Αποστόλης Τότσικας: «Το πάθος είναι ο πυρήνας μας για το τι θέλουμε πραγματικά να κάνουμε»

Αποστόλης Τότσικας: «Το πάθος είναι ο πυρήνας μας για το τι θέλουμε πραγματικά να κάνουμε» Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Μία από τις ετυμολογίες της λέξης «πάθος» είναι η «ολοκληρωτική αφοσίωση» σε κάτι. Όπως το πάθος για δημιουργία. Είναι αυτό που μας δίνει το κίνητρο και την όρεξη να κάνουμε τη φαντασία πραγματικότητα, να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας και να δημιουργήσουμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Η ολοκληρωτική αφοσίωση.

Αυτό το πάθος για δημιουργία έγινε φέτος ο λόγος για έξι ανθρώπους από εντελώς διαφορετικούς κόσμους, να έρθουν κοντά, μέσα από την ξεχωριστή πρωτοβουλία του Campari και μέσα από το ένα κοινό που σίγουρα έχουν μεταξύ τους: το ότι είναι όλοι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν. Έτσι, το 2021, το Campari, ένα brand συνυφασμένο με τη διαχρονικότητα και την απόλαυση, μας καλωσόρισε σε μία σειρά από masterclasses που περιλάμβανε έξι προσωπικότητες - έξι εκλεκτούς δημιουργούς και καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι μας ενέπνευσαν και θα μας αποκάλυψαν τα μυστικά του δικού τους πάθους για δημιουργικότητα. Τους γνωρίσαμε αρχικά μέσα από ένα βίντεο αφιερωμένο στο Red Passion του Campari, με μουσική σύνθεση του Γιώργου Παπαγεωργίου.

Ανάμεσά τους ένας καλλιτέχνης που έχει καταγράψει μία λαμπρή πορεία στον χώρο της υποκριτικής, τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο. Ο Αποστόλης Τότσικας, ως brand ambassador του Campari, μοιράστηκε ζωντανά και online, όλα όσα τον εμπνέουν, του δίνουν κίνητρο και πάθος, αλλά και την προσωπική του επαγγελματική εμπειρία ως ηθοποιός, με 20 τυχερούς που κέρδισαν, κατόπιν κλήρωσης, μια θέση στο masterclass του.

Αποστόλης Τότσικας: «Το πάθος είναι ο πυρήνας μας για το τι θέλουμε πραγματικά να κάνουμε» Facebook Twitter

Αφότου, λοιπόν, απολαύσαμε το masterclass του Αποστόλη Τότσικα παρέα με ένα δροσερό Campari Tonic, ο ηθοποιός μοιράστηκε μαζί μας το γεγονός που τον έκανε να ασχοληθεί με την υποκριτική, πώς ορίζει ο ίδιος τη λέξη «πάθος» και όλα όσα τον συνδέουν με το Campari ως brand ambassador.

—Πότε ανακάλυψες το πάθος σου για την υποκριτική;

Το πάθος για την τέχνη το είχα από πάντα μέσα μου. Όταν είδα όμως την ταινία «Αναπαράσταση» του Αγγελόπουλου με πρωταγωνιστή τον πατέρα μου, το πάθος μου για την υποκριτική «άναψε» για τα καλά.

—Ποια ήταν η στιγμή που αποφάσισες πως αυτός θα ήταν ο δρόμος που θα ακολουθούσες στη ζωή σου;

Την απόφαση την πήρα ένα μήνα πριν από τις εξετάσεις για την εισαγωγή στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

—Υπάρχει μία παράσταση ή ένα κινηματογραφικό έργο που συνέβαλλε στο να μεγαλώσει το πάθος σου για τον χώρο αυτόν της υποκριτικής;

Ήταν πολλές και οι παραστάσεις και τα κινηματογραφικά έργα που είχα δει μέχρι την ενηλικίωση μου. Θυμάμαι όμως την παράσταση «Θείος Βάνιας» του Τσέχοφ στο Κ.Θ.Β.Ε. και την ταινία «Σινεμά ο Παράδεισος» που είχαν κάτι πολύ δυνατό ρεαλιστικό και γήινο. Μιλούσαν στο ένστικτό μου. Είχαν μια αλήθεια αφοπλιστική. Μου μεγάλωσαν το πάθος για την υποκριτική και τη ζωή.

—Πώς θα εξιστορούσες την πορεία σου μέχρι σήμερα σε κάποιον που δε σε γνωρίζει; Με ποιες λέξεις θα την χαρακτήριζες;

Θάρρος, ρίσκο, τόλμη και προσήλωση.

Αποστόλης Τότσικας: «Το πάθος είναι ο πυρήνας μας για το τι θέλουμε πραγματικά να κάνουμε» Facebook Twitter

—Υπήρξε ένα γεγονός στην πορεία της ζωής και της καριέρας σου που θεωρείς πως σε «όρισε»;

Οι συνεργασίες μου με μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου θεάτρου, όπως ο Peter Stein («Ηλέκτρα» του Σοφοκλή), ο Bob Wilson («Οδύσσεια») και στον κινηματογράφο με επίσης μεγάλα ονόματα όπως ο Παντελής Βούλγαρης, ο Damien Lewis, ο Steven Berkof, ο Billy Zein και πολλοί άλλοι. Είναι γεγονότα  που με όριζαν ανά καιρούς στην καριέρα μου σαν καλλιτέχνη.

—Τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός το 2021;

Ό,τι και πάντα -τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την τέχνη υπό οποιαδήποτε συνθήκη και πάντα θα υπάρχουν εμπόδια που θα τα υπερβαίνει. Η τέχνη δε «μασάει» γενικά.

—Τι σου δίνει κίνητρο να προχωράς μπροστά; Να εξελίσσεσαι;

Η οικογένειά μου, μια καλή ταινία, ένα καλό θεατρικό έργο, μια καλή στιγμή στη δουλειά και φυσικά η μουσική, μου δίνουν πάντα το κίνητρο να μη μένω στάσιμος.

—Τι σημαίνει για εσένα η συμμετοχή σου στα masterclasses του Campari, τόσο ως ηθοποιός, όσο και ως brand ambassador; Τι είναι αυτό το οποίο θέλησες να επικοινωνήσεις μέσα από την προσωπική και επαγγελματική εμπειρία σου μέχρι σήμερα;

Η συμμετοχή μου στα masterclasses του Campari ήταν μια νέα, πολύ όμορφη και δημιουργική εμπειρία, σε κάτι τελείως πρωτόγνωρο για 'μένα και μου αρέσει να πέφτω στα βαθιά. Χάρηκα περισσότερο που ήρθα σε επαφή με νέο κόσμο που έχει πραγματική θέληση να μπει στον χώρο της υποκριτικής. Είναι σπουδαίο να νιώθεις ότι μπορείς να βοηθήσεις μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες σου νέο κόσμο να ακολουθήσει το όνειρό του. Μέσα από αυτή την τιμητική και όμορφη συνεργασία με το Campari είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω την αγάπη μου για την υποκριτική τη ζωή και την απόλαυση των πραγμάτων. Είναι συνυφασμένο το Campari με το πάθος, τη διαχρονικότητα και την απόλαυση - στοιχεία που με εκφράζουν απόλυτα σαν χαρακτήρα.

—Ποιο ήταν το βασικό μήνυμα που έλαβες από τον κόσμο που ήρθες σε επαφή μέσα από το Masterclass σου;

Όρεξη! Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με ανθρώπους που έχουν πραγματική και πηγαία όρεξη να ασχοληθούν με τον χώρο της υποκριτικής. Είχα μια πολύ όμορφη διάδραση με νέα παιδιά, απάντησα σε πολλές ερωτήσεις για τεχνικά και πρακτικά θέματα του χώρου. Ήταν μια σπουδαία πρωτοβουλία αυτό το Masterclass! Θυμήθηκα τις δικές μου αγωνίες και απορίες μπαίνοντας σε αυτό τον χώρο και ελπίζω πραγματικά να το ευχαριστήθηκαν και εκείνοι όσο και εγώ.

—Πώς ορίζεις τη λέξη «πάθος»;

Το πάθος είναι ο πυρήνας μας για το τι θέλουμε πραγματικά να κάνουμε. Γιατί το πάθος μας οδηγεί στον στόχο μας.

—Ποια ήταν η συμβουλή που έδωσες στον κόσμο που θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο της υποκριτικής;

Να πειραματιστεί, να ακονίσει τα υποκριτικά όπλα του. Να οραματιστεί τι θέλει να κάνει και να βάλει πλώρη, ώστε να κατακτήσει τους στόχους του. Και όλα αυτά μέσα από τη χαρά γι' αυτό που κάνει.

Αποστόλης Τότσικας: «Το πάθος είναι ο πυρήνας μας για το τι θέλουμε πραγματικά να κάνουμε» Facebook Twitter

Απολαύστε υπεύθυνα.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχει η τουριστική Πλάκα, υπάρχει και η δική μας

Living / Υπάρχει η τουριστική Πλάκα, υπάρχει και η δική μας

Για κάθε σχεδόν πόλη του κόσμου, οι τουριστικοί οδηγοί χωρίζονται σε εκείνους που συγκεντρώνουν «τα Χ καλύτερα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε» και στους «ζήστε το σαν ντόπιος». Στην περίπτωση της Αθήνας, η περιοχή της Πλάκας μπαίνει σίγουρα στους πρώτους οδηγούς. Ποιος είπε όμως ότι δεν έχει να προσφέρει και στους Αθηναίους;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Gohar World: H Laila και Nadia Gohar μας καλούν να στρώσουμε σουρεαλιστικά τραπέζια

Living / Gohar World: Ένας λογαριασμός στο Instagram μας καλεί να στρώσουμε σουρεαλιστικά τραπέζια

Η Laila Gohar είναι καλλιτέχνις και το φαγητό, το εκφραστικό της μέσο. Αυτήν τη φορά συνεργάστηκε με τη ζωγράφο και γλύπτρια αδελφή της Nadia προκειμένου να δημιουργήσουν ένα σύμπαν με πρωτότυπα σκεύη, πιστεύοντας ότι πρέπει να προσεγγίζουμε το στρώσιμο του τραπεζιού με την ίδια προσοχή που δίνουμε στο ντύσιμό μας. Τη ρωτήσαμε πώς εμπνεύστηκε τον σχεδιασμό των αντικειμένων τους και μας περιέγραψε ένα σκηνικό που αντίκρισε στη μέση ενός σούπερ μάρκετ στην Κρήτη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ