Κωνσταντίνος Μαχαίρας: Ο γενικός διευθυντής της Οργάνωσης Γη αφηγείται τις εμπειρίες που τον έκαναν πιο δυνατό

0

ADVERTORIAL

Όταν πριν από πολλά χρόνια ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας αποφάσιζε να ασχοληθεί ενεργά με την κλιματική αλλαγή και να ενταχθεί στην Οργάνωση Γη, δεν περίμενε ότι θα γνώριζε τόσους πολλούς ετερόκλητους ανθρώπους. Ανθρώπους που θα επηρέαζαν σε καθοριστικό βαθμό την αντίληψή του για τη ζωή, αλλά και τον κόσμο.


Χάρη στη δημιουργία των προγραμμάτων βιωματικής εκπαίδευσης στο περιβαλλοντικό πάρκο της οργάνωσης «Κέντρο της Γης» μάλιστα, καταφέρνει να έρχεται σε επαφή και με πολλά προσφυγόπουλα, τα οποία, όντας μακριά από τη χώρα τους, έχουν την ανάγκη να νιώσουν ξανά την ασφάλεια ενός τόπου που είναι εκεί και τους περιμένει.


Η συναναστροφή μαζί τους και η ανθεκτικότητα που δείχνουν αυτά τα παιδιά απέναντι στις δυσκολίες της ζωής έχουν κάνει και τον ίδιο πιο δυνατό άνθρωπο, όπως αναφέρει ο ίδιος.

«Έχουμε ζήσει κάποιες εμπειρίες, τις οποίες δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Έχουμε περάσει χρόνο με παιδιά που έχουν έρθει από άλλες χώρες. Έχουν φύγει από τον τόπο τους, γιατί είναι είτε κυνηγημένοι, είτε προσπαθούν να αποφύγουν τον πόλεμο και να μη σκοτωθούν. Λίγο χρόνο να κάτσεις με αυτά τα παιδιά, να ακούσεις τις ιστορίες, πώς περάσανε βουνά, πώς βγήκαν στη θάλασσα και έπρεπε να κολυμπήσουν, πώς χάσανε το αδέρφι τους μέσα στο κύμα, είναι εμπειρίες τις οποίες από τη μία δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, από την άλλη μας έχουν κάνει πολύ πιο δυνατούς βλέποντας το πόσο ανθεκτικοί είναι οι ίδιοι», εξηγεί ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας.


Οι σχέσεις που αναπτύσσει με αυτά τα παιδιά, είναι που δεν του επιτρέπουν να σταματήσει. Έτσι, ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας παραμένει εκεί, προσφέροντας βοήθεια και γεμίζοντας δύναμη καθημερινά.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ