H ζεστή σοκολάτα έχει καλύτερη γεύση όταν την πίνουμε σε πορτοκαλί φλιτζάνι

H ζεστή σοκολάτα έχει καλύτερη γεύση όταν την πίνουμε σε πορτοκαλί φλιτζάνι Facebook Twitter
10

Ο τρόπος που γευόμαστε τα πράγματα εξαρτάται από το χρώμα που βλέπουμε. Αυτό απέδειξαν επιστήμονες σε ότι αφορά τη ζεστή σοκολάτα.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo, μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Sensory Studies» και πραγματοποιήθηκε από το πολυτεχνικό πανεπιστήμιο της Βαλένθια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έδειξε ότι τα φλιτζάνια που είναι πορτοκαλί ή κρεμ δίνουν νοστιμότερη γεύση στη ζεστή σοκολάτα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 57 άτομα που έπρεπε να δοκιμάσουν το ρόφημα σε διάφορα φλιτζάνια με διαφορετικό χρώμα. Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο, καθώς όλοι απάντησαν ότι το πορτοκαλί φλιτζάνι περιείχε τη νοστιμότερη σοκολάτα, ακόμα κι αν δεν διέφερε σε τίποτα με εκείνη των υπόλοιπων φλιτζανιών. Η «φαντασία» ορισμένων πήγε ακόμα πιο μακριά καθώς υποστήριξαν ότι η σοκολάτα των κρεμ φλιτζανιών ήταν πιο γλυκιά και αρωματική.

Οι επιστήμονες για ακόμα μία φορά ήθελαν να αποδείξουν ότι η όραση του ανθρώπου συνδέεται με τη γεύση του φαγητού ή του ποτού. Σημαντικό ρόλο παίζει και το πιάτο ή το φλιτζάνι στο όποιο σερβίρεται το περιεχόμενο.

Μπορεί ακόμα οι ερευνητές να μην είναι σε θέση να εξηγήσουν πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός στον άνθρωπο, αλλά ύστερα από το πείραμα επιβεβαίωσαν την ύπαρξή του.

Οι επιστήμονες συμβουλεύουν τις εταιρείες να είναι πιο προσεκτικές στην επιλογή χρωμάτων για τις συσκευασίες των φαγητών και  ροφημάτων, καθώς το χρώμα επηρεάζει τελικά τη γεύση μας.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα «βρώσιμα» drones και η «μαρτυριάρα» μαρμελάδα

WTF? Κι όμως συνέβη / Τα «σαρκοβόρα» μανιτάρια και η μαρμελάδα που «έδωσε» τον Πικέ

Ο Άγγελος Παπαστεργίου καταπιάνεται με το φλέγον θέμα της εβδομάδας, του μήνα, ενδεχομένως και της χρονιάς, που δεν είναι άλλο από το πώς η Σακίρα βρήκε την αλήθεια στο ψυγείο και αναρωτιέται με ποιο τρόπο παραμυθιάστηκαν οι Καναδοί πως τα 3 με 6 ποτά την εβδομάδα βάζουν την υγεία σε σοβαρό κίνδυνο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
The Influence of the Color of the Cup on Consumers' Perception of a Hot Beveragehttp://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1745-459X.2012.00397.x/abstractDo the Material Properties of Cutlery Affect the Perception of the Food You Eat? An Exploratory Studyhttp://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1745-459X.2011.00351.x/full
Πριν την εποχή του Διαδικτύου είχα διαβάσει για ένα πείραμα για το χρώμα των φαγητών. Είχαν πάρει φαγητά αρίστης ποιότητας, τα είχαν φωτίσει με ειδικόν φωτισμό, ώστε να φαίνονται γκρίζα κι είχαν βάλει εθελοντές να τα φάνε. Οι άνθρωποι κατέληξαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.Δεν γνωρίζω αν αληθεύει η ιστορία.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ