Κι όμως, μια νέα έρευνα ισχυρίζεται πως το πορνό πριν το πρώτο ραντεβού φέρνει επιτυχία

Κι όμως, μια νέα έρευνα ισχυρίζεται πως το πορνό πριν το πρώτο ραντεβού φέρνει επιτυχία Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO
0

Η παρακολούθηση πορνό πριν από το πρώτο ραντεβού αυξάνει τις πιθανότητες αυτό να πάει καλά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Ψυχολόγοι διαπίστωσαν πως δείχνοντας σε κάποιον φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου, ακόμη και για ελάχιστα δευτερόλεπτα, συντελεί στο να γίνει πιο εξωστρεφής και συνεπώς τα καταφέρνει καλύτερα στις ερωτικές συναναστροφές. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ψυχολογίας Birnbaum, που στο πλαίσιο της έρευνας μελέτησε 246 ετερόφυλους προπτυχιακούς φοιτητές, απλώς και μόνο η σκέψη του σεξ κάνει κάποιον περισσότερο πιθανό να αποκαλύψει και να μοιραστεί προσωπικές του πληροφορίες. Το συμπέρασμα επιβεβαιώθηκε όταν στη συνέχεια δοκιμάστηκε σε συναναστροφές μέσω εφαρμογών, όπως το Whatsapp ή ακόμη και τετ-α-τετ. 

Οι συμμετέχοντες που κλήθηκαν να κοιτάξουν την γυμνή φωτογραφία ενός ατόμου του αντίθετου φύλου για μόλις 3 κλάσματα του δευτερολέπτου ήταν περισσότερο πρόθυμοι να βγουν ραντεβού στα τυφλά συγκριτικά με εκείνους στους οποίους έδειξαν αντίστοιχα την φωτογραφία ενός ψαριού. 

Η έρευνα συμπέρανε πως «το σεξ λύνει τη γλώσσα» και πως «η ενεργοποίηση του σεξουαλικού συστήματος ενθαρρύνει την χρήση στρατηγικών που επιτρέπουν στους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά σε πιθανούς συντρόφους». 

«Ο κόσμος ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα και αυτό προκαλεί με τη σειρά του μια "ανταλλαγή" οικειότητας. Με το να αποκαλύπτει κάποιος προσωπικές πληροφορίες αρέσει περισσότερο στον απέναντι, που αντίστοιχα μπαίνει στη διαδικασία να ανταποκριθεί αναλόγως. Συνεπώς, έχεις την εντύπωση πως αρέσεις και αντιδράς με το να δείχνει πως επίσης σου αρέσει ο απέναντι- τείνουμε να μας αρέσουν αυτοί που τους αρέσουμε- και συμπεριφέρεσαι αναλόγως, για παράδειγμα γίνεσαι πιο ευγενικός, φλερτάρεις ή κάνει κοπλιμέντα», λέει ο καθηγητής. 

Με πληροφορίες από The Times

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Living / Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Η Τζούλη Αγοράκη, μετά τον θάνατο του πατέρα της, προσπαθεί να βρει παρηγοριά σε ό,τι της το υπόσχεται. Ακολούθησε γνωσιακές και πνευματικές εμπειρίες και ισχυρίζεται ότι ο πόνος έγινε πιο απαλός.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM
Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ