Όλοι θυμόμαστε τα αγαπημένα μας επιτραπέζια από την παιδική μας ηλικία - ανεξαρτήτως εποχής ή μόδας. Κάποιοι έμαθαν να παίζουν σκάκι από πολύ μικροί και εμπνεύστηκαν από τα ιδιοφυή μυαλά της σκακιστικής κοινότητας, που τους ενέπνευσαν και στη μετέπειτα ζωή τους.

 

Κάποιοι άλλοι, ανακάλυψαν την μαγεία των καρτών αρκετά νωρίς. Magic The Gathering, Pokemon TCG, Yu-Gi-Oh!: Τρεις διαφορετικές γενιές μεγάλωσαν με τον ενθουσιασμό του να φτιάξουν την τέλεια συλλογή - κάποιοι, μάλιστα, έφτασαν μέχρι τα μεγαλύτερα παγκόσμια τουρνουά παιχνιδιών με κάρτες. Ακόμα και τώρα, για όσους πλέον μεγάλωσαν, οι κάρτες αυτές αποτελούν μικρά ενθύμια μίας όμορφης, αθώας παιδικής ηλικίας. Πολλές φορές, και μόνο μία φευγαλέα ανάμνηση από εκείνες τις μέρες που οι φίλοι βρίσκονταν για να ανταλλάξουν κάρτες και να παίξουν, έχουν τη δύναμη να μας προκαλέσουν τον ίδιο ενθουσιασμό, την ίδια χαρά - να μας κάνουν να πούμε «Θυμάσαι; Ακόμα έχω εκείνη τη συλλεκτική κάρτα!»

 

Κάισσα: Η ιστορία της εταιρείας πίσω από τα επιτραπέζια παιχνίδια που αγαπήσαμε

 

Αργότερα, ήρθαν και τα γνωστά επιτραπέζια, με τα boards, τα πιόνια, τα ζάρια, τις εντολές. Ολόκληρες ιστορίες φτιάχτηκαν ανάμεσα σε παρέες, μάλιστα, πολλά από αυτά κατάφεραν να κερδίσουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων - όπως το Dungeons & Dragons. Χρόνια μετά την κυκλοφορία του και με μία μικρή υπενθύμιση στη γνωστή σειρά Stranger Things, το επιτραπέζιο φαντασίας έχει λάβει ιδιαίτερη αγάπη από απανταχού gamers με αγάπη για το sci-fi. Με τον αφηγητή του παιχνιδιού να δημιουργεί ένα ολόκληρο φανταστικό σύμπαν και τους παίκτες να εξελίσσονται μέσα στην ιστορία, το γνωστό και ως D&D, βρίσκεται ανάμεσα στα πιο αγαπημένα παιχνίδια όλων.

 

Παράλληλα, υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι που είναι δύσκολο να μην ξέρει κανείς την ονομασία του - κι αυτό είναι το Dixit. Από την μέρα της κυκλοφορίας του, το Dixit βρίσκεται σε κάθε σπίτι και πρωταγωνιστεί σε όλες τις «βραδιές για επιτραπέζια» που έχουμε οργανώσει από τότε. Αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό είναι το ότι παρά τους απλούς του κανόνες, οι υπέροχες εικονογραφήσεις του δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος έτσι ώστε, οι παίκτες να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον μέσα από μία πολύ όμορφη και ευχάριστη διαδικασία.

 

Μέσα από τη ροή αναμνήσεων, τα επιτραπέζια παιχνίδια που χαρακτήρισαν την παιδική μας ηλικία και εκείνα που μας συνοδεύουν σε κάθε μας σπιτική συνάντηση με φίλους, αποτελούν σημεία-σταθμούς. Πίσω από αυτές τις αναμνήσεις, βρίσκονται οι άνθρωποι που μας καλωσόρισαν στον κόσμο των επιτραπέζιων και είναι υπεύθυνοι για μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές μας - στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι άνθρωποι που ίδρυσαν την Κάισσα είναι εκείνοι που μας εισήγαγαν σε μερικά από τα πιο αγαπημένα μας παιχνίδια, από το 1985.

 

Κάισσα: Η ιστορία της εταιρείας πίσω από τα επιτραπέζια παιχνίδια που αγαπήσαμε

 

Η Κάισσα ιδρύθηκε το 1985 από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούσαν το σκάκι. Το πρώτο κατάστημα Κάισσα, άνοιξε στα Εξάρχεια, όπου βρίσκεται ακόμα και ήταν καθαρά σκακιστικό. Σε μικρό χρονικό διάστημα, όμως, το ενδιαφέρον εξελίχθηκε και πως άλλες κατηγορίες παιχνιδιών - πως τα Επιτραπέζια Στρατηγικής και Φαντασίας, τα Παιχνίδια Ρόλων καθώς και τα παιχνίδια με συλλεκτικές κάρτες.

 

Κάισσα: Η ιστορία της εταιρείας πίσω από τα επιτραπέζια παιχνίδια που αγαπήσαμε


Για όσους ξεκινούσαν τότε να επενδύουν στα παιχνίδια συλλεκτικών καρτών - το 1993 - η Κάισσα ήταν υπεύθυνη για τη διανομή του Magic the Gathering, ενώ το 2000 κυκλοφόρησε με το γνωστό Pokemon TCG και το 2003 με το Yu-Gi-Oh!.


Έναν μόλις χρόνο μετά, το 2001, ξεκινάει το ταξίδι στα Ελληνικά Επιτραπέζια Κάισσα. Μέσα σε περίπου μία δεκαετία, η εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει πάνω από 200 τίτλους επιτραπέζιων παιχνιδιών, μέσα από την αγάπη των ανθρώπων της για τη συντροφικότητα και διασκέδαση που μπορεί να φέρει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Καθώς η αγάπη αυτή δεν περιορίζεται μόνο στα παιχνίδια, η Κάισσα έχει δημιουργήσει μία ολόκληρη κοινωνία από λάτρεις των επιτραπέζιων, οργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις όπου μπορεί όποιος το επιθυμεί να μάθει και να παίξει τα μοναδικά παιχνίδια της.

 

Αυτό που την έχει κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στις εταιρείες επιτραπέζιων παιχνιδιών είναι πως, ανέκαθεν ο στόχος της εταιρείας ήταν να έχει άμεση επαφή με τον κόσμο. Κατά αυτόν τον τρόπο, δημιουργεί ποιοτικά παιχνίδια που αναπτύσσουν τη σκέψη και τη δημιουργικότητα, με την κατάλληλη δόση διασκέδασης, φυσικά. Η ποικιλία των παιχνιδιών είναι τόσο μεγάλη, που όλοι μπορούν να βρουν αυτό που τους ταιριάζει - ακόμα και οι πιο «δύσκολοι». 

 

 


Από εκείνους που αγαπάνε τα παιχνίδια στρατηγικής και εκείνους που έχουν καλά αντανακλαστικά, μέχρι τους γονείς που θέλουν να περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά και την οικογένεια τους, ανεξαρτήτως ηλικίας, στην Κάισσα θα βρουν το ιδανικό παιχνίδι που θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν τις πιο ξεχωριστές αναμνήσεις.

 

Ακολουθήστε την Κάισσα στο Youtube για να βρείτε tutorials των παιχνιδιών, αλλά και στο Facebook και στο Instagram για όλα τα updates σχετικά με τα νέα επιτραπέζια.