλλαγή και να ενταχθεί στην Οργάνωση Γη, δεν περίμενε ότι θα γνώριζε τόσους πολλούς ετερόκλητους ανθρώπους. Ανθρώπους που θα επηρέαζαν σε καθοριστικό βαθμό την αντίληψή του για τη ζωή, αλλά και τον κόσμο.


Χάρη στη δημιουργία των προγραμμάτων βιωματικής εκπαίδευσης στο περιβαλλοντικό πάρκο της οργάνωσης «Κέντρο της Γης» μάλιστα, καταφέρνει να έρχεται σε επαφή και με πολλά προσφυγόπουλα, τα οποία, όντας μακριά από τη χώρα τους, έχουν την ανάγκη να νιώσουν ξανά την ασφάλεια ενός τόπου που είναι εκεί και τους περιμένει.


Η συναναστροφή μαζί τους και η ανθεκτικότητα που δείχνουν αυτά τα παιδιά απέναντι στις δυσκολίες της ζωής έχουν κάνει και τον ίδιο πιο δυνατό άνθρωπο, όπως αναφέρει ο ίδιος.

«Έχουμε ζήσει κάποιες εμπειρίες, τις οποίες δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Έχουμε περάσει χρόνο με παιδιά που έχουν έρθει από άλλες χώρες. Έχουν φύγει από τον τόπο τους, γιατί είναι είτε κυνηγημένοι, είτε προσπαθούν να αποφύγουν τον πόλεμο και να μη σκοτωθούν. Λίγο χρόνο να κάτσεις με αυτά τα παιδιά, να ακούσεις τις ιστορίες, πώς περάσανε βουνά, πώς βγήκαν στη θάλασσα και έπρεπε να κολυμπήσουν, πώς χάσανε το αδέρφι τους μέσα στο κύμα, είναι εμπειρίες τις οποίες από τη μία δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, από την άλλη μας έχουν κάνει πολύ πιο δυνατούς βλέποντας το πόσο ανθεκτικοί είναι οι ίδιοι», εξηγεί ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας.


Οι σχέσεις που αναπτύσσει με αυτά τα παιδιά, είναι που δεν του επιτρέπουν να σταματήσει. Έτσι, ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας παραμένει εκεί, προσφέροντας βοήθεια και γεμίζοντας δύναμη καθημερινά.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγχος, πορνό και ψεύτικες φωτογραφίες: Τι κάνει έναν άνδρα να λέει ψέματα για το μέγεθος του πέους του;

Living / Άγχος, πορνό και ψεύτικες φωτογραφίες: Τι κάνει έναν άνδρα να λέει ψέματα για το μέγεθος του πέους του;

Η τάση του cockfishing, του να στέλνει δηλαδή κανείς «επιμελημένες» ή ψεύτικες εικόνες του πέους του, εξαπλώνεται όλο και περισσότερο σ’ έναν κόσμο όπου η πορνογραφία έχει υποκαταστήσει απολύτως τη σεξουαλική αγωγή.
THE LIFO TEAM
Ακόμα και σήμερα ο κόσμος χλευάζει τους χορτοφάγους

Living / Ακόμα και σήμερα ο κόσμος χλευάζει τους χορτοφάγους

Οι χορτοφάγοι εξακολουθούν να κάνουν κάποιους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα, επειδή επιλέγουν κάτι άλλο από την κουλτούρα της αφθονίας και συνεπώς αντιμετωπίζονται σα να προσβάλλουν το status quo, ή τουλάχιστον μια πολύ βασική ανθρώπινη παρόρμηση: την επιδίωξη της απόλαυσης με οποιοδήποτε κόστος.
THE LIFO TEAM
Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Living / Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Η Τζούλη Αγοράκη, μετά τον θάνατο του πατέρα της, προσπαθεί να βρει παρηγοριά σε ό,τι της το υπόσχεται. Ακολούθησε γνωσιακές και πνευματικές εμπειρίες και ισχυρίζεται ότι ο πόνος έγινε πιο απαλός.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
LIFO NEWSROOM
Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM