Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό με λεμόνι το πρωί;

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό με λεμόνι το πρωί; Facebook Twitter
3

Eιδικοί συνιστούν ως το καλύτερο ξεκίνημα για τη νέα μέρα νερό με λεμόνι, καθώς στο εσπεριδοειδές αυτό το μεγαλύτερο διατροφικό συστατικό είναι το νερό με χαμηλή θερμιδική αξία, ενώ παράλληλα περιέχει μια σειρά από θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, φυτικές ίνες και φλαβονοειδή, τα οποία είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και την κυτταρική δραστηριότητα.

 

Όπως αναφέρει η El Mundo, στο φρούτο αυτό  αποδίδονται μια σειρά από οφέλη που κυμαίνονται από τη δράση του ως διουρητικό τρόφιμο για αδυνάτισμα μέχρι την αναζωογόνηση του δέρματος, την εξάλειψη της ακμής , την καταπολέμηση της κατάθλιψης και την πρόληψη του καρκίνου.

Ορισμένοι ειδικοί, όπως η Julia Ocón, ειδικός στη διατροφή, της Ισπανικής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας και Διατροφής , συνιστά την κατανάλωση του νερού με λεμόνι σε μια ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή, όπως η Μεσογειακή. Αν και οι ιδιότητες αυτού του φρούτου είναι πολλές και ποικίλες, είναι απαραίτητο να διακρίνει κανείς τα πραγματικά του οφέλη από τους μύθους.

Αλήθειες

Το νερό με λεμόνι έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα που επηρεάζουν διαφορετικά μέρη του σώματος και βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας.

Σας βοηθά να χάσετε βάρος: Εκτός από το γεγονός ότι το μεγαλύτερο διατροφικό στοιχείο είναι το νερό, το λεμόνι "περιέχει μια σημαντική ποσότητα  διαιτητικών ινών, κυρίως πηκτίνη, η οποία μπορεί να επιβραδύνει τη γαστρική κένωση, την προώθηση κορεσμού και να επιφέρει την αποφυγή της υπερβολικής κατανάλωσης άλλων τροφίμων. " Η ειδικός συνιστά την κατανάλωση του νερού με λεμόνι στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης υποθερμιδικής δίαιτας.

Βοηθά στην επούλωση των πληγών: Περιέχει πολλή βιταμίνη C, κάλιο και άλλα ανόργανα άλατα και βιταμίνες, όπως το ασβέστιο , το μαγνήσιο και το φολικό οξύ. Σύμφωνα με την Ocón, η βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτική δράση και είναι απαραίτητη για την παραγωγή του κολλαγόνου , το οποίο είναι απαραίτητο με τη σειρά του για την επιδιόρθωση των ιστών ενώ μπορεί να βελτιώσει την επούλωση των πληγών του δέρματος."

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Εκτός από το γεγονός ότι η βιταμίνη C βοηθά να δημιουργηθεί το υλικό για τη σωστή ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος των λευκών αιμοσφαιρίων, επίσης "περιέχει κιτρικό, μηλικό, οξικό οξύ και μυρμηκικό οξύ, το οποίο μπορεί να ενισχύσει τη δράση της βιταμίνης C και έχει αντισηπτική δράση ", δηλαδή, βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων και των άλλων παθογόνων οργανισμών που απειλούν το σώμα.

Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου: Ορισμένα συστατικά που περιέχει το λεμόνι είναι φαινολικές ενώσεις, όπως το καφεϊκό και το φερουλικό οξύ, καθώς και ορισμένα φλαβονοειδή, όπως η εσπεριδίνη, που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορούν να εμποδίσουν την καρκινογόνο δράση.

Αποτρέπει την παχυσαρκία και τις καρδιαγγειακές νόσους:  Η Ocón επισημαίνει ότι "έχει παρατηρηθεί ότι η εσπεριδίνη έχει αντιφλεγμονώδη, αντιυπερτασικά, υπολιπιδαιμικά χαρακτηριστικά και διουρητικές δράσεις που μπορούν να σχετίζονται με μια πιθανή πρόληψη των χρόνιων φλεγμονωδών ασθενειών, όπως η  καρδιαγγειακή νόσος , η παχυσαρκία και ορισμένες μορφές καρκίνου. "

Μύθοι

Βοηθά την πέψη: "Δεν υπάρχουν δεδομένα που υποστηρίζουν τη δημοφιλή ιδέα ότι ο χυμός λεμονιού αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό και έχει ευεργετική επίδραση στην βελτίωση της πέψης."

Μειώνει την οξύτητα του σώματος: Δεν υπάρχουν μελέτες ή αποδεικτικά στοιχεία που να το αποδεικνύουν.

Είναι μια θεραπεία κατά της ακμής: Παρά το γεγονός ότι το νερό λεμόνι έχει οφέλη για το σχηματισμό του κολλαγόνου και των ιστών του δέρματος και έχει αντισηπτική δράση σε ορισμένα βακτήρια, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της ακμής.

 

Βελτιώνει τη διάθεση: Μερικές φορές αποδίδεται στο λεμόνι και το άρωμα του αναζωογονητικές ιδιότητες που βελτιώνουν τη διάθεση και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κατάθλιψης και του άγχους . Ωστόσο, λέει η Ocón, αυτό δεν υποστηρίζεται από καμία μελέτη.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχουν έξυπνοι και οικολογικοί τρόποι για να αγοράσουμε ένα iPhone και ένα laptop;

Ο επόμενος κόσμος / Υπάρχουν έξυπνοι και οικολογικοί τρόποι για να αγοράσουμε ένα iPhone και ένα laptop;

Ο χημικός μηχανικός και διευθύνων σύμβουλος της D-Waste, Αντώνης Μαυρόπουλος, περιγράφει τους τρόπους που μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε τις μεταχειρισμένες συσκευές, ενισχύοντας την κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τα «βρώσιμα» drones και η «μαρτυριάρα» μαρμελάδα

WTF? Κι όμως συνέβη / Τα «σαρκοβόρα» μανιτάρια και η μαρμελάδα που «έδωσε» τον Πικέ

Ο Άγγελος Παπαστεργίου καταπιάνεται με το φλέγον θέμα της εβδομάδας, του μήνα, ενδεχομένως και της χρονιάς, που δεν είναι άλλο από το πώς η Σακίρα βρήκε την αλήθεια στο ψυγείο και αναρωτιέται με ποιο τρόπο παραμυθιάστηκαν οι Καναδοί πως τα 3 με 6 ποτά την εβδομάδα βάζουν την υγεία σε σοβαρό κίνδυνο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ