Έφτιαξαν ψωμί που δεν μουχλιάζει

Έφτιαξαν ψωμί που δεν μουχλιάζει Facebook Twitter
1

Η αμερικανική εταιρεία Microzap ανέπτυξε μία νέα τεχνική παραγωγής άρτου, ο οποίος μπορεί να αντέξει για δύο μήνες χωρίς να μουχλιάσει.

Όπως αναφέρει το BBC, το ψωμί βομβαρδίζεται από τις ακτίνες ενός εξελιγμένου φούρνου μικροκυμάτων, ο οποίος εξολοθρεύει τα σπόρια που προκαλούν τη μούχλα. 

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο τα νοικοκυριά θα μπορούν να διατηρούν το ψωμί τους χωρίς να χρειάζεται να το πετάνε στα σκουπίδια

Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ καθώς η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα είδη τροφής όπως φρούτα, λαχανικά και κρεατικά.

Η τεχνική αυτή μπορεί αρχικά να ακούγεται επαναστατική, καθώς θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά η ερεύνα θα πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να μην υπάρχουν παρενέργειες για την υγεία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Ένα πρωί αναζητήσαμε πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Living / Birdwatching στην Αθήνα: Παρατηρώντας πρωί-πρωί πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Το birdwatching στην πόλη μας είναι πολύ πιο δημοφιλές από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι ξένοι το λατρεύουν, και παίρνουν τα πάρκα και τα βουνά για να ανακαλύψουν τσαλαπετεινούς και κουκουβάγιες, σε ένα «κυνήγι» με τα κιάλια που κάνει το συγκεκριμένο τουρ από τα πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα.
M. HULOT
Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρτίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT

σχόλια

1 σχόλια
" Η τεχνική αυτή μπορεί αρχικά να ακούγεται επαναστατική, καθώς θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες "Ααααα δηλαδή το πρόβλημα στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι ότι δεν έχουν αρκετά ψυγεία για να βάλουν τις μεγάλες ποσότητες φαγητού και χαλάνε. Και εγώ που νόμιζα ότι το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ έχουν φαγητό...