THE ABSOLUT MURAL: Ολοκληρώστε το street art έργο του Soteur και δείτε το σχέδιό σας στο κέντρο της Αθήνας

THE ABSOLUT MURAL: Ολοκληρώστε το street art έργο του Soteur και δείτε το σχέδιό σας στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ο κόσμος της τέχνης έχει υπάρξει ανέκαθεν ο πυρήνας της προσωπικής έκφρασης, της δημιουργίας, της διαφορετικότητας. Το κίνημα της pop art έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία τέχνης προσβάσιμη στο ευρύ κοινό, απορρίπτοντας ελιτιστικές έννοιες και κοινωνικούς αποκλεισμούς, μέσα από έντονα χρώματα και καλλιτεχνικές αντιθέσεις.

Οι έννοιες της διαφορετικότητες και της ισότητας βρίσκονται μέσα στο εικαστικό λεξιλόγιο εδώ και πολλές δεκαετίες - ακολουθώντας μία φιλοσοφία που πρεσβεύει την ομορφιά όλων αυτών των αντιθέσεων που κάνουν τον κόσμο μας πιο όμορφο, πλούσιο και «πολύχρωμο». Αυτή τη φιλοσοφία πρεσβεύει και η ABSOLUT εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες, προσφέροντας την εμβληματική της φιάλη ως «καμβά» και καλώντας τολμηρούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν μοναδικά έργα πάνω σε αυτή.

Αυτή τη φορά, η ABSOLUT καλεί καλλιτέχνες από κάθε background να εκφράσουν την προσωπική τους άποψη για τη διαφορετικότητα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν ένα εντυπωσιακό street art έργο στο κέντρο της Αθήνας.

THE ABSOLUT MURAL: Ολοκληρώστε το street art έργο του Soteur και δείτε το σχέδιό σας στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter

Για τον σκοπό αυτό, η ABSOLUT συνεργάστηκε με έναν καλλιτέχνη που μοιράζεται τόσο την φιλοσοφία της, όσο και τις αξίες της ισότητας και διαφορετικότητας. Ο Σωτήρης Φωκέας ή αλλιώς Soteur, είναι γνωστός για τα έργα του γύρω από την conceptual art, την street art, αλλά και τα installations, ξεχωρίζοντας για τα έντονα χρώματα και τις πολύπλοκες συνθέσεις του. Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας καλλιτεχνών «The Slang Network». Σε συνεργασία με την ABSOLUT, ο Soteur δημιούργησε το ABSOLUT MURAL, ένα επιβλητικό mural στο κέντρο της Αθήνας, ως έναν φόρο τιμής στη δημιουργικότητα και τη συνεργασία μέσα από την street art - το οποίο, ωστόσο, είναι μισό. Κι αυτό γιατί, το δεύτερο μισό περιμένει να το ολοκληρώσετε εσείς. 

 

Το ABSOLUT MURAL βρίσκεται στην οδό Μελανθίου 4, στο κέντρο της Αθήνας και ο τοίχος που το φιλοξενεί ανήκει στο κτίριο του ξενοδοχείου «The Artist Hotel», ένα κτίριο με καλλιτεχνικό παρελθόν, μιας και είχε στεγάσει στο παρελθόν graffiti artists. Αυτό που κάνει το ABSOLUT MURAL ακόμη πιο μοναδικό είναι ότι είναι φτιαγμένο με χρώματα της Airlite, μία 100% οικολογική και φωτο-καταλυτική βαφή, που μιμείται τη δράση της φωτοσύνθεσης των δέντρων, μετατρέποντας κάθε επιφάνεια σε φυσικό καθαριστή του αέρα. Έτσι, τα 72 τ.μ. του ABSOLUT MURAL μπορούν να εξουδετερώσουν τη ρύπανση από 2.160 αυτοκίνητα το χρόνο.

Για να γίνετε εσείς ο/η καλλιτέχνης/ιδα που θα ολοκληρώσει το έργο μαζί με τον Soteur, αρκεί να επισκεφθείτε έως τις 28 Φεβρουαρίου το www.absolutmural.gr, να πάρετε έμπνευση από το έργο του Soteur και να το συμπληρώσετε με τη δική σας δημιουργία.

Το νικητήριο έργο θα επιλεγεί από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία απαρτίζεται από τον ίδιο τον Soteur και άλλα δύο σημαντικά πρόσωπα της τέχνης: τον Χάρη Τσέβη, διεθνώς αναγνωρισμένο και βραβευμένο visual designer και την Ελευθερία Τσέλιου, ιστορικό τέχνης και ιδιοκτήτρια της Eleftheria Tseliou Gallery.

Περισσότερες πληροφορίες για το ABSOLUT MURAL θα βρείτε εδώ.


Η υποβολή έργων θα ολοκληρωθεί στις 28/2/2021.

 

Απολαύστε υπεύθυνα.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεσά μας, στο κέντρο της Αθήνας, κυκλοφορεί πλέον ένα flower boy

Living / Ανάμεσά μας, στο κέντρο της Αθήνας, κυκλοφορεί πλέον ένα flower boy

Οδηγώντας ένα παλιό τρίκυκλο, φορώντας χρωματιστές στολές εργασίας και τζόκεϊ καπέλα που κάνουν έντονη αντίθεση, ο Στέφανος Κονιδάρης κάνει διανομές λουλουδιών που μελέτες αποδεικνύουν ότι είναι ένας φυσικός τρόπος να βελτιώσουμε τη συναισθηματική μας υγεία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Βλέπει, τελικά, κανένας μας ηθικό και φεμινιστικό πορνό;

Living / Βλέπει, τελικά, κανένας μας ηθικό και φεμινιστικό πορνό;

Γιατί, ακόμη κι αν νιώθουμε ή, έστω, δηλώνουμε φεμινιστές, δεν στρεφόμαστε προς μια πιο ηθική και φεμινιστική πορνογραφία; Υπάρχει, τελικά, κάποια ρεαλιστική εναλλακτική στον βόθρο του mainstream πορνό, κι αν ναι, ποια είναι;
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος: Το στάδιο στην καρδιά της πόλης με φόντο την Ακρόπολη

Living / Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος: Το στάδιο στην καρδιά της πόλης με φόντο την Ακρόπολη

Στην περιοχή του Καλλιμάρμαρου, του ιστορικού Παναθηναϊκού Σταδίου των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων (1896), υπάρχει ένα ακόμα στάδιο που έχει τη δική του πολύχρονη ιστορία.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ
Το μεγάλο ταμπού: Μαγαζιά που απαγορεύουν την είσοδο μικρών παιδιών

Διεθνή / Το μεγάλο ταμπού: Μαγαζιά που απαγορεύουν την είσοδο μικρών παιδιών

Ο Guardian αγγίζει ένα θέμα το οποίο όπου και όποτε συζητηθεί -ακόμα και στην Ελλάδα- είναι αφορμή για σκληρές κόντρες ανάμεσα σε αυτούς που επέλεξαν να γίνουν γονείς και σε εκείνους που δεν το αποφάσισαν ακόμη – ή δεν πρόκειται να το αποφασίσουν και ποτέ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ